Gonflabile: puncte slabe & riscuri

Andy

Oblete
Am avut Aqua Storm STK 330E. O barca foarte buna la pretul ei. Rapid, din ce imi aduc aminte, una din diferente era spatiul la interior, deoarece prova era mai lata.
Incearca o căutare pe forum, sigur am mai scris despre ea.
Multumesc. Ai avut probleme cu ea...in sensual ca sa dezlipit sau altceva....inteleg ca nu e termosudata ci lipita la cald.
 

Nasolu

Salau
Dacă spui că o iei la pret foarte bun,e ok.Te sfătuiesc să pui intaritura de la bun inceput pe laterale in dreptul lonjeroanelor,pentru că materialul din care e facut fundul barcii e o glumă proastă.Mi s.a rupt inelul de ancorare rapid,filetul de la un suport de vasla l.am paradit la o liniuta..
La lipituri se prezintă bine,nu am împachetat.o vreodata,o tin umflata si o car pe mașină
330Evolution pare mai calitativă,aruncă un ochi și la Kolibri,e altceva..
P.S Dețin STK300 de 2 ani,luată de noua cu 2000ron care arată acum de zici c.am debarcat cu ea in ziua Z
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Andy eu nu am avut nici o problema cu ea. Lipiturile sunt ok, nu au dat semn ca se defecteaza ceva.
Noul proprietar deja se bucura la maxim de barca aia.
 

Andy

Oblete
Is putin confuz....dar cred ca pretul barcii o sa primeze.Intentionez sa merg in Ucraina si voi vedea la fata locului. In magazine on line acolo am gasit stk 330 la aprox 1600 lei ceea ce e un pret super iar stk330e la aproape 2000. Chiar si motoarele noi au preturi interesante fie ele electrice sau termice.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Andy
un Zodiac sau un Allroundmarine cat costa in Ucraina?! sunt sigur ca cel putin dublu daca nu triplu si atuncea te intreb, unde este adevarul si cine iese pacalit in final?!
la 1600 lei o barca pneumatica de 3.3m vanduta in magazine online, iti dai seama ca o vand cu adaos comercial fata de cat o scoate producatorul pe poarta, sa zicem un minim 15% desi cred ca se duce catre 20-25
deci 1600-15% = 1360 lei cost de livrare productie, iar din pretul asta scade cam jumate, adica 50% reprezentand cheltuielile de productie si profitul producatorului, restul de 50% reprezentand materii prime si materiale inglobate, adica materiale de 680 lei ~140 euro (asta in cel mai fericit caz, pentru ca este posibil sa fie si mai mic procentul pt materiale), iar la pretul asta, cam ce calitate crezi ca ai la materiale?!
nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa din ceea ce am vazut, pipait si probat, Storm-urile sunt barci ieftine, fara mari pretentii, ceva mai bine cotate decat Intex (care sunt niste colace cu fund de plastic!!)
material subtire, lucratura slaba fara mari pretentii - plina piata de ele din cauza pretului foarte accesibil dar ............atat. nu sunt barci pentru o perioada mai lunga de timp, respectiv > 3ani, iar la revanzare.........o dai degeaba
Kolibri este tot productie Ucraina dar...............este cu totul altceva - asta daca tot se doreste achizitia de rusoaice
 

grey-wolf

Biban
Kolibri este mai bun dpdv calitativ al materialului . Strict materialul alb 1100D e mai gros decat materialul similar de la storm . Motiv pt care e si ceva mai grea .
Din pdv al lucraturii ( lipitura ) Storm e mai bine lucrat. Stiu kolibri noi care lasa aer . Personal am avut probleme . 18 pori in chila noua nouta. Sa inlocuit pe garantie fara costuri, mofturi sau alte kkturi .
Dpdv al comportamentului pe apa Storm e mai rapida decat kolibri (barci similare cu chila de aceeasi lungime ) deoarece e mai ingusta .
Eu iti recomand Evolutionul de la Storm. Are un comportament bun de navigatie si stabila in pescuit . Spatiul interior pe mine ma multumeste . E mai usor de intepat decat kolibri .
Sunt pareri personale bazate pe experienta proprie .
Succes in alegera pe care o vei face .
 

Andy

Oblete
Da mai prospectez piata si voi lua o decizie.Multumesc pentru sfaturi. Cel mai probabil voi da o fuga pana in Ucraina cum se deschide granita sa vad la fata locului cum sta treaba. In Cernauti este si o reprezentanta aqua storm.....am sa vad. Inclusiv motoarele sa vad ce preturi au si cele electrice si cele termice...si am sa vad ce alegere fac
 

mma

Biban
Eu am un Kolibri de 2.8m cu chila gonflabila luata de doi ani.
Nu am avut nici o problema cu ea din punct de vedere al lipiturilor, porilor.....in schimb la materialul de pe fund eu zic ca este sub Kingfisher , se zgarie foarte usor , am cateva petice puse..... (aici ma refer doar pe olt cu diguri din beton)
In sezon este folosita cam 4 zile din 7 cu partide de 3-4 ore
 
Sus