Improvizație scaun barca gonflabila

Are cineva vreun proiect pe aceasta tema?ma bate gândul sa fac un scaun care se poate atașa de băncuța.scaunul poate sa fie fix sau rotativ.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Interesant. As face si eu asa ceva, insa nu cu instalare pe bancuta. Am vazut ca asa se lasa pe spate prea tare, neavand sprijin. Practic as renunta la bancute de tot.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Alea gonflabile le exclud ca nu se potrivesc la ce imi doresc. Alea rotative ar fi super. Probabil ca il fac cu suport separat, cu baza mare de sprijin, ca sa nu se incline prea mult pe spate. Asa cum am incercat unul montat direct pe bancuta de la gonflabila, nu mi-a placut, pentru ca se lasa pe spate cu tot cu bancuta. La o barca rigida nu se pune problema montarii accestuia pe bancuta, ca aceea nu misca.
La barca mea bancutele se monteaza pe sina dinaia, deci nu sunt fixe.
kingofbeasts Oare nu ai montat tu 2 scaune rotative in gonflabila?
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
kingofbeasts Oare nu ai montat tu 2 scaune rotative in gonflabila?
Ba da , dar nu ca improvizație ci ca soluție standard de fabrica . Aici le găsești in toate magazinele de outdoor și mu sunt scumpe .
Cel mai bine se văd in clipul asta de asamblare al bărcii mele :

Singura modificare pe care eu am făcut-o a fost sa înlocuiesc piciorul cu unul telescopic dublu ca înălțime și care îmi permite intr-adevăr sa ma rotesc in barca fiindcă acum am balonul in drept cu glezna nu cu genunchiul .
4331D429-4E82-4195-9283-B0B7ED700EDD.jpeg

Exista plusuri și minusuri la ele dar una peste alta eu prefer cu ele ;)
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Ca idee, eu ma număr printre cei ce au nevoie de un spătar la scaun ca sa nu am dureri de spate și printre primele lucruri pe care le-am observat de când am barca asta cu scaune a fost lipsa durerilor de spate la finalul zilei de pescuit . Cu piciorul original , care făcea șezutul sa fie la nivelul balonului , am mai avut însă dureri de genunchi. Mai mult nu ma puteam roti in barca ( ceea ce e un inconvenient și la scaunele montate pe băncuța ;) ) și nu puteam pune nici un bagaj pe sub mine ca ori nu ajungeam la el ori ma loveam de el . Prin urmare sm decis sa iau unul telescopic care și ăla extins la maxim nu-mi satisfăcea necesitatile chiar bine ( in schimb era perfect pentru muza ) . Astfel cele doua originale le-am pus una peste alta și a rezultat un picior perfect pentru scaunul meu .
 
Sus