• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Improvizatii de moment

Auzi, zi.mi si mie, tie iti intra apa in broasca ? Si daca da, cam de cate ori trebuie sa o ..... purjezi.
Broscutele sunt facute sa ia apa, si asa se pescuiesc corect, chiar daca ia apa o broscuta de calitate nu se scufunda si sta chiar la suprafata apei(jumatate din corp in apa) si de aia au actiunea aia de a iesi cu capul din apa stanga/dreapta.Apa pe care o ia te mai ajuta sa si lansezi mai departe. Deci nu va faceti probleme daca iau apa, si sa incercati si soriceii de la live target (field mouse) pentru mine personal au intrecut orice tip de broscuta :)
 
Clar mai bune ale tale. La alea originale cred ca ai la ratari de dai cu GLX-ul de pamant.
Cam așa e, e unul din rarele situații când copia promite sa fie mai buna ca originalul . Planarea pe cădere e mai haotica și pe recuperare zici ca-i un vierme ce da din coada . Au fix aceeasi greutate doar ca ale mele nu-s lestate . Pot fi însă la nevoie . O sa las totuși experții de sub apa sa deaverdictul final :) ( asta înainte de a sparge Pușculița :p )

Și ca tot suntem la improvizații va mai arat una care îmi place cum funcționează când n-am fermoar la buzunarele pantalonilor și umblu pe poteci de munte , maluri de apa sau chiar in barca :
21F64FF3-776B-40A3-BB18-222773BDDAD4.jpeg
 
Imi place dar nu inteleg cum procedezi.
Sunt bune pt offset. Am avut nevoie de cateva ori. Ce sarma folosesti ? Am gasit in magazine de bricolaj dar cantitate mare la pret destul de mare.
 
Sarma e de 2 feluri , una ( nu-i in poza da-i mai buna , zice muza ca e pentru instalat tablouri pe perete e inox și se aseamănă bine cu sarma de aparat dentar ( cică s-ar găsi la IKEA sau la Maichael’s- o sa verific și dacă e la primu tre sa fie și-n EU) . Cealaltă , care se și vede in poza, e niște sarma galvanizata oteloasa cu care era legat un sul de plasa Pt găini ( am lucrat cu ce-am avut la îndemâna prin casa :p )
Ca procedura e simplu:
1. Îndoi capătul care va fi apoi axul ( lungime după gust ) se- ndoaie in forma de u ( la 180 grade ) .
2. Se ia o pasta de pix mai goală , se practica o crăpătura longitudinală de vreo 5mm la capăt . Nu-i musai pasta dar îmi trebuia ceva mic in diametru și gol la interior .
3. Se introduce capătul de la sarma in pasta pana când u-ul se înțepenește in crepatura practicată anterior.
4. Se prinde cu patentul de U-ul respectiv cu tot cu capătul pastei ( ochetul arcului) și se bobineaza spira lângă spira 5–6 spire.
5 . Tot pe pasta se întinde puțin arcul ca sa-i creezi pasul dorit după care scoți de pe pasta și tai.

Cu cât e sarma mai subtire și mai puțin oteloasa cu atât vrei ca diametrul sa fie mai mic .
Numărul de spire , între. 3 și 7 îl fac ( gume mici vs gume mari ) .
 
Sarma de inox vine in niște mici bobine de 10-12 spire care arată cam așa :
A5F1EFD4-93DC-499E-BD7C-5F1D690BA915.jpeg

In poza e una începută ( aproape terminată ) dar asta e diametrul .
 
Gata, stiu. Faza nasoala e ca aia vine in pachet cu ramele sau alte chestii de atarnat. Nu se gaseste la liber.
Oricum, multumesc pt explicatia elcventa si pt faptul ca acum stiu cam ce sarma caut. Belesc ochii.
 
Gata, stiu. Faza nasoala e ca aia vine in pachet cu ramele sau alte chestii de atarnat. Nu se gaseste la liber.
Oricum, multumesc pt explicatia elcventa si pt faptul ca acum stiu cam ce sarma caut. Belesc ochii.
Nu mai știu cum e in țara dar aici, la intrarea in IKEA ( de fapt la ieșire ) e o măsuță cu vreo 2 -3 cutii in care găsești la liber tot felul de șuruburi și șurubele , părți și mecanisme din mobilierul dezasamblat și casat ( deteriorat la expunere sau returnat de clienti) iar, uneori, găsești acolo sarma respectiva . ;) Dacă nu, poți încerca și pe modelism.ro sa vezi ce sârme găsești pe acolo.