• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Incaltaminte pescuit

Espasia nu vrei sa fim seriosi? la banii astia zic :) Nu sunt bascheti de pescuit, sunt bascheti cu care nu aluneci pe placi unde sunt depusi licheni care dimineata sau dupa ploaie sunt umezi si aluneca. Sunt bascheti care te pot ajuta la o adica sa nu iti rupi mainile si picioarele si cel mai important sa nu spargi motorul cand il pui pe barca pe placa inclinata. Sunt bascheti cu care nu te uzi si nu transpiri, mai exact stai cu piciorul uscat si... e bine asa. Cel putin precedentii au fost asa.
Claudiu, asa este imi cer scuze, am fost neserios cu postarea mea. Era doar o gluma.
La toate ghetele indiferent de producator (calitate, brand, pret), eu le spun "Bașcheți", si la toate restaurantele in care merg, indiferent de numarul de stele Micheline, le spun "Bodegă".

Este un limbaj "colorat" pe care il folosesc in general " in house", dar mi-am adus aminte de acele incalțări de sport facuti la FINCA- Dragașani , ce erau la concurență atunci cu tenișii chinezești. Aveau o talpă maronie, care se uza extrem de greu, mai ales ca jucam destul de mult tenis pe teren de beton. Dar eram clasa VII...VIII.....X. Apoi au aparut pe sub mana, de la fabrica "Pionierul" din București, Adidas. La concurență cu PUMA si ROMIKA, ce se aduceau din Bulgaria.

Interventia mea era un remember să ii spunem propriu, un monolog, si imi cer sincer scuze, pentru ca am scris ceea ce am scris.

PS. Incălțămintea este foarte faină, sa o porți cu placere. Da, si mai stiu si necesitatea unei incălțări de buna calitate, mai ales in activitătile de sport. Si eu sunt adeptul lor. Dar așa de dragul verbului.....mi-am dat drumul.
Cu stimă
 
desi imi plac bocancii (am 10 perechi), iarna am ramas pe cizmele Rapala (modelul cu pasla fara folie de aluminiu, sunt mai largi ca si calapod), pentru ca au cea mai buna aderenta pe pietre ude iar eu am ligamentele rupte si nu-mi place sa alunec. Le folosesc si primavara/toamna tarziu, fara ciorapul lor, dar ma cam fac fleasca in ele (condens) . Mai folosesc primavara-toamna bocanci cu cauciuc in partea de jos (cizma canadiana li se mai spune) . La Merell, Salomon si altii mai zgarciti cu dimensiunile port 14, asa ca sunt obligat sa iau ce mi se potriveste. In barca , iarna, folosesc pe fundul barcii o saltea de izopren, dar tot simti frigul fiindca nu te misti, indiferent de incaltari , ideal e sa fie cat mai largi si cat mai multe straturi izolatoare.
 
Pentru cei ce-și permit și au acces la ele , pentru iarna și nu numai recomand cu caldura cizmele de la Muck :
7F70B8D4-7BBE-4653-84D2-A1F354D20F85.jpeg


Eu am astea in varianta pe negru :

ADA46AC8-3CF2-45E2-84EC-97E43C1E2DD9.jpeg


Le-am purtat toată iarna la temperaturi între -40 și +10 grade, am fost și la copca de câteva ori cu ele ( între 3 și 9 ore de stat pe gheata) și n-am avut nici o problema cu ele . N-am avut nevoie sa port mai mult decât o șoseta groasa de lâna când temperatura scădea sub -15 Celsius și nu transpiram prea mult la plimbările prin mall-uri cu temperaturi de +24 de grade . Nu mi s-au împuțit picioarele in ele , n-am luat apa niciodată și le-am muiat de câteva ori pana la limita superioară , sunt foarte confortabile și ușor de utilizat .
Odată cu primăvara am trecut la echipamentul ușor format din parazăpezi ( parca așa le zicea la noi chiar dacă erau de vara) de goretex și bocanci Asolo ( care deși au fost cumpărați aici sunt “Made in România” și sunt foarte bine făcuți !
40146C9A-045E-44C3-A57A-039EBAD63364.jpeg
9B17D5E8-BC58-4462-8248-1889A1372AC6.jpeg

Parazăpezile le folosesc in iarba înaltă și uda iar bocancii au fost in top 10 la categoria ghete de hiking anul trecut și asta spune multe despre ceea ce pot face .
 
Ultima editare: