Inelul din varf

Vali_D

Oblete
Care ar fi avantajele sau dezavantajele celor doua tipuri de inele din varful lansetei ? Ma intereseaza pentru o lanseta UL .

Din punctul meu de vedere inelul 2 pare mai solid si evita infasurarea firului la lansare , dar din moment ce am intalnit lansete scumpe cu tipul 1 poate ma insel in presupuneri.
Mersi !
 

Atașamente

  • inele.jpg
    inele.jpg
    37,5 KB · Vizualizări: 84

shogunu65

Stiuca
Am gresit eu, nu m-am uitat atent la poza. Asta ar fi inelul de tip 1 atunci : https://www.totalfishing.ro/inele-v...K0RRpr8Hp3MhAnI0o76xwIKX4Z3o4sxRoCYNgQAvD_BwE
asta e un tip de inel mai ieftin, in general se pune pe feedere sau pe bolognese, lansete cu care se arunca de mai putine ori decat cu una de spinning. Asa cum a scris Adi mai sus, lipsa celor 2 brate laterale poate sa duca la noduri, mai ales in conditii de vant. In plus, inelul cu brate pe lateral este mai puternic si mai rezistent la lovituri. Am patit o de multe ori cu varfurile la feeder, sa se strambe inelul ala, din cauza ca nu are bratele laterale. Nu vreau sa te contrazic, dar eu nu am vazut inel din ala pus pe bete de spinning.
 

Vali_D

Oblete
pentru ce?! ca sa demonstrezi ce?!
tu ai cerut o opinie si un sfat sau o confirmare a ceea ce ai facut sau iti doresti defapt?!
voiam doar sa ii arat shogunului ca sunt destule lansete de spinning care au inel din ala in varf , nu e doar la lansetele de feeder sau la bologneze. Atata tot :)
 

Wurger

Somn
Erau niste filmari ale celor de la Fuji. Nu era inelul cu pricina, dar aratau cu incetinitorul ce face firul in diverse puncte de pe trenul de ghidare in timpul lansarilor.
Imaginile ar fi lamuritoare si ar descuraja orice experiment.
Ca sfat, cauta inele de varf care au bratele de intarire sudate sub tubul de inserare pe lanseta. Agata si mai putin. Seaguide de exemplu.
 

mihai2002

Biban
Chiar si cu primul model se intimpla sa se incurce la virf , mai ales cind ai vint din fata sau faci o manevra care creeaza burta ,la modelul al doilea ... cam trebuie sa iei croseta cu tine sa desfaci nodurile ,,,, primul se preteaza cel mai bine la sute de aruncari se mai incurca dar f rar si nu se inoada (sezonul asta am avut doar o singura inodare pe tipul asta de inel),,,,,al doilea model imi este f cunoscut de la lansetele de stationar faceam atit de multe incurcaturi la virf ca devenise reflex sa verific ca totul este in regula inainte de aruncare
 
Sus