Intretinere linguri - cu ce, cum si in ce fel putem intretine lingurile de pescuit?!

Dan Pavalasc , inca nu am luat o decizie definitiva in ceea ce le priveste mai ales ca nu am la indemana pe cineva care sa le recosmetizeze profi , ce-i drept nici nu am cautat asiduu pe cineva care sa arginteze. Asa cum sunt acum au un aer aparte de originalitate dat de patina timpului care a trecut peste ele si imi plac asa cum sunt deocamdata. Nu cred ca le voi pescui curand, am suficiente altele pe care sa le ud, plus ca stiuca a pierdut teren destul de mult in timp ce salaul a castigat teren, e in poll position de la inceputul anului trecut.
 
Si eu caut stiuca foarte rar , ale mele sunt destul de obosite ,au peste 15 ani , nu stiu cum sa le aranjez
Cauti un atelier de bijuterii de moda veche (de cartier) care si arginteaza si discuti problema loco, nu costa o avere. Nu mi-am facut timp insa voi verifica personal la mine in cartier situatia. Un amic a rezolvat asa si au iesit f bine lingurile si a platit vreo 60-70 lei ptr vreo 25 de buc, ceva de genul.
 
, cu o perie de pasla montata pe un polizor le faci ca noi , trebiuesc doar dat jos tot dupa ele
Marius 35 , aparent poti proceda si asa cum spui insa nu cred ca e cel mai indicat. Daca procedezi astfel, stratul original de argint depus catalitic fiind atat de subtire si afectat de cocleala, asa ca daca bagi lingurile pe pasla la polizor risti sa-l indepartezi oricum pe tot sau mare parte pana ajungi la alama, materialul brut al lingurii. E drept ca lingurile de lucit vor luci ca noi, dar va fi un luciu galbui de alama, insa nu va fi la fel ca luciu de argint si in plus dupa primele pescuituri vor cocli mai repede.
Din aceste motive am zis ca ptr rezultate optime si de meserie personal cred ca lingurile obosite se preteaza mai bine la a fi reargintate la un mic atelier de bijuterii.
Sunt mai multe tipuri de metode de argintare, insa cea care am inteles ca se foloseste ceva mai des fiind hidroliza in curent continuu a unei solutii de azotat de argint, dar asta conteaza mai putin.
 
Sus