S

sorinTM

Guest
Astăzi am avut norocu în ghilimele să agatz de izmene un cteno bine izmanat după un dril de circa 15-20 min surpriză izmanatu a plecat în lumea lui lasand amintire un jig în forma acului de cusut și un solz cam cât moneda de 50 bani ....a urmat coborârea sfinților de la cel cu barbă sură până la cel cu tatza în gură ...și cu această ocazie mi-am zis să va întreb despre mărcile de jiguri care să facă față la situații de genu și la șalăi mai îmbrăcați

Claudiu

Administrator
Membru personal
Daca vrei ceva sa nu se indrepte ia Gamakatsu Heavy Wire dar sa stii ca daca ai agatat de ceva serios, acolo ramane si jigul si ceva mai mult fir, dupa caz. Cert e ca nu le indrepti. Oricum le consider cele mai indicate.

S

sorinTM

Guest
Prefer să pierd un jig decât să văd cum îi zboară din gură sau să îl văd ac de cusut ...

Claudiu

Administrator
Membru personal
De aceeasi parere sunt si eu, nu pescuiesc des la salau dar sunt sigur ca Gamakatsu Heavy wire este ceea ce ai nevoie. Ia cateva de proba, vezi cum ti se par.

D

Deleted member 13

Guest
Ca si firme am 3 aproape de suflet...Gamakatsu , Fudo, Owner.

kingofbeasts

Rod Builder
Ca si firme am 3 aproape de suflet...Gamakatsu , Fudo, Owner.
Si eu cu diferenta, ca Fudo intra la categoria mentiuni si in premii intra Hayabusa.
Totusi, uzual Gamakatsu HW cand dau dupa ce intra mare si Owner dupa salau si stiuca . Fudo le tin pentru pescuit in agatatura la salau si cam atat .

G

George1985

Guest
Eu merg pe variante ieftine pe agataturi(10buc la ora daca te ambitionezi) si nu am avut probleme cu pestii. Aici intra matzuo si eagle claw. Oricum nu pescuiesc cu jig sub 3/0 la dunare de la firmele respective.
Cand e ceva serios merg pe fudo de la 3/0 in sus si gamakatsu pt stiuci pe balta.
Fiecare stie cate ceva despre asteptarile din locul cu pricina, ca marime a pestilor.

tivi

Biban
Salut,
Care sunt cele mai elastice jiguri?
In ideea de a nu mai pierde multe jiguri la o partida de spinning vreau sa folosesc jiguri cu o elasticitate mai mare. In prezent folosesc Mustadul (black-nickel).

S

sorinTM

Guest
Salut ...personal te sfătuiesc mai bine să pierzi 2-3 jiguri și să îți vezi captura pe mal decât să păstrezi jigurile și să vezi ace de cusut așa cum am pățit și eu.... și credema ca în momentele alea îți dorești orice decât să vezi o captura care poate fi capitală cum îți întoarce codita și nici măcar rămas bun nu apuci să îți iei :) preferă să pierzi câteva jiguri și să te bucuri de capturi

tivi

Biban
Avand in vedere ca am pierdut si 30 jiguri la o partida (cam 100 ron daca pun si twisterele)... si in zonele unde bat eu capturile capitale sunt destul de rare spre deloc raman totusi la ideea de a utiliza jiguri mai elastice, asta in zonele cu multa agatatura. In zonele curate folosesc jiguri mai bune.

Nasolu

Salau
Matzuo 4/0 bronze si 3/0 gold,astea mici sunt ceva mai tari!Pescuite pe ape fara somn si neaparat cu o lanseta mai blanda!

S

sorinTM

Guest
Avand in vedere ca am pierdut si 30 jiguri la o partida (cam 100 ron daca pun si twisterele)... si in zonele unde bat eu capturile capitale sunt destul de rare spre deloc raman totusi la ideea de a utiliza jiguri mai elastice, asta in zonele cu multa agatatura. In zonele curate folosesc jiguri mai bune.
Folosește offseturi pe zone cu agataturi...:)

tivi

Biban
Multumesc pt raspunsuri, nnnoroc
Unde gasesc Eagle claw 5/0 ???? Matzuo 5/0 ????? ( am un fix cu 5/0 Bash )
Am cautat pe la magazinele online si ..... nimic.

Am gasit Eagle claw 5/0, o sa pregatesc o comanda sa le incerc.

Ultima editare de un moderator:
D

Deleted member 13

Guest
Jiguri poti sa cumperi de la baietii care au matrite si toarna.Am vazut ca toarna si pe matzuo .Intri pe rapitori si faci o solicitare...

adiwolf

Moderator
Membru personal
am un fix cu 5/0

poti sa detaliezi putin pe ce naluci folosesti aceste jiguri de 5/0 ?!!
nu de alta, dar la inceputurile mele in spinning, mi-am cumparat matrita si am turnat la carlige 4/0 in diverse gramaje de am si acuma o gramada si au trecut ceva ani de atuncea !
am ajuns intre timp sa pescuiesc din ce in ce mai mult cu 3/0 si chiar 2/0 la stiuca, iar 4/0 folosesc foarte rar,
deci..........?!!!

D

Deleted member 13

Guest
Pai prietene ...omul probabil da cu slapi! Si eu am jiguri 5/0 .Poate de aia nu am scapat stiucile pe Vladi ..."sobolanul isteric" sta beton pe offset 5/0...

Claudiu

Administrator
Membru personal
Jiguri 5/0 am folosit si eu in Delta pe incinta la Cormoran pentru stiuci, pe gume Lake Fork

Sus