• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.
Eu folosesc jiguri colorate.Le-am luat de la Fery din Baia Mare.Doar pe balta dau cu ele.Zic ca sunt ok.Ma dispera ca este acoperita si gaura jigului de vopsea si se da greu jos.Dar cred ca sunt momente cand e bine sa le ai in trusa.Mai ales albe cu plesne rosii .Mi-a zis omul ca alea sunt miezul si parca are dreptate.Mie imi place si contrastul.Gen guma alba cap verde fluo.Sau cap rosu pe guma alba,etc.Nu fac reclama dar omul face treaba buna.
 
Eu le mai fac acasa cu o pila triunghiulara.
Am foarte putine vopsite ca m.am gandit ca e mai mult de kiki la salau. La stiuca mai folosesc rosii fluo sau galben fluo, functie de guma in asa fel incat sa fie contrast de nuanta (daca s.ar vedea alb-negru).
Pe langa cine am mai pescuit, dintre cei care au salaul ca tinta .... primordiala, n.am prea vazut in trusele lor jiguri colorate.
Pe Dunare, pe substrat cu bolovani, de multe ori a ajutat capul sabot de anumite forme care se fixeaza mai greu intre bolovani. Acolo ajuta si vopseaua ca le face mai dure si mai putin deformabile.
Cu sabot sau cu bila aplatizata cred ca important e sa ai guma floating ca sa fie sansa sa stea sculata cu coada la inspectie.
 
La capitolul offset eu am fost multumit de Berti vanadium lestate direct pe tija; carligul suficient de ager, scapat de grija ca se roteste guma.
Alea 3/0 merg la fix cu awaruna de 3.5" sau hoochie de 4.5, 4/0 numa' bune cu awarunele de 4".

hai cu primavara!