Luigi

Somn
Hai salut. Iete ce drãcii voi incerca luna asta: Gunki-G-Tex
Gunki-G-Tex-Natural-Black.jpg


Pescuiti careva cu jiguri offset? Ma intereseaza sa stiu daca e mai bine cu ele sau cu Ceburaşca. Sau cu jiguri normale.
 
Eu folosesc de mai bine de 1 an, de când am renunțat la cheburaska, unde știu ca am agatatura.
Mie îmi plac, practic sta guma pe ele ca pe un jig normal.
Am luat de la SPRO ca sunt mai ieftine și au cârlige Gamakatsu.
 

Luigi

Somn
Nu mi-a adus nimic în plus fata de jigul clasic, privind capturile, doar greutate în plus și căram o cutie plina cu toate mărimile pe care le foloseam, avea 1 kg liniștit.
Acum i-au doar câteva jiguri cu mine max 20, diferite mărimi, cel mai mult folosesc 10 g pe mărimi 3/0, 4/0 și vreo 5 de offset,destule pentru o partida.
Imi vorbesti la suflet! Pe an ce trece am redus rucsacul, ca Baba Dochia aia care mai tot leapãdã o hainã. Am ajuns la 10 jiguri, plus 5 offset jiguri. Inca o data pe atitea alte giugele si e suficient. Toata smecheria e sa fie si dulapul pe masura gentzii, inca mai lucrez la asta.
 

miker2ka

Stiuca
Ma intereseaza sa stiu daca e mai bine cu ele sau cu Ceburaşca. Sau cu jiguri normale.
Eu unul prefer ceburasca, mai ales la offset, pentru versatilitate. In afara de montura clasica, poti pune plumbul pe burta carligului. Imi pare ca asa guma are o cadere mai lenta pe stop. Iar daca treci si carligul si ceburasca prin agrafa obtii un jika rig. La stiuca daca zona imi permite sa folosesc ancore am niste "shallow screw" cu ochetul alungit facut sa se potriveasca cu gaura plumbului.
 

Wurger

Somn
Mie mi se pare ca la gume cu miscare de ruliu (roll) e mai buna cheburashka pentru ca da libertate carligului, ansamblul e mai flexibil. Zic la stiuca unde guma merge mai mukt orizontal intre ape.
Pentru situatia cu dintii de fierastrau, am vazut ca guma are o evolutie mai sinuoasa pe verticala, mai spre texas, deci si asta poate fi un lucru bun.
Chestia cu versatilitatea schimbarii greutatii.... de cate ori schimbi pe partida? Hai sa zicem de 4 ori, functie de adancime, curent, portanța gumei.
 

shogunu65

Stiuca
Imi vorbesti la suflet! Pe an ce trece am redus rucsacul, ca Baba Dochia aia care mai tot leapãdã o hainã. Am ajuns la 10 jiguri, plus 5 offset jiguri. Inca o data pe atitea alte giugele si e suficient. Toata smecheria e sa fie si dulapul pe masura gentzii, inca mai lucrez la asta.
Luci, vezi ca ai niste mesaje private trimise duminica. Raspunde-mi si mie zimbettt
 

adi

Salau
Hai sa animez putin topicul cu o treaba care ma framanta de o vreme-ncoace: stie cineva un model de carlig de jig normal, dimensiuni uzuale aka 2/0 dar cu bait keeper, adica mai pe romaneste aia 2-3 contraspini pe tija care sa fixeze guma?

Stiu de modelul worm de la fudo, owner, gamakatsu si care or mai avea; le folosesc foarte bine articulate cu cheburaska si chiar ma avantajeaza la anumite gume mai lungi. Totusi , in cazul unei gume finute - sa zicem hoochie koochie sau easy shiner alea mai mici - as prefera de multe ori sa am optiunea unui microjig 2/0 cu acei spini pe tija.

carlige-fudo-worm-ssb-bulk-1532608782-1.jpg
 

shogunu65

Stiuca
carp zoom predator z-worm ... au contraspin si sunt si marimi mici. Dar nu se pot compara cu Decoy, Fudo etc. la calitate. Eu le folosesc in zone in care chiar agata, sunt ok la calitate, poate putin cam moale varful, dar nu am patit sa se indrepte in vreun peste.
 

adi

Salau
Va multumesc pentru ajutor, eu cautam niste carlige de jig normale adica de-astea ca in poza dar care sa aiba acei contraspini pe tija. Poate nu m-am exprimat bine din prima :)

gamakatsu-60415-25-90-degree-heavy-wire-round-bend-jig-hook.jpg
 
Sus