shogunu65

Stiuca
Presupun ca ai încercat deja și știi tu mai bine . Eu personal m-as abține de la presupuneri fără sa probez . Ca idee. dacă gândești ce faci, nici cu zahar nu ti se topește . ;)
Unii dintre noi vorbesc din experiența ( vezi data postării mele de aici ) :https://spinningclub.ro/threads/ultima-achizitie-nu-exista-nimic-rațional-în-banii-cheltuiți-pe-o-placere.14/page-259
era o gluma dar am uitat ca sunt unii pe aici cu care nu se poate glumi. Nu e nevoie sa imi raspunzi, considera ca asta e ultimul mesaj pe care il scriu la vreo postare a ta. Fire intinse si incearca sa nu mai iei totul atat de personal.

kingofbeasts

Rod Builder
Motivul pentru care s-a cam dus de râpa forumul in ultima vreme e tocmai creșterea exponențială a cantității de glume și bășcălie concomitent cu scăderea tot exponențială a cantității de informație utila așa ca sa ma ierți daca mi-a scăzut toleranta la glume in ultima vreme dar, m-am cam saturat sa tot văd oameni care sar repede la glume fără a fi in stare sa sugereze o soluție cât de mică la unele probleme care se ridica pe aici .
Pentru glume și miștouri sunt topicuri dedicate nu-i cazul sa porcaim tot forumul . Motivul pentru care lumea se simțea bine pe aici la început erau discuțiile amicale, constructive , argumentate și bazate pe respect, pe teme de pescuit, care se puteau purta odată pe aici . Prea puțin se mai regăsește așa ceva aici in ultima vreme . Basca Tot glumeții se supără când le raspunzi pe măsura contribuției lor .

kingofbeasts

Rod Builder
Așa e, are dreptate... Eu am pus numele modelului de jig pe care îl cauta omul, iar el i a spus să și facă jiguri cu ce găsești prin casa.... Sare de mare, epoxy... :)))
Intr-adevăr , tocmai de aceea , după de ai postat exact numele modelului pe care-l cauta adi , el a venit cu replica “ cred ca s-a înțeles gresit “ cu alte cuvinte confirmând ca i-ai oferit exact soluția pe care o cauta. Omul cerea clar carlig de jig cu retenția humei și tu ii dai cârlige de pescuitul cu rama la crap , exact ceea ce cauta el . Vi apoi cu bășcălie la postarea mea unde iei cu titlu de regula excepția iar la final o dai de gard și cu geografia ca deh , după tine Himalaya e la mare .
Cu alte cuvinte , contribuția ta pleacă cel mult de la un nivel de superficialitate , ca sa nu zic ca ești total pe lângă și paralel cu subiectul. Dar , asta nu trebuie sa te oprească de la glume , da-i înainte sa radem toți cu gurile pan la urechi .
adiwolf , e observații nu informații și nu sunt deloc greșite . Ca dovada calitatea informației pe forum și numărul “ mare” al nucleului inițial de membrii care încă mai postează .Ca și tine și eu sunt aici de pe la început . Vezi progresia numărului de membrii anual și cam înțelegi repede ce fel de informație i-a atras la forum .

adiwolf

Moderator
Membru personal
daca tu zici,...............sigur asa o fi.
legat strict de informatie, ea este aceeasi si s-a pastrat pe acest forum, iar calitatea ei este indubitabil foarte buna
da, este normal sa apara si stagnarea la un moment dat, pentru ca apare inevitabil uzura - te saturi de multe ori sa tot repeti acelasi lucru pentru fiecare nou venit ce vrea sa "arda" toate etapele ca sa poata umple barca de peste si intr-un an de zile sa se laude pe facebook ce mare pescar (de competitie sau nu) este el.
orice forum, fie ca este de pescuit sau nu, are un ciclu de crestere, maturare, stagnare si decadere - eu as spune ca datoritatii comunitatii formate aici, acest forum este inca in perioada de crestere/maturare, pana sa ajunga sa se duca de rapa, mai este mult, as indrazani sa fac si o afirmatie, dar nu vreau sa creez polemici inutile pe un subiect ce nu tine de pescuit.
numarul "mare" de mebri din nucleul initial care inca mai posteaza, este irelevant pentru sanatatea forumului, nu conteaza daca eu sau tu postam ceva, forumul nu moare fara noi, dovada ca sunt cativa membri care au ales sa il paraseasca si forumul a mers mai departe - daca nu ma inseala memoria si tu ai ales sa pleci pe un alt drum la un moment dat, dar te-ai intors.
in opinia mea personala, ceea ce tine in viata acest forum nu este doar calitatea informatiei despre si cu pescuit, cat si faptul ca vorbim / discutam si alte aspecte legate de pasiunile noastre, de viata noastra, de ceea ce ne atrage si ne uneste - uite, spre exemplu ce legatura este intre ciuperci si pescuit?!! dar topicul exista pentru ca sunt oameni care pe langa peste si pescuit au si pasiunea aceasta care vor sa o imparta si cu altii.
este normal sa mai si glumim, sa radem, uneori sa facem bascalie, tine de noi, de caracterul uman si de ce nu de o descarcare/refulare a frustrarilor cotidiene ce le traim majoritatea, insa tot de noi si de educatia noastra tine sa nu depasim anumite limite morale in aceste interactiuni - cu mici exceptii inerente dealtfel, aceasta comunitate forumistica si-a pastrat o calitatea esentiala- toleranta.
peacefingers

bobo

Stiuca
daca tu zici,...............sigur asa o fi.
legat strict de informatie, ea este aceeasi si s-a pastrat pe acest forum, iar calitatea ei este indubitabil foarte buna
da, este normal sa apara si stagnarea la un moment dat, pentru ca apare inevitabil uzura - te saturi de multe ori sa tot repeti acelasi lucru pentru fiecare nou venit ce vrea sa "arda" toate etapele ca sa poata umple barca de peste si intr-un an de zile sa se laude pe facebook ce mare pescar (de competitie sau nu) este el.
orice forum, fie ca este de pescuit sau nu, are un ciclu de crestere, maturare, stagnare si decadere - eu as spune ca datoritatii comunitatii formate aici, acest forum este inca in perioada de crestere/maturare, pana sa ajunga sa se duca de rapa, mai este mult, as indrazani sa fac si o afirmatie, dar nu vreau sa creez polemici inutile pe un subiect ce nu tine de pescuit.
numarul "mare" de mebri din nucleul initial care inca mai posteaza, este irelevant pentru sanatatea forumului, nu conteaza daca eu sau tu postam ceva, forumul nu moare fara noi, dovada ca sunt cativa membri care au ales sa il paraseasca si forumul a mers mai departe - daca nu ma inseala memoria si tu ai ales sa pleci pe un alt drum la un moment dat, dar te-ai intors.
in opinia mea personala, ceea ce tine in viata acest forum nu este doar calitatea informatiei despre si cu pescuit, cat si faptul ca vorbim / discutam si alte aspecte legate de pasiunile noastre, de viata noastra, de ceea ce ne atrage si ne uneste - uite, spre exemplu ce legatura este intre ciuperci si pescuit?!! dar topicul exista pentru ca sunt oameni care pe langa peste si pescuit au si pasiunea aceasta care vor sa o imparta si cu altii.
este normal sa mai si glumim, sa radem, uneori sa facem bascalie, tine de noi, de caracterul uman si de ce nu de o descarcare/refulare a frustrarilor cotidiene ce le traim majoritatea, insa tot de noi si de educatia noastra tine sa nu depasim anumite limite morale in aceste interactiuni - cu mici exceptii inerente dealtfel, aceasta comunitate forumistica si-a pastrat o calitatea esentiala- toleranta.
peacefingers
Adiwolf....chapeau! Nu găsesc emoticoanele, dar nici ele n-ar descrie ce am simțit când am citit ce-ai scris....e de pus in ramă.

Aaaa.....si încă ceva. Încercați să nu dați replică....stricați momentul .

shogunu65

Stiuca
Eu doar las o poza cu cârligul despre care vorbeam mai sus, ăla pentru "pescuit cu rama la crap"

Atașamente

• Screenshot_20211107_113733_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20211107_113733_com.android.chrome.jpg
    107,7 KB · Vizualizări: 90

kingofbeasts

Rod Builder
shogunu65 Dacă tăceai filosof rămâneai dar, tu ai ales sa-ti mai dai odată cu superficialitatea in cap .
stie cineva un model de carlig de jig normal, dimensiuni uzuale aka 2/0 dar cu bait keeper, adica mai pe romaneste aia 2-3 contraspini pe tija care sa fixeze guma?
Ceea ce ai postat tu vine doar in marimi mici și foarte mici , respectiv 1,2,4,6 .
Asta nu o spun eu ci catalogul Mustad .
Ca tot îți plac pozele îți și ilustrez afirmația :
001CB64A-011C-4E58-9865-5E9644F4F782.png

Dacă vrei sa verifici personal găsești catalogul aici :
https://issuu.com/omustadson/docs/oem2020
Ca sa înțelegi de ce mărimea contează, îți mai pun o ilustrata , tot de la Mustad însă de la un alt model de carlig care vine in toate mărimile și ti le arată comparativ :
60746A19-6743-4D6B-9535-D8749B437428.png

Cu alte cuvinte colegul adi cauta cuie și tu ia-i recomandat ace de gămălie , mai in termeni pescărești i-a arătat cârlige de biban și regina bălții pentru pescuitul știucii si șalăului ( asta petru ca ești prea superficial sa te uiți la detalii când citești ceva cum ai dovedit de altfel de 4 ori in tot atâtea postări doar pe acest topic).
In postarea inițială omu ti-a spus clar ca pentru el 2/0 e micro si deci pescuieste de obicei cu mai mare si ceea ce el ar considera nano nu-l interesează .
Mai departe , adiwolf , într-adevăr din punctele de vedere enumerate de tine ai dreptate . Club , prietenie , atmosfera relaxata , mi glumim ne mai relaxam , vorba aia, sa fie bine ca sa nu fie rău iar la capitolul asta forumul funcționează excelent . Ca nu-ti plac ciupercile am înțeles , e deja a treia oară când îmi pomenești topicul asa ca am înțeles ca te deranjează motiv pentru care te rog sa-l ștergi ( personal n-am absolut nimic împotriva nonopeacefingers).
Ca este o comunitate foarte toleranta și asta știu , promovam c&r și pe la regulament avem reguli stricte împotriva peștilor pozați in bucătărie și sufragerie dar,in același timp, avem topic cu valente de ecuație pe care ne batem in fripturi de peste . Practic pestele e peste și se încadrează la regulament numai pana are solzii pe el , daca a pierdut solzii nu mai e peste . Și e normal sa fie așa ca doar nu suntem ipocriți iar C&R nu e tot una cu “no kill “ și majoritatea mai gustam câte un peste ca mulți dintre noi d-aia ne-am apucat de pescuit . Atât numa ca n-am prea înțeles locul bucătăriei pe un forum de pescuit (ca tot vorbeai de lucruri greu de înțeles ) dar,vorba ta, suntem o comunitatea cu vederi largi si pasiuni diverse și toleram . Vorba lui Bula “ tata tolerează , mama tolerează , eu tolerez , casa noastră e casa de toleranta “ . :)
Iar in ceea ce ma privește nu , n-am plecat și nici nu m-am întors , mi-am anunțat plecarea și am fost rugat sa mai postez măcar pe la “peisaje” și culmea “ciuperci” iar in caz ca n-ai observat , de un an de zile cam numa aia fac ( cu mici excepții in care am mai intervenit cu câte o sugestie pe ici pe colo încercând sa ajut vreun coleg - ca și acum de altfel - sau comunitatea per ansamblu ) .peacefingers

Ultima editare:

shogunu65

Stiuca
Și nu puteai să mi spui simplu că nu se fac in mărimi mari? Nu cred că am interacționat vreodată, nu vad motivul pentru care trebuie sa mi spui că sunt superficial. Daca a fost atât de deranj cu gluma legata de cârligele înmuiate in sare, îmi cer scuze. Cred că eu am o problemă, când consider că forumurile de pescari sunt locuri unde oamenii pot glumi, dar se pare că ușor, ușor, pescarii se transforma in domnițe de pension. Succes in continuare in tot ceea ce faci și te rog să închidem aici discuția. Sa știi că mie chiar îmi place topicul cu ciuperci, așa că poate totuși nu îl șterge nimeni :)

kingofbeasts

Rod Builder
King, ultimile raspunsurile tale in acest topic denota doar orgoliu rant.
Sper sa intelegi ca nu spun asta cu rautate.
Posibil , depinde probabil de punctul de vedere din care privești lucrurile . De unde văd eu lucrurile, e a doua oară consecutiv in nu foarte mult timp când colegu decide sa facă glume pe seama unor postări care-mi aparțin așa ca sa-mi fie iertat dac-am luat-o prea personal .
Cum priviți voi restul lucrurile e opinia voastră personală și percepția proprie la care aveți de altfel tot dreptul .
Daca am ales sa taxez unele derapaje a fost pentru ca am considerat ca am temei și am făcut-o cu argumente iar dacă am făcut niște remarci la adresa forumului, a fost opinia mea personală și dacă ma înșel puteti ușor sa-mi demonstrați contrariul însă , pana una alta , postările eronate sau superficiale ca cele de mai sus îmi cam validează părerea la capitolul calitatea informației de pe forum sau calitatea umana a unor colegi de forum .
Dacă am ales topicul tău in replica pentru adiwolf , a fost doar ca sa-i pun in oglinda, 2 subiecte , la fel de tangențiale cu pescuitul , între care pe unul îl toleram iar pe celălalt îl aclamam . Altfel spus am vrut doar sa îl ajut sa înțeleagă ca apreciază cu 2 măsuri diferite același lucru. Dacă te-ai simtit vizat , te asigur acum ca nu era cazul, nu asta mi-a fost intenția.

shogunu65 , ai răspuns de doua ori gresit la aceeași intrebare , asta înseamnă ca ori n-ai înțeles ce se întreabă ( dar totuși te-ai grăbit sa raspunzi ) ori ai înțeles dar nu ti-ai făcut temeinic temele înainte de a raspunde și ai dat un răspuns eronat . Ambele variante sunt exemple clasice de superficialitate . N-am vrut sa mai lungesc discuția cu un răspuns scurt la care sa mai vina apoi contraziceri așa ca făcut eu ceea ce ar fi trebuit sa faci tu înainte de a raspunde și ti-am dat un răspuns documentat și argumentat ca sa nu mai fie nuci un fel de dubiu.
Te rog sa ma crezi ca e mai bine așa , pe stilul donița de pension, decât sa-ti fi răspuns și eu in glume ( nu era tocmai cel mai bun exemplu de conversație civilizata dacă as fi ales sa urmez acea cale ) .
De acord cu tine sa încheiem discuția aici ca deja am poluat destul . nnnoroc

Sa dea dracii in ele de jiguri, unde dai si unde crapa.
Raman la fudo, numai nu va paruiti :))
Vezi ce se întâmpla când vrei sa animi puțin topicul ? roflmaooo Data viitoare nu-i mai cere universului sa anime topicul și pune direct întrebarea care te doare și cel mai probabil o sa primesti răspunsul pe care-l cauți fără circul de rigoare .
Ce vrei tu se mai poate bricola și cu o bucățica de sarmuta cu unu sau doua capete îndoite date odată pe după tija verticala a jigului . Merge și la fudo și se face la fel de repede . Poze nu mai pun ca sa nu l-ai răsară iar glume .

• Like
Reactions: adi

Hades

Somn
..........................
peacefingers
Fără ele și-ar pierde tot farmecul. zimbettt

adiwolf

Moderator
Membru personal
ca tot ne-am descarcat frustrarile, haideti sa revenim la subiectul topicului.
cine ma poate ajuta si indruma in achizitia unor jiguri Mustad BLN (black-nichel), mai precis ce cod este bun si recomandati?!
am cumparat de pe diverse site-uri de vreo 3-4 ori si de fiecare data au venit altceva, adica o singura data au venit niste jiguri extrem de agere si ascutite, subtirele dar totusi foarte tari si bune
clar dupa aceea nu am mai nimerit codul sau comerciantul mi-a trimis altceva, asadar, cei care folositi carlige jig Mustad BLN, ce coduri utilizati si recomandati?! (doar marimi 2/0-3/0/4/0-5/0)
multumesc frumos

Luigi

Somn
Ca sa te oftici poate si tu, iti dau un raspuns superficial, de fapt o intrebare: ce vrei sa zici cu codul produsului? Eu folosesc de ani de zile jiguri Mustad BLN Pilkmaxx, le comand mereu de la acelasi magazin online in Germania si habar nu am de vreun cod. Stiu doar ca au cârlige VMC si... sunt perfecte.

Costi

Stiuca
Din experienta proprie am folosit Mustad BLN cu 2 coduri diferite: 32629BLN si 32627BLN. Astea imi plac.... cu un plus pentru cele cu 9 in coada care sunt putin mai groase si mai rezistente ca cele cu 7. Din pacate loco am mai gasit doar 5/0. BLN-ul are culoarea aia inchisa, gri negricos cumva, si batute lateral.... daca cumva ti-a trimis culoarea bronz atunci sunt din cele cu codul BR.

si cele cu cod 32631NPBN, de tip O'Shaughnessy sunt tapene si bune daca te intelegi cu curbura lor.
WhatsApp Image 2021-11-08 at 20.38.05.jpeg

sus sunt O'Shaughnessy apoi cele cu 7 in coada iar jos cele cu 9. Din pacate acasa nu am carligele netrunate sa se vada mai bine, doar ceva jiguri.

adiwolf

Moderator
Membru personal
Luigi
uite ce scrie Costi , vezi ca sunt niste coduri de produs.

Costi, care din cele doua coduri sunt cele batute putin in lateral?! cumva 32629?!
eu pe astea le caut.
jiguri aproape negre, batute putin in lateral
am mai primit tot BLN unele negru /nichel, destul de lucioase, cred ca sunt 32627, ok, dar nu ce vroiam
imi plac foarte mult jigurile de tip O'Shaughnessy, la gumele slim sunt perfecte, o vreme am pescuit doar cu acest model de la Gamakatsu, dar...........s-au dus

Sus