Claudiu

Administrator
Membru personal
Este un lac de acumulare situat pe Valea Lotrului, cu o suprafaţă de 230 ha şi o adâncime maxima de 40 de metri. Este inconjurat de Muntii Capatanii si Muntii Lotrului. Este o locatie superba de pescuit la spinning, cu o populatie consistenta de clean si pastrav, dar si biban ... ce-i drept cam mic de dimensiuni. Daca va stiti norocosi din fire, aveti sansa unica in viata (desi mica) sa prindeti lostrita. Pe acest lac am facut cateva partide excelente de clean si abia astept sa se termine prohibitia sa ajung acolo.
Ca sa ajungeti la acest lac de la soseaua de pe valea Oltului (DN7), se intra spre Brezoi la stanga (la km 35, daca se vine de la Valcea), sau spre dreapta (la km 65, daca se vine dinspre Sibiu).
Cateva poze cu locatia:
7ptFs2K.jpg

cje6uJP.jpg

HXHChBh.jpg
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Sincer nu am idee cat de rar este, dar am prins numai mic. Dar am vazut cateva salturi de pastravi de-a dreptul uriasi, unul la nu mai mult de 15 m de barca mea. Am inlemnit, l-am vazut in toata splendoarea, un colorit superb. Oricum intotdeauna am fost croit pe clean acolo.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
sunt niste cleni acolo .................adevarate recorduri, insa nu pun gura pe nimic (deh, doar nu de prosti au ajuns cat vasla)
cu cativa ani in urma, defapt ceva mai multi, cand inca mai puteam sa ma catar pe stanci, am mers cu un prieten sa prindem pesti acolo si am dat de niste enormitati de cleni pe care ii vedeam de undeva de pe o stanca de sus
am incercat sa ajungem mai aproape de ei si aproape ca ne-am rupt gatul pt asta, dar am ajuns suficient sa putem prezenta ceva pe apa, insa smecherii aia nu se aratau interesati decat de ce pica pe apa, veneau alene, se uitau la ce a picat, studiau si apoi se duceau in plata domnului la umbra stancii capzid
 
pana mai acum 4-5 ani am pescuit destul de mult pe Bradisor.
Recunosc am inceput acum vreo 18 ani ca marea majoritate pescuind la pluta la rama sau la buchet de viermi.capzid
Dupa vreo 8-10 ani am inceput sa pescuiesc la artificiale si am reusit sa fac vreo cateva partide fantastice. Nu mari dar multi. Cea mai buna partida: 30 buc in 2 ore, la rotative mepps aglia si mepps black fury.zimbettt
In fine, m-a cam luat valul fiind furat de amintiri.
Ce am vrut sa spun e ca pana mai acum 7-8 ani inca era mult pastrav mare pe Bradisor. Am vazut si de 4 kg prins la berti taifun de cineva.
Eu am luat de 2.2 kg cel mai mare si destul de multi de 1-1,5kg, atata la momeala naturala cat si la artificiale.
Aveam o cunostinta in Brezoi care isi rotunjea frumusel veniturile vanzand pastrav pe la restaurante si pe la diversi oameni. Stiu, inclusiv de la el, ca pastravul este in continuu declin si se prinde tot mai rar si mic.
Tot de la el stiu ca braconierii din zona baga plase la greu si ca inclusiv au prins un pastrav zic ei( eu zic ca a fost lostrita) de 24 kg.nervostare


p.s. Stiu ca e interzis sa pescuiesti la momeli naturale, dar asa erau vremurile pe atunci.
Nu incurajez pe nimeni sa le foloseasca, spinningul fiind mult mai frumos si spectaculosthumbup
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Alexandru,
hai sa fim seriosi, pe Bradisor si Vidra se pescuieste in draci numai la momeli naturale, icre si papacioc
nu sunt pescar de pastrav, dar de cate ori am fost in zona nu am prea vazut pescari de spinning, toti sunt stationari!!!
pe Bradisor am strans intr-o partida de pescuit vreo 15 pripoane, iar pe Vidra, am vazut personal plase, iar Claudiu poate confirma existenta lor
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
De ce Adi, e un mic motoras nanana. Nu e ca si cand am bea apa de acolo roflmaooo La capitolul interzis, prima oara as interzice pastravaria. Nu are ce cauta acolo !
 
Sus