• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Lacul Paltinu

Buna ziua,cine mai stie ceva despre lachelppp,taxe,locuri de dat barca la apa,orice info este bine venita,multumesc anticipat.jos palaria
 
Singurul lucru pe care l.am auzit (desi nu am fost niciodata) este ca cica de cand s.a bagat stiuca a disparut bibanul ceea ce cred eu ca este o mare mare prostie
 
Multumesc,desi nu cred ca stiuca poate rari bibanu in asa hal incat sa dispara si apoi cat de multa stiuca sa bage? in contextul popularilor de la noi.
 
O asa prostie a mai fost anul asta in Brasov la lacul Noua, un lac interzis pescuitului din oras unde primaria a organizat un concurs de pescuit la stiuca permisa orice metoda si cel mai bine a atras competitorii prin: iei acasa tot ce prinzi. Motivul? Stiuca i.a mancat ratele primarului si in lac a fost populat cu crap si caras, stiuca fiind introdusa ilegal de pescari. Pe un lac de 2 pe 2 s.au ingramadit undeva la 800 de insi sa nu zic pescari alora de is pescari la caras primavara, la crap vara, si toamna la stiuca pe pretextul : prind 3 mrene cat degetul le iau acasa ca face nevasta peste la conserva ( 2 lei in auchan). Revenind la subiect: ma indoiesc ca stiuca este un rapitor atat de daunator sa poate elimina o intreaga specie cum se zice ca poate face bassul cu somnul pitic
 
Lacul are adancimea maxima aproximativ 70m ,se prinde biban la vobler mic de 25mm de culoare verde inchis spatele si solzii gri argintii ,fir subtire O,14 mm transparent ! Pui de salau am prins la un vobler verzuliu cu cap negru de 5 cm cu bile in el! Stiuca am prins tot la minivoblere culoare natural fara struna tot pe fire foarte subtiri si tratate cu fluorocarbon! Traiectoria voblerului paralela cu conturul malului la 50cm de mal! Un pescuit dificil ,apa extrem de limpede,situatii ciudate! :)
 
Azi ,am pescuit pe barca!A fost mult pana am traversat de la islaz la vasle ,greu,valuri mari , pana la dig,dreapta pana in coada bratului Secaria !Apa de 4grade ,ataca cleanul mare si bibanul,numai la vobler ! Am folosit vobler cozma de 5cm ( culoare pastrav )
 
Am fost singur si nu am avut nimic pentru poze ! A trebuit sa tarasc barca cu tot cu sonar ,lansete etc. ( frig si totul incremenit ...brrr!)
 
Doctorul1986
te rog frumos poti sa ne dai mai multe detalii despre locatia respectiva, adica baraj Paltinu?!!
poate reusesti sa scrii ceva aici si sa asortezi cu ceva poze - https://spinningclub.ro/threads/lacul-paltinu.613/
nu de alta, dar este posibil sa planificam o intalnire in zona si orice informatie este binevenita
multumim

As face o cu placere daca as si cunoaste locatiahabarnam
Tocmai in sensul asta dupa ce am citit threadul de mai sus am cerut info de la colegii orka si prietenila si se pare ca unul nu mai este atat de activ iar altul probabil n a vazut mesajul meu.
Eu sunt deabia la a doua iesire, daca pe asta de astazi pot s o numesc asa. La fel ca voi stiu ca exista stiuca( mare chiar), biban,clean, salau si crap. Vara sunt f f multi cu corturile dupa crap dar si multi stationaristi, la spinn am vazut putini, In general lumea incearca la stiuca, pe voblere si linguri.
Din ce am vazut pare un loc foarte greu de abordat, dupa parerea mea, are adancime mare si multe stanci. Ce i drept, nu l am luat la "palma" cu barca si sonar sa pot afla mai multe despre el(nu detin).
Oricum, sezonul asta vreau sa incerc mai des aici, macar din prisma locatiei si a zonei in sine si tot se merita sa vii. Daca voi afla mai multe impartasesc cu placere aici bucurostare