• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Lacul Varlaam - Sector B

Va salut,
Planuiesc la inceput de decembrie o iesire pe Varlaam cu pescuit de pe mal dupa salau si/sau stiuca. Va fi prima data cand dau cu ochii de lac, a.i. orice sfat e binevenit. Am parcurs emisiunile, am citit site-urile de crap, dar tot nu stiu prea multe. Ma intereseaza aspectele privitoare la substrat/vegetatie submersa/agatatura serioasa (if any) - zone cu apa mica/adanca (din ce am inteles adancimile din mal sunt de peste 2m) - abordare/naluci - zeitati la care se pot face sacrificii ca sa nu mai am inca o gherla.
Multam fain!
 
Salut,
treaba sta cam in felul urmator: gume jucate lent si eventual voblere suspending dar trebuie gasit ceva care sa evolueze/sa se mentina foarte aproape de substrat. O sa observi ca pestele se activeaza in a doua parte a zilei, in decembrie apa e rece si orice raza de soare ajuta.
Incepi de la primul stand din stanga cabanei (parca B1) si te duci spre stanga pana ajungi pe latura cealalta, unde apa e mai adanca si ai pietris si prag foarte pronuntat si vizibil in mal. Te sfatuiesc sa insisti acolo si probabil la fel iti vor zice si baietii de la administratie :)

Agataturi nu ai decat pe B3 ceva la 2-3 m in fata standului...irelevant.
Pune eventual o poza cu arsenalul, sa vedem ce ar merge de pe-acolo.

Cele bune,
 
Mersi de raspuns adi , apreciez.
Am pus imagini cu ce am planuit, in mare, sa abordez partida. La shaduri am zis ca dimensiunea de 7,5 e suficienta (bineinteles ca o sa iau geanta de salau, dar pe astea vreau sa le incerc), cu jig de 3,5gr + fluoro de inaintas. Voblere suspending din cele de acolo ar fi doar Jointed Shad Rap si Husky Jerk, plus un Jointed Shallow Shad Rap care n-a vrut sa apara la poza, din nou culori naturale. Inca nu ma simt confortabil sa folosesc culori mai nebune decat Fire Tiger. Astea vor fi pescuite direct pe fluoro de 12lbs + struna. Ce zici ca ar merge de aici?
 

Atașamente

Wurger
Le-am vazut cam pe toate, aici ar fi o mica problema. In afara de un singur filmulet, din cate tin minte, in care foloseste un jerkbait suspending, in rest foloseste glide baits maricele. Doua probleme de aici: 1. interdictiile de pe lac cu privire la dimensiunea ancorelor 2. lipsa de incredere cu care ma confrunt momentan. In ultimele partide am pescuit mai mult pe naluci mari, Westin Swim, Ricky the Roach de 15, Mike the Pike de 18 plus niste swimbaituri soft de la 12,7cm in sus (doar un Real Eel mi-a adus rezultate) si am zis sa reduc dimensiunile, poate voi prinde mai mult de un peste la trei partide. In schimb am vazut ca Zabet merge tot pe culori naturale - asta e util. In rest nu am ramas cu nimic din ce a pus pe Youtube, poate ar fi cazul sa le revad.
 
Eu as face asa:
- jiguri 3 si 5 grame, poate un 7 asa la extrema pe apa aia adanca daca nu am activitate altfel
- inaintas fluoro de ø 0.30 -0.35, oricum si la ala stai cu morcov ca-l taie marlele care sunt destul de nervoase
- la gume nu trebuie sa te feresti de verzituri, mereu au functionat bine pe Varlaam. Sunt foarte bune si naturalele (mai ales pe lacul A, unde poti sa dai linistit pe standurile libere dupa ce vorbesti cu baietii de la administratie :) insa eu as pune cu incredere o guma verde cu bataie mai lenesa, eventual un sarpe gen orka shad tail.
- alb mat e iar o guma care merge dpmdv cand s-a racit apa
- oricum ar fi, nalucile trebuie jucate incet. Asta spunea si Zabet la un moment dat, ca tine swimbaiturile alea nemiscate secunde bune - daca nu zeci.

Da-i bataie!
 
Super informatii, mersi adi, dau o cafea din termos pe malul apel. Am aruncat un ochi prin trusa de plastice acum si am gasit si niste Reins Rock Vibe, Hypoteez si Slick Shad de la Fox pe verde la dimensiuni ok, o sa le incerc. Atunci o sa ma rezum la recuperari lente doar din mulineta si cu pauze ptr partea de plastice. Iar la jerkbaituri twitch-uri cu pauze +5 secunde, daca nu si mai lungi.
 
Aprecieri: adi
HEHEHE Varlam mon amour cum s ar mai spune. Varlaam este foarte surpinzatoare, am fost inca de atunci cand apa era cristal si era bradis si stiucile se prindeau cam la orice. Dupa s au introdus in balta cteno, a disparut bradisul, apa s a mai si tulburat, s a mai excavat in lac, s a largit foarte mult si stiucile si au schimbat comportamentul. Vara merge bine spinnerbait, chaterbait, voblere lipless. Dupa nu mai merg nici astea, merg gumele mari swimbaituri de la Gambler de exemplu ( alb sidef sau Wurger stie, papucul Verde adica niste plastice la 20 cm. tot de la Gambler). A fost odata cand nu a mers cu nimic insa cum stateam pe mal vedem atacuri de stiuca in lungul stufului, sarea albitura, si atunci am scos din trusa un Duo Realis Jerkbait 100 SP, culoare naturala, lansez spre zona lor de atac, 2-3 twich uri din lanseta si am scos cateva marlite. Asta a fost tot......cateva minute au atact am marcat si am scapat de gherla. Am avut si zile in primvara cand in cateva ore am luat peste 20 buc, nu foarte mari cei drept. Au fost si zile cand am luat 3-4 frumusele si au fost zile cu ZERO pesti. Pescuitul e destul de dificil, nu seamana o zi cu alta, insa lacul detine ceva stiuci frumoase dar si salai mai rar ce i drept.