lacuri cu stiuca - jud. Mures si imprejurimi

• Autor subiect tembelfaracauza
  • Dată creare
Desi nu mai e ce a fost, tot Faragaul e lacul cu cea mai buna populatie de stiuca din zona Mures, in special helesteul din capat, cu apa mica. Pacat insa ca e foarte greu de pescuit. In perioada asta stiucile stau in buza stufului, ar trebui sa dai de-a lungul lui ca sa le prinzi, ceea ce nu poti face de pe mal. Cu wadersi daca intri e peste un metru de namol pe fund si te misti foarte greu. Singura solutie ar fi un belly boat. Altfel mergi degeaba.

In rest sunt praf lacurile din zona noastra si nu numai la stiuca.

T

tembelfaracauza

Guest
Nu se poate intra cu barca pe Faragau...
....
In concluzia baltilor cu stiuca din jud. Mures - noroc ca incepe sezonul de pastrav, ulterior de clean...

sagatz

Oblete
Despre Cenan pot sa spun ca am avut 3 tentative la rapitori... niciun rezultat. Am auzit ca s ar fi prins un salau, doi... Mie imi lasa impresia unui dezinteres total. 30 de lei taxa de pescuit. Nu am auzit sa se fi populat lacurile. O sa merg doar cu feederul acolo. Oricum refuz sa i mai platesc pret intreg, si cand ma vede tanti taxatoarea nici nu mai are curaj sa mi ceara atat.

Mihai PETRAS, Buna ziua.
Cu o barca pneumatica se poate intra pe acest lac?
multumesc

E interzis intratul cu orice fel de barca din pacate. Lacurile au statut de rezervatie naturala ornitologica, in consecinta nici administratorii nu au voie sa intre cu barca decat cateva saptamani pe an. Daca s-ar permite accesul cu barca eu zic ca ar bate aproape orice lac din tara la rapitori. Stiuca, salau, somn, biban, tine de toate.

Despre Cenan pot sa spun ca am avut 3 tentative la rapitori... niciun rezultat. Am auzit ca s ar fi prins un salau, doi... Mie imi lasa impresia unui dezinteres total. 30 de lei taxa de pescuit. Nu am auzit sa se fi populat lacurile. O sa merg doar cu feederul acolo. Oricum refuz sa i mai platesc pret intreg, si cand ma vede tanti taxatoarea nici nu mai are curaj sa mi ceara atat.

Eu doar stiuca am prins pe Cenan. Dar nu merita cei 30 de lei/zi. Ai sanse mai mari la rapitor pe lacurile de langa, cele fara plata.

Septimiu

Salau
E interzis intratul cu orice fel de barca din pacate. Lacurile au statut de rezervatie naturala ornitologica, in consecinta nici administratorii nu au voie sa intre cu barca decat cateva saptamani pe an. Daca s-ar permite accesul cu barca eu zic ca ar bate aproape orice lac din tara la rapitori. Stiuca, salau, somn, biban, tine de toate.
Si Sacalaia este rezervatie ornitologica si se poate intra cu barcile lor si, din acest an, si cu motor electric dezinfectat in prealabil in recipientele puse la dispozitie de ei.
E adevarat ca trebuie sa investeasca in cateva barci dar cred ca s-ar amortiza relativ repede...

A

Alin Ms

Guest
Sunt total de acord cu Mihai. Faragaul este singura balta cu adevarat de stiuca. Wadersi, intri cu grija unde se poate, grija la praguri si plauri, crank-uri, oscilante trase pe langa obstacole/ stuf.

T

tembelfaracauza

Guest
Nu prea mai seamănă a pescuit de plăcere....dar pasiunea e fara limite :). După ce m-a luat apa de vreo 2-3 ori pe Mures....sunt un pic reticent la anumite chestii..:)

V

Vili

Guest
"Tembelfaracauza " atata informati ceri,zici ca-ti deschizi o cherhana nanana

T

tembelfaracauza

Guest
Vili, la pescuitul la musca pastrav/clean si spinning UL/L la clean ma descurc -prind pesti, desi in mare parte am fost autodidact. La stiuca in schimb nu am rezultate, de aia pun multe intrebari. Am ajuns la concluzia ca nu prea am ape pe aici. La concluzia asta au ajuns multi inaintea mea care au pescuit la spinning si acum in sezonul de primavara (pana in mai) au ales sa pescuiasca de exemplu la feeder in detrimentul spinning-ului. :)

Intre timp am bagat o gherla la "Delta" din Glodeni. Nu recomand. Am vazut cum prindeau marle la pestisor si le retineau ca sa le mute in alt bazin (sau sa le manance??!)
In disperare de cauza , dupa ce am incercat tot ce se putea, am pus pana si oscilante de pastrav ca sa pacalesc vreo marla. :) Nici o sansa....
le muta in lacul lung, vor sa faca lac de rapitor separat de asta sunt mutate.

W

Wtu85

Guest
Oare mai aveți ceva informații legate de lacuri decente prin zona Mureș? Nu am fost niciodată la Faragau dar m-as duce dacă spuneți că merită.

A

Alin Ms

Guest
Cu parere de rau dar in judetul Mures e jale cu lacurile de apinning. Ori esti batjocura lor ori dai ca in vana.

Wurger

Somn
La noi pe astea care nu mai au stiuci se zice asa: Dom'ne, nu mai sunt prea multe, dar sigur au ramas vreo 5 de un metru. Trebuie sa dai inceeeeet, cam o tura pe minut ca sa le intereseze. Sa vezi ce plateste lumea sa vază minunea.

W

Wtu85

Guest
Sa inteleg ca fara wadersi nici nu are rost sa ma duc la Faragau?

V

Vili

Guest
Nici cu wadersi nu faci mare lucru . E foarte colmatat , namol pana la gat ...

Sus