kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Am crapat capacul la un Fuji TVS, am strans prea tare pentru ca... pitici :)))))
Asta e o problema pe care eu n-o s-o am niciodată dar am mai întâlnit-o in trecut ( chiar am pățit sa crape o mandrina tip DNPS pe o lanseta mai ieftină de crap, cu mulți ani in urma, pe vremea când pescuiam la stationar) .
Filetul la o mandrina deși pare mult mai simplu de utilizat , e in realitate plin de neajunsuri și riscuri care-l fac sa nu merite efortul de a-l avea .
Pe lângă riscul de suprastrangere și de slăbire când îți e lumea mai draga, e incomod dacă-l lași liber, greu de camuflat la o lanseta , adauga greutate împreuna cu locking nutt-ul ( piulita de strângere ) , in multe cazuri zgârie piciorul mulinetei pentru ca e deschis și permite nisipului sa între sub el la picior și toate astea pentru o idee preconceputa fals popularizata ca sa ai comoditatea de a monta și demonta ușor mulineta . In realitate un pescar de spinning n-are liniște pana nu are mulineta pentru fiecare lanseta și de cele mai multe ori o mandrina e deschisă de mai puțin de 10 ori pe an pentru transport sau schimbare de mulineta. In mai bine de 5 ani de când pescuiesc cu mandrine fără filet eu n-am avut niciuna din problemele de mai sus ;)
 

OldSkull

Rod Builder
Avand loc la split grip am decis sa mut logo-urile... din fata mulinetei in spatele mulinetei.

Am avut 2 motive:
1. Mi s-a frecat lacul la transport, a devenit inestetic pt pitici!
2. Test greutate la portiunea pentru logo si detalii lanseta mutata din fata mulinetei in spatele mulinetei.

Concluzie:
1. La mana nu simt nimic deoarece lanseta era extrem de echilibrata si inainte de schimbare. Pe cantar am oservat ca portiunea de logo are undeva intre 1 si 2 grame, tehnic vorbind e mai bine in varianta actuala, acele sa zicem 2 grame sunt in zona din spate a manerului - am eliminat o zona "tampon" din fata prizei.
2. Estetic am rezolvat piticii... 

OldSkull

Rod Builder
Gusturile de care vb au fost specificate clar si raspicat, meritul viitorului propietar...
Matisajele sunt ale mele in proportie de ~70%, culoarea principala a atei a fost aleasa de proprietar.

Interventia mea a fost de natura tehnica dand anumite sugestii, cam atat!
 
Sus