• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Claudiu

Administrator
Membru personal
Extraordinar de frumoase, daca aveai inca o bucata de lemn din acelasi ti-l luam eu si trimiteam direct lanseta. Imi plac in mod deosebit cum au iesit. Sa nu mai zic de TP ala ...
 
Multumesc dar neritul meu e prea putin.....
Este un proiect gandit de mai bine de un an si realizat si pus in valoare cu maiestrie de Nariman care arata inca o data ce mare rodbilder este.
Stima si respect pentru dansul si pentru tot ceea ce face pentru noi pescarii, unii mai ciufuti ca altii....
Multumesc si multa sanatate, sa ne faci cat mai multe lansete.
 
Narik mi-a zis ca ajuta la lansetele din gama aceasta,pana in 21 gr. Am mers pe mana lui,am facut o demonstratie in strada,mi-a incovoiat lanseta,a facut-o covrig sa urmaresc traseul firului sa vad ca nu atinge blancul. Vizual nici pe mine nu ma incanta,dar am zis ca e mai important sa aleg partea tehnica,este prima facuta asa,o sa vad cum ma obisnuiesc.
 
Cred ca nu e bine sa atinga blank-ul. Din discutiile pe care le-am avut cu Torescu Octavian ar fi doua avantaje ,pentru lansetele mai puternice, nu se rasuceste lanseta in drill cu un peste maI inbracat si se monteaza mai putine inele pe varf
 
Spiral wrap, in cateva cuvinte. Blankul montat pe cast are tendinta sa se rasuceasca in sarcina, datorita/din cauza materialului din care este facut, respectiv a carbonului. Orice blank tinde sa se torsioneze catre partea unde este sirul, astfel, atat in aruncare cat si in dril, blank ul montant pe cast tinde sa se rasuceasca in directia dictata de materialul din care este facut. Asa se explica de ce aruncarile de cast trebuie conduse din incheietura mainii, „din poinier”, către 45 grade in directia de lansere, dat fiind ca dinamica incheieturii mainii si dinamica blank ului se armonizeaza in acea pozitie. De asemenea daca observati driluri cu lansete de cast montante clasic unde sunt intepati pesti mai seriosi, veti vedea ca lanseta devine incomoda si va rasuci atat blank ul cat si mana pescarului.
Pt. pescuitul la jig montajul spiral e un real avantaj, iar montajul clasic de cast avantajeaza pescuitul cu glidere si alte naluci ce se pot juca mai bine cu varful in jos prin tehnica jerk.

P.S. Ar trebui sa devin putin sofist, invatamintele n-au fost gratis niciodata. zimbettt
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Dan eu nu zic ca nu e asa, doar intreb. Adica daca atinge blankul, posibil sa infraneze din lanseu, dar eram curios daca e sesizabil sau doar teoretic. Cat despre torsiunea blankului, desi reala la fel in teorie, in practica eu nu am patit. Totusi producatorii pun accent pe acea impletitura tocmai pentru a reduce torsiunea blankului. Acum ca tot am ajuns la asta, ati patit sa vi se torsioneze blankul in dril? Cat despre montarea mai mult inele sau nu, a cat de usoare sunt micro in ziua de azi, nu vad o problema nici in asta.
 
Firul atinge blancul in dril nu in lansare. Acolo e problema. Iti dai seama ca e usor sesizabil cand tragi firul peste blanc in dril creste mult efortul depus de mulineta si sansele sa cedeze firul. Nu stiu cum e cu torsiunea blancului dar daca va ganditi ca inelele sunt deasupra si firul nu merge exact pe directia blancului in dril cand ti lanseta spre stanga/dreapta, fortele laterale care apar si faptul ca centrul de greutate este deasupra din cauza mulinetei pe “invers”... toate astea inseamna ca pe langa actiunea de a trage de bat spre tine mai compensezi si tendinta de rasucire a combo-ului.
Eu am prins un peste la cast. Nu a avut gabaritul necesar sa imi rasuceasca lanseta sau sa imi fie incomod in dril. Cel mai bine se observa asta cand te agheti si tragi mai tare.