• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.
Eu sunt curios cum e blancul. Am si eu un 736 pe drum insa MB. Am stat mult sa ma hotarasc ce a iau, MB sau SJ. Banuiesc ca inca nu ai apucat sa faci nici o partida cu el ca sa dai primele impresii de pe apa.
 
Arată senzațional însă ești cam zgârcit cu pozele!S-o folosești sănătos și să-ți aducă multe capturi!
Maine ajunge la mine și o sa fac mai multe poze ✌️✌️

Eu sunt curios cum e blancul. Am si eu un 736 pe drum insa MB. Am stat mult sa ma hotarasc ce a iau, MB sau SJ. Banuiesc ca inca nu ai apucat sa faci nici o partida cu el ca sa dai primele impresii de pe apa.
Nu știu care este diferența între MB și Sj . Azi a fost pus la Curier de către ASava și mai e ajunge la mine. O sa revin cu impresii ✌️✌️
 
Nu știu care este diferența între MB și
In general e destul de subtila diferența și mai greu sesizabilă la rece însă , MB-urile sunt mai puternice pe cotor ca sa-ti permită sa tragi de pesti mai cu spor și fără riscuri. In unele cazuri sunt o idee mai elastice decât SJ-urile care sunt in general puțin mai agere ( mai rapide) . Pe motiv de putere suplimentară MB-Urile sunt mai groase in carne și implicit mai grele ca blank in sine dar asta poți sa vezi doar comparând direct 2 blancuri de aceeași lungime și cu aceeași plaja de aruncare. SJ-urile au in general vârful puțin mai fin și sunt o idee mai senzitive ( deși e greu de simțit la mâna , diferența făcându-se numa in pescuit și Numa in anumite situații mai de excepție dacă le pescuiești pe ambele in paralel).
Asta e in general însă , in cazul de fata, se pare ca treaba e oarecum pe dos dacă privești specificațiile celor doua blankuri din care rezulta ca SJ-ul e mai puternic in cazul asta.
De fapt , chiar aspectul asta a stârnit curiozități și pe forumul de rodbuilding având chiar in topic dedicat :
https://www.rodbuilding.org/read.php?2,480825
Și pe mine ma interesează subiectul ( mai ales ca muza tot trage cu ochiul la batul meu de jig cu care simte msi bine) așa ca o sa intru sa văd dacă cei ce le-au luat au o părere mai concretă despre cele 2 blancuri .
 
Sigur ca se poate.Lanseta MHX de fliping care am postat-o aici a fost initial montata de casting.Asa am pescuit-o 2 ani.Insa pentru ca piticii pe creier nu au vesnic hodina,acuma fliping-ul meu a ajuns de spinning.Practic am dezbracat-o complet,si am incercat sa dau lacul jos incepand de pe butt,Ajuns cam pe unde este eticheta am constatat ca lacul asta e al naibii de bine prins,si tine mai bine decat la st. croix-uri .Apoi am folosit niste protectii facute din bucati de tesaturi umezite,cu care am bandajat blank-ul la fiecare inel.In felul asta singura portiune expusa este matisajul si rasina care se doresc a fi indepartate.Mai este nevoie si de un fel de scalpel ,dar fara muchie taietoare.Am setat suflanta la 350 gr. C si am expus portiunea matisata 4-5 secunde ,la temperatura aceea..Pretz de 10-15 secunde epoxy-ul devine ca un fel de cauciuc moale.Se indeparteaza foarte usor cu scalpelul, raschetand fix pe metalul piciorului inelului.Mai ramane o singura portiune de epoxi cu un rest de matisaj,mai exact chiar inceputul acestuia inainte sa urce pe piciorul inelului.Acesta e ceva mai migalos de indepartat ,deoarece nu ai siguranta metalului,si risti sa atingi in blanc.Dar se poate.Cu dosul scalpelului se razuiesc usor zgrunturii de epoxy.Dupa ce faci operatia la toate inelele ,tot blank-ul se slefuieste cu un soi de pasla abraziva folosita pt. lustruirea porilor la piesele din lemn lacuite.Daca pisla este noua o folosesc doar pe portiune unde a fost epoxy.Dupa ce se uzeaza ,se imbiba cu apa sau ulei si incepe sa se slefuiasca blank-ul. Cand este gata arata mai bine decat nou.Nu stiu daca toate lacurile suporta tehnica asta..
Ai remarcat daca blankul se deformează la temperatura ?
 
Ai remarcat daca blankul se deformează la temperatura ?
Blank-ul este facut cu rasini. Sigur ca expus la flacara ori caldura se deformeaza. E bine sa il protejezi si sa faci in asa fel incat caldura sa ajunga doar la epoxy-ul care trebuie indepartat.Mie mi-a iesitr operatia , si am pescuit cu lanseta asta cativa ani buni, si am pus pe mal si somn de 30 de kile ..
 
Eu in dorinta de a ma duce la peste mai plimb lanseta in masina , si imi pare ca am strâmbă cateva , Am un prieten cu vopsitorie si o sa o tin un timp la cuptor sa vad daca își revine sau este doar parerea mea .
 
SKS
ciudata dar foarte comoda pt mine
Ciudata într-adevăr, dar și eu am pescuit foarte ok cu două lansete cu astfel de mandrine, cu priza 2-2. Dacă nu e echilibrat bine ansamblul e buba. Crezi ca ar merge și pe lansete heavy?
Vss cu piuliță in spate
Asa am făcut o lanseta de știucă și o folosesc cu priza 4-0. Foarte comoda și cu mulinete mai grele.
 
cred ca depinde de aplicatie ... mi se pare ca la chestii grele e foarte OK VSS cu piulita inspre cotor in timp ce la restul imi place VSS cu piulita inspre varful lansetei si preferabil chiar si fara fore-grip (cu toate ca il am aproape la toate lansetele)