Claudiu

Administrator
Membru personal
Cum majoritatea pescuim la salau cu gume si mai putin cu voblere, ce calitati considerati ca trebuie sa aiba lanseta de salau? Preferati dintr-o bucata, si daca da, de ce? De asemenea, preferati lansetele ,,ranga" sau cele mai permisive pe varf? Ce lansete (combo) folositi in pescuitul salaului la gume?

Ultima editare:

adiwolf

Moderator
Membru personal
salau?!! ce draqu este ala?
la inceput am cautat bete ranga, vezi doamne sa tina ca poate intra "monstrul" si...............
acuma prefer lansete permisive pe varf dar cu rezerva de putere, ideale dintr-o bucata dar sa le care valetulzimbettt
deci prefer lansetele din doua bucati!

D

Deleted member 13

Guest
Salaul e un ...peste! Cu dintii-n gura!roflmaooo
La pescuit de salau prefer de departe betele dintr-o bucata! De ce? Nu stiu,dar imi plac...
La carat ,prefer betele din doua bucatiroflmaooo
Consider ca obligatoriu pescarul de salau trebuie sa aiba doua bete de gume in barca: un ML si un M ,poate MH .La fel e bine ca unul sa fie mai "teava" (mai ales daca se da in cocioc sau ma rog paduri scufundate si tzeapa trebuie sa fie sanatoasa si pestele ridicat rapid de pe agatatura.si unul mai permisiv pe varf pentru mofturi si alte fitze de salau marait. La fel firele care echipeaza mulinetele. In general car cu mine doua bete in barca (pe mal e alta discutie) .Ele pot fi Legend ML de 7' dintr-o bucata, Avid 7' din doua bucati (asta posibil sa fie inlocuit cu un Legend dintr-o bucata medium naughty),MHX dintr-o bucata 7' ,chiar (pe Dunare) Avid de 8'6" din doua bucati.

D

Deleted member 13

Guest
Deci ai planuit si un Legend. Cand spui planuit, e ca si luat gofishing
Pai am un Legend ML de care sunt super incantat! Mai ales dupa drillul cu crapul ala luat de coada...Insa DA ,daca se deschide Zau din barca si ...merita (cred ca ma infing la un concurs acolo cu baietii din grup ) vreau sa iau un Extrem ca al tau sau macar unul de 7' M. Din pacate noul cod fiscal ma va obliga la constituirea unui SRL ,cheltuieli,etc...Un an greu crybaby

alinm

Stiuca
Prefer tari pe varf dar mai moderate/progresive. Pescuiesc mai mult de pe mal si cu astea lansez bine si desi nu sunt pari reusesc sa dau tzeapa la distanta.

alinm

Stiuca
Ce anume folosesti?

Acuma am un cabelas IM7 704-2, am si o Daiwa Powermesh dar e cam par si nu imi place, mai folosesc spinblade de care am zis la echipamente de stiuca, un premier ML de 7'6" pe care mi-l monteaza ulk acuma.

Cu spinblade lansez cel mai bine de la 5 grame+guma in sus, fibra rigida dar actiune moderata, ceva mai grosut pe varf, nu simte grozav dar e ok dupa ce te obisnuiesti, oricum de multe ori vezi pe fir atacul. IM7 e un moderat fast cu varful relativ subtire pe o lungime mai mare dar e destul de rigida fibra in el, e si foarte senzitiv. Premierul inca nu l-am pescuit, l-am avut pe cel de 7' si ala era ok pe balta.

Unul din betele cu care am prins bine e un bat de spin facut pe un kistler de crank, de casting initial, dat moderat fast de producator dar fast in realitate cu inele de spin, fibra mai moale, progresiv - Superb. Am mai folosit un lamiglas g1218 pe care l-am scurtat la capete cu cate 3cm pe fiecare parte, fain si ala. Pacat ca le-am dat.

La fel ca in celalalt topic, chiar daca nu pescuiesc cu super high modulus, eu simt ce trebe acolo sau vad pe fir si prind la fel ca ceilalti. Am avut Avid M de 6'6", LE medium de 7' si eu unul nu pot pescui cu pari din aia, plus ca manerul nu mi-a placut deloc. Senzitivitatea premierului si chiar a spinblade-ului mi-e suficienta. Prefer o actiune placuta.

kingofbeasts

Rod Builder
Preferinte sunt multe si variate pe tema asta. Oricum, sunt de parere ca nu vorbesti doar de bat cand spui "lanseta de salau" ci de tot ansamblul (lanseta, mulineta, fir, naluca). Ideea e ca trebuie facute unele acorduri intre piesele astea mai ales functie de loc si "pofta" pestilor (uneori e pofta mancare, alteori de ciomageala, alteori vorba cantecului "am o lene de ma doare"). Pana la urma cam orice pescar care se respecta are macar o lanseta mai "tare" respectiv rigida, si una mai "fina" respectiv permisiva pe varf insa toate cu actiune de la moderat-rapida in sus. In general parii merg cu fire mono si distanta mare pe bile grele iar finess-urile pe textil, cu bile mici, si mai aproape de (mal , barca) . Combinatii insa, se fac de fiecare de la caz la caz functie de specificul de pescuit personal (loc, stil, s.a.m.d)

H

Hard Spinning

Guest
"""lanseta, mulineta, fir, naluca """ cred ca le-am potrivit destul de bine

lanseta : Lamiglas XP 702S 7′ (2.14m) 1/8-1/2 (3.5 – 14g) 6-10lb
mulineta : Shimano Stella 2500 FI
fir : G-soul Super Jigman X8 16lb #0.8
naluca : Fox Rage Mini Fry Lemon Tiger 7cm

IMG_2063.JPG

IMG_1939.JPG IMG_1938.JPG IMG_1882.JPG IMG_2038.JPG IMG_2039.JPG mini-fry-7cm-5g-1-0-loaded.jpg

Ultima editare de un moderator:

Claudiu

Administrator
Membru personal
D

Deleted member 13

Guest
Frumos combo! Legat de greutatea bilei ...vezi topic dedicatroflmaooo

V

vali stratonov

Guest
Eu am 2 bete cu care pescuiesc la salau in lacurile patriei :
1.Lanseta Daiwa Steez ML -1,5-10,5 gr -fast
Mulineta Daiwa Ignis 2004
Fir Sunline Super PE -8lb verde

2.Lanseta Daiwa Steez M-3,5-14 gr-fast
Mulineta Daiwa Luvias 2004
sau
Mulineta Daiwa Airity 2508
Fire Sunline PE -10-15lb verde

G

gyrgy

Guest
Lanseta de salau...aici am facut "buba". De ceva timp sunt in cautarea unui bat de salau, de preferat un Berkley Pulse (modelul vechi daca se poate)...Deocamdata ma folosesc de un Shimano Convergence 3/16 - 5/8 oz.

Sus