Lanseta si mulineta

Salutare stimati pescari!

Astazi mi-am comandat o mulineta si anume https://marelepescar.ro/mulineta-okuma-ceymar-xt.html cu tambur de 3000.
Tin sa precizez ca am fost in mari dubii la alegerea tamburului, efectiv nu-mi dau seama daca am facut alegerea potrivita. Asa ca poate ma luminati voi.

In momentul de fata, detin o mulineta baracuda cu tambur de 2000 ( cred), asa scrie pe ea baracuda20, presupun ca de aici vine.

https://marelepescar.ro/mulineta-baracuda-quantic-20.html
https://marelepescar.ro/lanseta-baracuda-sooty-2-10m-10-40g-2-buc.html

In ciuda comentariilor de pe site la adresa lansetei, tin sa precizez c-o am de 3 ani si sunt foarte multumit de ea, iar capturi am tot avut la ea.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sa revenim la subiect. Deci mulineta am comandat-o pe cea din primul link, OKUMA cu tambur de 3000.
Ideea este, eu vreau o mulineta si-o lanseta daca se poate sa dau cu ea si la stiuca si la biban. Poate vi se pare stupida cererea mea, dar nu sunt foarte experimentat in ale rapitorului.
Intrebarile mele sunt :
1. Am facut o alegere buna cu tamburul de 3000 ? E prea mare? Prea mic?
2. Ce lanseta mi s-ar potrivi pentru aceasta mulineta ?
Eu ma gandeam la una din aceste 2 modele:
https://marelepescar.ro/lanseta-okuma-safina-x-spin-2-40m-10-36g-2buc.html
https://marelepescar.ro/lanseta-okuma-luremania-spin-2-49m-10-32g-2buc.html

Acuma vine alta intrebare, daca lanseta baracuda este de 10-40, si eu imi cumpar okuma 10-36/10-32, fac vreo afacere ? Are sens investitia?

Va multumesc anticipat !!!
 

motoucle

Biban
Salut,

Mulineta ca dimensiune pare ok pentru stiuca pescuita cu momeli de greutate medie.

Cand vine vorba insa de bat eu sincer nu prea vad rostul schimbarii daca esti foarte multumit de ceea ce ai acum. Toate 3 sunt in aceeasi plaja de putere si de pret. Daca ai vrea sa faci un upgrade de calitate atunci da , dar in acelasi segment nu vad rostul.

Singurul criteriu sa merite investitia ar fi lungimea. Daca dai pe lac cu maluri curate o lanseta mai lunga va creste distanta lanseurilor. Daca dai prin boscheti sau din barca preponderent mai mult o sa injuri lanseta mai lunga.
 
Sus