• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Lansete Americane VS Japoneze VS Europene

Am citit absolut toate postarile de aici. Personal, nu am atins pana acum o lanseta americana. Nu detin nicio lanseta de top. Ma gandeam ca pe viitor sa imi iau o lanseta St. Croix custom dar, m-am cam razgandit. Cea mai scumpa lanseta le care am pus mana, este a mea. O Xzoga Black Mamba, care m-a lasat cu gura cascata cand am dat cu ea pe un baraj de pe Olt, la cadere, cu apa curgand, avand jig de 14-16 gr plus guma de 7 cm. Pana atunci, cele mai folosite lansete erau niste Bokor spin, foarte bune la pretul pe care il dai pe ele. Cunosc pe cineva care are un Megabass destroyer, nu stiu exact ce model. Si vreau sa pun mana pe ea, sa fac ceva lanseuri cu diferite jiguri sa vad ce si cum. Propietarul o lauda foarte mult. Din tot ce am citit, personal, am inteles ca o lanseta scumpa nu e si buna. Si ca o lanseta dintr-o gama mai mica de pret, e mai reusita decat o lanseta de top. Oamenii sunt in principiu subiectivi. Sunt fie fani ai unei marci, fie detin lanseta potrivita lor. Sa dai mii de euro pe o lanseta, mi se pare snobism. Si eu imi doresc o lanseta de top. Dar, la cate pareri sunt, cred ca ma las pagubas. Nu imi permit sa le incerc pe toate ca sa imi gasesc undita potrivita, remuneratia nu imi permite. Si nici nu am pus mana pe atat de multe lansete de top, incat sa imi fac o parere.
 
Eu unul nu am avut decât 2 St Croix, amandoua custom. Cea de la Claudiu mi-a plăcut mult însă faptul că e dintr-o bucată pt mine e dezavantaj, dar ca și lansetă nu prea aveam ce să-i reproșez (avea mandrină fuji, deci japoneză...sau nu se pune:)))) ). Japoneze am avut mai multe și mi-au plăcut tare, altă lucrătură ca să zic așa.
Însă, sunt atâtea variabile la o lansetă încât mie personal mi-ar fi foarte greu să spun că unele îs mai bune decât altele.
În primul rând speciile și apele pentru care au fost dezvoltate sunt diferite, stilurile de pescuit sunt diferite în cele 2 țări deci.... comparăm mere cu pere. Amândouă sunt fructe însă asemănarea se termină acolo.
Ca să poți compara 2 lanste dpmdv ar trebui să fie făcute pt aceeași specie, să aibă aceleași caracteristici și să fie folosite în aceleași condiții. Aștept cu mare interes un asemenea test.

PS: următoarea lansetă o să fie japonezănaughty
 
The Oddity
Cum ai ajuns la concluzia ca o lanseta scumpa nu e buna, nu asa ar trebui sa pui problema ci sa te gandesti daca merita sa dai banii aia care se cer pe ea ?! Ca daca ar fi fost asa nu le-ar mai fi cumparat nimeni si daca vorbim de pescuitul salaului la jig, cred ca cea mai importanta suma trebuie investita in lanseta, ca sunt situatii cand face diferenta. Nu e vorba de snobism sau fite,e vorba in primul rand de confortul oferit de o lanseta de top, vorbesc de lansete cu pretul pana intr-o mie de euro ca mai sus eu unul nu m-as avanta . Spui ca Xzoga te-a lasat cu gura cascata dupa ce ai pescuit cu Bokor, cam asa se intampla pescuind cu lansetele amicilor vei ajunge intr-un final la una de top, pentru ca in definitiv e vorba de evolutie, de a trece la ceva mai bun . St Croix nu am spus ca sunt proaste , am spus ca pretul e prea mare pentru ceea ce ofera si pe mine nu ma atrage aceasta marca din niciun punct de vedere, daca vreau ceva asemanator gasesc la concurenta (la Loomis de exemplu).