Lansete de serie - modificari

kingofbeasts

Rod Builder
Nah...ceri si tu ca tot omul incepator ajutor :))) si te trezesti cu ditamai tambalaul...chiar is necesare commenturile astea la postare???
Nu-ti bate capul nici cu modificările și nici cu , comentariile . Exceptând cazul in care ai componentele , faci manopera tu personal și îți asumi riscul sa strici lanseta când dai jos mandrina și inele de pe ea, mai degrabă o vinzi di îți ei una de cast decât sa o modifici pe aia. Personal nu mi-ai plăcut niciodată lansetele de cast ( nici sa le pescuiesc și nici sa le fac zimbettt ) dar ca idee, cu o plecare pe 12 sau pe 10 nu dSi greș și, la clasa UL 9 inele îți sunt destule . Orientează-te după tabelele Fuji și/sau după lansete de cast cu caracteristici similare. In general la cast se pun mai multe inele pentru ca și blankurile sunt mai tari și inelele sunt mai mici.

mariusw

Oblete
Nu-ti bate capul nici cu modificările și nici cu , comentariile . Exceptând cazul in care ai componentele , faci manopera tu personal și îți asumi riscul sa strici lanseta când dai jos mandrina și inele de pe ea, mai degrabă o vinzi di îți ei una de cast decât sa o modifici pe aia. Personal nu mi-ai plăcut niciodată lansetele de cast ( nici sa le pescuiesc și nici sa le fac zimbettt ) dar ca idee, cu o plecare pe 12 sau pe 10 nu dSi greș și, la clasa UL 9 inele îți sunt destule . Orientează-te după tabelele Fuji și/sau după lansete de cast cu caracteristici similare. In general la cast se pun mai multe inele pentru ca și blankurile sunt mai tari și inelele sunt mai mici.
Ms frumos pt raspuns.Am cateva lansete de cast destul de ok, dar vreau eu asa un proiect sa-l fac eu din lanseta asta, o am de cativa ani si sta acolo degeaba :).
Multa stima !

Luigi

Somn
Acum ca am intrat pe topicul acesta mi s-a pus pata sa imi schimb si eu inelele de pe o lanseta care stã degeaba in pivnitza: Jenzi Renaissance deluxe 2,70m, 5-28g. Daca nu ma insel e o lanseta fast, pentru gustul meu cam prea moale pe vârf dar ceva mi-a plãcut mult la ea, e foarte senzitivã, cred ca "bate la fund multe altele..." - glumesc.
Ce nu imi place deloc la ea sunt inelele, pe care le vãd mult prea mari pentru jig, cred ca lanseta asta a fost facuta pt altceva si mi-a fost vândutã drept una de salau.
Am senzatia ca daca ii pun inele mai mici si mai usoare si o scurtez putin va deveni mai rapidã, nah mai tzeapãnã.
Doua intrebãri:
- Ce si câte inele ati pune voi? Nu voi pune in nici un caz torzite si nu vreau sa coste mai mult de 50€. Si mai ales, meritã o astfel de operatie?
- Meritã sa ii tai vreo 10, maxim 15 cm din vârf?

gabyspin

Stiuca
Am modificat o daiwa tatula10-28gr din casting în spinning ( Bolota) azi l-am pescuit pe Mureș (nu am prins nimic..) Am fost placut surprins cât de bine simte fundul de la 7gr până la 28gr.

Salut. Vreau sa schimb inelele si cotorul la o lanseta DAM Nanoflex G2 10-30gr. Nu stiu nici cu cine sa vorbesc nici ce componente trebuie sau cat ar costa treaba asta?! Stiu doar ca vreau inele mai mari sau mai departate de blank sau ambele variante si un cotor mai scurt. O trimit in tara daca e nevoie. Stiu ca e o lanseta de buget dar i'mi place. In mintea mea mi'ar folosi la Stiuca... sau universala pentru Clean-Stiuca-Avat cand merg in recunoastere... sau primul proiect de genul zimbettt

miker2ka

Stiuca
Megabass super eiger cast-spin-cast
20221001_070147.jpg

AlexH

Moderator
Membru personal
Nici un bunaziua, nici un salut, nici o prezentare... Oare ai citit regulamentul forumului inainte de a posta? Banuiesc ca nu, altfel treceai mai intai pe la rubrica de prezentare, care nu este optionala.

anem

Stiuca
la modul general nu scriu pe topicul asta si nici astazi nu as face-o ... dar o fac doar pentru a pune niste detalii de la fiecare inel in parte de pe un NRX ... despre care tot timpul auzeam ca sunt lucrate "ca porcul", ca e multa rasina ... ca una ca alta. eu personal nu am nici o plangere la cum sunt lucrate inele astea, voi?

P1060126.JPG
P1060127.JPG
P1060129.JPG
P1060130.JPG
P1060131.JPG
P1060132.JPG
P1060133.JPG
P1060134.JPG
P1060135.JPG
P1060136.JPG

am vrut de mai multe ori sa pozez inelarea si de la celalalt NRX dar era tot timpul murdar si nu aveam chef sa stau sa lustruiesc la el doar pentru niste poze ...

adiwolf

Moderator
Membru personal
eu personal nu am nici o plangere la cum sunt lucrate inele astea, voi?
la ce poze de detaliu ai postat, personal as spune ca la nivelul de lanseta de top, nu imi place.
se vede clar ca este o manufactura de serie, spatii intre spire, lac destul de mult pe matisaj si prea mult in spatele inelelor, bule de aer in lac.
cum am spus, de vina sunt pozele tale de detaliu, probabil ca in magazin nu se pot observa aceste lucruri, insa clar este ca nu ar trebui sa apara la nivelul asta
si o spun din postura unuia care urmareste sa isi cumpere un NRX de jig pt pescuit din barca, dar musai din doua bucati !

anem

Stiuca
la ce poze de detaliu ai postat, personal as spune ca la nivelul de lanseta de top, nu imi place.
se vede clar ca este o manufactura de serie, spatii intre spire, lac destul de mult pe matisaj si prea mult in spatele inelelor, bule de aer in lac.
cum am spus, de vina sunt pozele tale de detaliu, probabil ca in magazin nu se pot observa aceste lucruri, insa clar este ca nu ar trebui sa apara la nivelul asta
si o spun din postura unuia care urmareste sa isi cumpere un NRX de jig pt pescuit din barca, dar musai din doua bucati !

acum e clar, pur si simplu avem standarde diferite ... probabil asteptarile mele pe partea estetica sunt sub nivelul mediu.

o chestie de precizat ... ieri am fost sa iau lanseta din magazin, deci fizic. acolo aveau alte lansete pe care am pus mana si cu care m-am jucat prin magazin. nu pentru ca voiam sa le cumpar ci doar din curiozitate. printre lansete as preciza nume precum Zenaq, Jackall, Evergreen, Shimano, Daiwa, MajorCraft, Megabass, Molix si probabil ca am uitat vreun alt nume. in afara unor rasini lucioase care iti fura ochii (a caror menire era strict pentru a acoperi imperfectiunile in detrimentul catorva grame in plus pe lanseta) si a unor elemente mai futuriste montate pe anumite lansete eu personal nu am vazut nici o diferenta intre un Loomis si marcile mai sus precizate (vorbesc de NRX, nu E6X sau IMX Pro, GLX) din punct de vedere al cantitatii de rasina pe inele ... din contra, altele aveau mult mai multa rasina aplicata si cam toate aveau matisaje NEGRE pentru a nu se vedea aceea spatiere intre spire.

in mintea mea se contureaza o idee ... NRX-urile sunt considerate prost lucrate doar pentru ca nu au elemente futuristice si bling-bling-uri pe ele, pentru ca blank-ul este la vedere si este imposibil de facut o tranzitie ideala intre rasina de pe matisaje si blank-ul gol si pentru ca folosind atele respective pentru matisare este foarte usor de observat orice imperfectiune, imperfectiune care este usor de mascat pe niste matisaje negre sau inchise la culoare. parerea mea evident ...

Adi, chiar daca nu te multumeste partea estetica ... un NRX nu te va dezamagi in pescuit ;)

Claudiu

Administrator
Membru personal
in mintea mea se contureaza o idee ... NRX-urile sunt considerate prost lucrate doar pentru ca nu au elemente futuristice si bling-bling-uri pe ele

chiar sunt prost lucrate la gama aia de pret, cele mai ieftine mandrine, cele mai ieftine piulite, plute care crapa, se uzeaza, inele atipice etc. Nu e vorba de bling bling, am platit sute de euro pe nrx-uri doar pt blankuri, iar cand vine vorba de blankuri NRX sunt top fara dubiu, a nu se confunda cu NFC-uri pe principiul ca tot de Gary Loomis sunt gandite.

cam toate aveau matisaje NEGRE pentru a nu se vedea aceea spatiere intre spire.
Aveau pentru ca negrul este neutru si este preferat de marea majoritate inclusiv de catre mine.

adiwolf

Moderator
Membru personal
in mintea mea se contureaza o idee ... NRX-urile sunt considerate prost lucrate doar pentru ca nu au elemente futuristice si bling-bling-uri pe ele, pentru ca blank-ul este la vedere si este imposibil de facut o tranzitie ideala intre rasina de pe matisaje si blank-ul gol si pentru ca folosind atele respective pentru matisare este foarte usor de observat orice imperfectiune, imperfectiune care este usor de mascat pe niste matisaje negre sau inchise la culoare. parerea mea evident ...

Adi, chiar daca nu te multumeste partea estetica ... un NRX nu te va dezamagi in pescuit ;)

cred ca judeci gresit.
cel putin eu nu gandesc asa si nu judec un bat / lanseta dupa bling-blinguri sau alte nazdravanii.
mie imi plac lansetele simple, cat mai simple cu putinta si de preferat cu mandrine din pluta cat mai calitativa
am si lansete de serie dar si custom, iar diferentele sunt mari intre ele, in defavoarea celor de serie, binenteles
Ca tot vobim de lansete din gama premium, uite, lanseta mea St.Croix Extrem, este de serie, dar daca este sa compar lucratura, matisajele, lacuirea matisajelor, montajul si echilibrarea cu a celorlalte lansetele, tot St.Croix, dar facute de Nariman, diferenta este foarte mare - o sa incerc sa fac niste poze de detaliu cand voi avea ceva timp sa vezi diferentele

stiu ca NRX-urile sunt lansete foarte bune si zau ca as da banii pe una, maine !
ce ma retine este faptul ca nu gasesc in magazine lanseta dorita (din doua bucati, cum am mai spus) si fara sa probez, nu mai cumpar nimic
in plus de asta ma roade faptul ca trebuie sa dau niste bani pe o lanseta ca apoi sa o modific (si costurile nu sunt mici pentru asa ceva)
mult mai simplu daca gaseam blank-uri NRX, dar.........

cred ca voi muta discutia la topicul de rodbuilding

ambrooo

Stiuca
După câteva lansete, custom si de serie, tind sa înclin balanța in favoarea lui anem . Dar nu in totalitate. Cel mai important mi se pare felul in care te înțelegi cu lanseta si aici cred ca cel mai important e blancul. Am lansete de serie de 100 de EUR pe care nu le-aș înlocui cu altceva. Și nu au tortzite sau alte mofturi(ar fi culmea sa aibă la banii ăștia ). Pur si simplu sunt pe placul meu si le simt foarte bine in pescuit. Pe de alta parte, cred ca la o lanseta de 500+ EUR ar trebui sa ai finisaje de top. Dar revin la idea ca e important sa fie pe mâna ta lanseta. Și eu caut o lanseta de ceva timp cu anumite specificații si nu am găsit-o încă. As da fără probleme si 500 de eur pe una care sa mi se potrivească si sa aibă finisaje proaste . Dpmdv finisajele bune scot bani mai mulți din buzunarele noastre fără sa ofere nimic altceva decât um aspect vizual mai bun. Eu sunt si neglijent cu sculele mele deci as putea sa transform într-un an o bijuterie intr-o tinichea .

NicuB

Biban
Am lansete de serie de 100 de EUR pe care nu le-aș înlocui cu altceva. Și nu au tortzite sau alte mofturi(ar fi culmea sa aibă la banii ăștia ). Pur si simplu sunt pe placul meu si le simt foarte bine in pescuit.
Cred ca, de fapt, la asta se reduce totul. Contează cum simți tu lanseta.
Sunt novice in pescuitul rapitorului, deci nu îmi dau cu părerea despre lansetele de spinning, dar la crap am avut scule de top, lansete și mulinete. Lanseta de spod cu care m-am înțeles cel mai bine a fost "un par" de la Anaconda care avea 700g (doar lanseta) găsit după încercarea multor spoduri de top de la Century, Nash, Shimano sau Free Spirit. Cu spodul Anaconda eram capabil să nadesc la punct fix intr-un concurs de 72h, eu nefiind vreun Hercule. Se mirau și prietenii, nu puteam explica nici eu de ce mă înțeleg așa de bine cu spodul respectiv. Și este doar un exemplu de lanseta ieftină care era pe mâna mea....

Ultima editare:
Sus