Moara Vlasiei

Okama

Somon
Felicitari pt capturi!
Nu este neaparat o balta nasoala, doar ca e plina de vegetatie in hottspoturi. Sunt doua-trei ochiuri mai mari unde se poate pescui. Acum 7-8 ani curatasera putin iarba si era nebunie 15-20 de stiuci per dupa amiaza. Foarte multa stiuca. Pescuiam foarte mult la linguri si la poppere. La acestea din urma era un spectacol rar: sarea stiuca afara din apa, exact ca la lumanare, doar ca era cu capul in jos si cadea cu gura deschisa pe popper, incredibil. Ramaneai cu gura cascata, uitai si de contre si de tot :)
Somn si salau nu am prins niciodata acolo.
Felicitari inca o data!

S

Silviu

Guest
Si eu sincer vroiam sa scot o stiuca, dar nu a fost sa fie. Le-am vazut dar nu le-am intepat bine. Una a fost pe o broasca tw de la jaxon. Spectacol intr-adevar. Si da, te pune un pic la incercare balta. Mie imi place mai mult decat o balta curatata.

Okama

Somon
Si eu sincer vroiam sa scot o stiuca, dar nu a fost sa fie. Le-am vazut dar nu le-am intepat bine. Una a fost pe o broasca tw de la jaxon. Spectacol intr-adevar. Si da, te pune un pic la incercare balta. Mie imi place mai mult decat o balta curatata.
Acuma nu iti imagina ca era curatata ca cea de crap. Mai degraba ca un ghiol din delta cu nuferi vara, poti sa te deplasezi cu barca.

C

Constantin

Guest
Bravo, frumos... Se pare ca totusi e mult mai curata decat acum 3 ani cand am fost eu.
Pe care parte a baltii ai luat somnii? dupa poza nu esti pe partea cu padurea si pare ca esti chiar spre capatul opus digului de unde ai plecat cu barca... (Ai cam tras la vasle...)
aplaud

S

Silviu

Guest
Pe partea cu vilele. Nu e problema cu vaslele...un pic de sport

M

manns

Guest
S-ar putea sa fac eu o confuzie, baltile la cere faceam referire se numesc "Valea Cociovalistea" ,tot in zona Moara Vlasiei. Prima e o balta de crap, urmeaza una ce are foarte putin bradis ce tine salau si somn, cea din mijloc plina ochi de bradis tine stiuca si somn si urmatoarea am inteles ca are atat crap cat si stiuca.

AlexFI

Oblete
Salutari tuturor!
Am fost astazi pe Moara Vlasiei - Salbatic si ca un mic rezumat pot spune asa:
Foaaaarte mult bradis...desi ma asteptam la asta, dar parca prea mult. Cand am plecat de la mal am bagat vasla si s-a poticnit de zici ca mestecam in mamaliga mult prea intarita. De-asemeni, pe toata lungimea lacului, nu am gasit portiuni cu nisip sau pietris pe fund (cand scoteam "ancora" era plina de namol negru puturos.
Desi stiam ca e plin de bradis am facut greseala de a nu ma dota adecvat. Am sperat ca voi gasi ochiuri mai curate insa nu au fost suficiente.
Singura captura a zilei, un biban intrat pe un 3D flat crank (yo-zuri).
Balta e superba, are imens potential, insa nu se preteaza pentru un incepator ca mine. Lipsa de experienta si de echipare si-a spus cuvantul.
Pare a fi totusi pescuita destul de intens de cei care au casele pe marginea lacului insa nu cred ca este asa o mare problema.
Ce am invatat azi?
-Nu uita apa in masina;
-Nu uita gopro-ul in barca;
-Voblerele nu trec prin bradis;
-Mergi mai des la pescuit!

Trebuie sa gasesc o balta de incepatori :))

Stima!

C

ciupi

Guest
Moara Vlasiei nu e lac pentru crapari ?
Intotdeauna sa ai la tine cate ceva din toate tipurile de naluci , mai bine sa le ai in masina decat acasa , pentru orice" surpriza "te poti intoarce la masina si remedia problema .

AlexFI

Oblete
Balta aceasta salbatica este mai mult pentru unditari si de rapitor multumita bradisului. Este langa cea de crap. Tine foarte mult rapitor cred eu intrucat inainte sa plec am apucat sa vad galeata cu ce a prins un unditar si printre platicutele, caraseii, rosioarele frumoase erau si niste bibani destul de frumusei si din pacate si un strap la vro 10 cm...pacat dar asta e, ma consolez cu gandul ca au mai multe sanse gratie balariilor printre care sa se ascunda si hrana din abundenta.
Naluci nu am avut foarte multe pentru ca sunt incepator si nu am inca foarte multe.
Am folosit si un popper (Skitter Pop de 7 parca) si plastice (Vibro Worm de 7cm) mai multe culori montate pe offset cu cheburasca (sau cum se scrie) insa tot agatam. Macar am prins spilu cu popperul, cum sa scot zgomotul ala specific :D

Balta aceasta salbatica este mai mult pentru unditari si de rapitor multumita bradisului. Este langa cea de crap. Tine foarte mult rapitor cred eu intrucat inainte sa plec am apucat sa vad galeata cu ce a prins un unditar si printre platicutele, caraseii, rosioarele frumoase erau si niste bibani destul de frumusei si din pacate si un strap la vro 10 cm...pacat dar asta e, ma consolez cu gandul ca au mai multe sanse gratie balariilor printre care sa se ascunda si hrana din abundenta.
Naluci nu am avut foarte multe pentru ca sunt incepator si nu am inca foarte multe.
Am folosit si un popper (Skitter Pop de 7 parca) si plastice (Vibro Worm de 7cm) mai multe culori montate pe offset cu cheburasca (sau cum se scrie) insa tot agatam. Macar am prins spilu cu popperul, cum sa scot zgomotul ala specific :D

Si cateva poze. Rog un admin sa le uneasca intr-un singur post ca mie mi-a expirat timpul de editare.
bhdhu8.jpg

wskls.jpg

30adn43.jpg

o8ifid.jpg

23rr86s.jpg

5pfy29.jpg

AlexFI

Oblete
Mic update:
Am fost duminica din nou pe aceasta balta fara mari sperante de a prinde ceva (in mare din cauza bradisului) insa atras de frumusetea lacului (lebede, pasari care mai de care mai frumoase, vegetatie etc) - ignorand desigur casele de pe margine.
Socul cel mai mare s-a datorat faptului ca balta a fost curatata de bradis. Au mai ramas doar portiuniu pe maluri cam de 3-5m si in capatul baltii. Pestele in schimb a absentat complet in ciuda faptului ca am incercat absolut tot ce se putea (de la plastice de toate dimensiunile, la voblere la lingurite, chatterbait-uri etc). Parca nici nu ar fi existat.
Dovada ca exista a aparut dupa ce am trecut la undita (pe final, dupa ce ne-am saturat efectiv de aruncat in continuu fara vreun rezultat), prinzand mai multe platicute dintre care cateva cu urme de dinti pe laterale. Bibani foarte mici, rosioare cat cuprinde, obleti etc. Mai pe scurt, are suficienta mancare naturala si inca suficiente locuri unde sa se ascunda. Evident, nu am retinut nimic.
Taxa este aceeasi - 30 lei balta 20 de lei barca / persoana si se pot retine 3kg / persoana
Noi am fost 2 persoane deci am dat 100 lei in total. Un mic aspect deranjant este ca desi balta aparent este privata, cei cu case de pe margini sunt liberi sa pescuiasca cat poftesc/cum poftesc avand inclusiv barci cu care pot intra pe balta, fara control etc.
Personal nu stiu daca merita acest loc, atata timp cat nu se fac repopulari si cat timp unii platesc iar altii pescuiesc (si proabil retin) fara limita.

Fire intinse!

Sus