1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montenegro

Discuție în 'Ape curgatoare - Rauri' creată de Okama, 12 Sep 2017.

 1. Okama

  Okama Stiuca

  Înscris:
  2 Oct 2016
  Mesaje:
  569
  Aprecieri primite:
  2.127
  Locație:
  Bucuresti
  Cum ziceam, am sa descriu raurile din aceasta tara, atat pentru cine ajunge prin aceste locuri, cat si pentru mine...probabil cu varsta am sa mai uit :)
  Venind dinspre litoral, am inceput sa pescuiesc in zona capitalei Podgorica. Sigur, pescuit in concediu, cate 1-3 ore printre picaturi, daca asta se poate numi pescuit.
  Aici avem o harta turistica, cu raurile bine evidentiate:
  image.jpeg
  Principalele rauri in zona sunt Zeta si Moraca. De asemenea mai exista si lacul Skadarsko. Lac care tine crap, tipar, din spusele localnicilor. Nu m-am interesat prea tare fiindca nu era cazul. Pentru inchirieri barci, permise pescuit pe lac si diverse informatii, centrul de informare turistica din Virpazar este ceea ce trebuie.
  Raurile Zeta si Moraca tin diverse specii de pastravi, nu stiu nimic de lipan si perioada propice de pescuit este Aprilie-Mai cand nivelul apei este crescut. In aceasta perioada se prind exemplare si de 1kg. In rest, raurile nu sunt pescuite, pestii fiind in mare parte absenti. Am incercat 2 ore Zeta, cursul inferior, de la hidrocentrala mai in jos - am vazut un singur pastrav de aprox 30cm ce a urmarit plictisit un taifun. In rest nu am reusit sa vad macar pesti, desi apa era extrem de limpede.
  Situatia cu raul Moraca, in care se varsa Zeta este la fel, in partea inferioara. In partea superioara a raului Moraca in canion, cam un km, de la primul tunel in sus, directia de deplasare Podgorica-Kolasin incep sa apara pastravi, se prind la musculite imitatie de furnici, extrem de mici, in aceasta perioada a anului. Am vazut si pescari. Pt aceste rauri, conform informatiilor de la biroul de turism, nu este necesar nici un fel de permis. Pe ceva forumuri mai vechi, am vazut ca se pot achizitiona permise "pe apa".
  Foarte aproape de zona de canion a raului Moraca care curge spre vest, se gaseste raul Tara, in zona localitatii Kolasin unde situatia este ceva mai imbucuratoare.
  Aici incepe zona de interes pentru pescuit. Neavand destule informatii la momentul respectiv, am pescuit in partea superioara a raului Tara, se pare ca am facut cea mai proasta alegere, datorita apelor scazute.
  Zona de interes maxim pentru pescuit in Montenegro este Kolasin-Plav-Berane-Bijelo Polje-Mojkovac. Raurile Tara, Lim si lacul Biogradska. Am pescuit Tara zona de fly de la podul din Kolasin pana la podul din Trebaljevo, de unde incepe zona de spinning, pana la intrarea in parcul national Biogradska Gora de unde este iarasi zona exclusiv de fly si unde se inchisese pescuitul de la 1 septembrie, datorita apelor extrem de mici. Permisul pentru pescuit fly -catch&release si spinning cu retinere 5 pesti se poate achizitiona de la aceasta cafenea, din centrul orasului Kolasin contra sumei de 20euro:
  image.jpeg

  In zona de fly am prins un lipan, m-am jucat cu cativa lipani si pastraviori, pe care nu am reusit sa ii pacalesc si am vazut foarte mult puiet.
  In zona de spinning era mult clean, chiar aproape de kg si mult, foarte mult puiet de pastrav.
  Pescari am vazut doar unul, in zona de spin, cu buldo.
  Pe raul Lim unde nu am mai reusit sa pescuiesc, erau si multi pescari si pesti vizibili de pe pod capzid.
  Se pare ca mai sunt de interes si raurile Cehotina si Komarnica din nordul Montenegro si Tara in zona parcului national Durmitor (denumirea vine din romano/valaha)
  Aici este si cel mai informativ site pe care l-am gasit despre Montenegro:
  http://www.pedalaj.me/en/other-activities/fly-fishing/
  Cat si:
  http://www.montenegro-flyfishing.me/eng/spinfishing Zeta river Podgorica.html
  Am sa mai completez, de asemenea, am sa mai adug poze, pe masura ce timpul o permite.
   
  Zippo47, cipici, Wurger și alți 6 apreciază asta.
 2. Zippo47

  Zippo47 Salau

  Înscris:
  28 Dec 2015
  Mesaje:
  497
  Aprecieri primite:
  985
  Locație:
  Fetesti
  Frumoasa descriere !
  Acum te rog sa traduci!amaaaazedA fost o glumaroflmaooo. Sunt atatea denumiri pe care eu chiar ma chinui sa le citesc, nu mai spun ca ar trebui sa le tin minte. Cred ca ai facut foarte bine ca ei scris toate detaliilethumbsuuuup.
  Te felicit ca poti vizita asemenea locuri.jos palaria
   
  Okama apreciază asta.

Distribuie pagina asta