Montura pentru gume mai mari

Silviu

Somn
Caut si eu o parere.. Pescuiesc pe o zona unde multi dau cu gume de 5-10 cm si le pun stinger cu ancora mica, ceea ce mi se pare o prostie pentru ca sunt si salai mari si le rup(pe vazute) acele mici porcarii. Multi s-au inspirat dupa un englez care normal ca pune stinger ca pescuieste cu gume de 15 cm westin si alte nebunii. Ideea este ca am facut si eu niste monturi cu gume mai mari si vreau sa va intreb daca ati prins vreodata pe genul asta de set-up si cu gume mari
D0FF0CB3-FD45-4725-9F9E-8028BDD9808F.jpeg
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu am vazut niciodata montura asta cu ancora infipta in coada.
personal consider ca este gresit si infuenteaza foarte mult si negativ miscarea nalucii
ancora se infinge in spate in a doua treime a plasticului
asa cum ai facut tu montura, legata astfel iti va rupe si tie
 

Silviu

Somn
Din ce cauza va rupe? Ideea cu ancora infipta in coada este sa incetineze miscarea cozii si mai mult.

Oricum voi face niste teste
 
Montura aceasta cu trailer se foloseste in general la stiuca la gume mari si foarte mari, la cele de peste 15-16 cm, ptr a reduce numarul rateurilor, dat fiind ca nu sunt jiguri cu tija suficient de lunga ptr gume atat de mari.
Ancora suplimentara se monteaza sub coada dar si deasupra cozii si nu influenteaza prea tare evolutia gumei, care la dimensiunile mentionate si asa nu are o evolutie extrem de zglobie precum o guma de 9-10 cm, e mai molateca putin in dinamica. Sunt si variante mai noi nu stiu daca neaparat si mai bune, cu un magnet mic care se fixeaza in zona cozii gumei si care tine ancora lipita pana in momentul atacului

Cateva exemple cu mai multe variatiuni aici:
https://www.harrissportsmail.com/uk/lure-fishing-tackle/stingers-214
 

Silviu

Somn
Ideea este ca sunt si strapi dar si salai mari. Dau tzac, practic prind doar de coada atat, aproape tot timpul sunt maraiti. Pescuitul in sine e mai mult un taras lent pe fund de aia evolutia cozii daca e mai lenta nu e atat de importanta. Si daca ancora e deasupra cozii ai mult mai multe sanse sa il intepi. Eu asa am gandit si inca nu am testat sa vad daca merge. Daca pui gume mici gen sub 8 centimetrii practic ii inviti la masa pe aia mici cu toate ca intra si la gume de 12. Eu incerc sa gasesc o solutie pentru salai mari : 50+ care dau doar boturi in gume mari. Ancora este medie spre mica si relativ usoara pentru cat de bine misca in apa un mikado sau un manns de ex.
Varianta cu stinger si un singur carlig mi se pare cea mai faina dar trebuie sa caut niste carlige de calitate
 
In momentul in care practic ciugulesc cozile la guma, nu vad ca pe o solutie sa pui un carlig si mai mare
Bre, eu încerc sa nu prea postez când vin întrebări tehnice, având în vedere ca sunt boboc. Dar de fiecare dată când am pățit doar sa îmi "ciuguleasca" coada la gumă, în repetate randuri, eram direct pe o mare grădinița de strapi. Cum am trecut de la 10cm suplă la kopyto de 6.2, am început sa ii scot pentru o urecheala. Recomandarea mea este sa bagi gumă mai mică la lungime și mai grasă la burtime, ca să facă galagie în apă suficientă și pentru barosani,dar sa capeți și respectul juvenililor.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
N-am folosit niciodată monturi complicate și,ce am folosit pentru gume mari la știuca, vezi pe topicul “gume lestate fără lest “.
La șalău cand am doar ciupituri, încerc sa schimb culoare, agresivitate in joc, marime, miros, pana când, fie ii fac sa muste fie se lasa păgubași . Triple pe spate și pe coada mie nu-mi plac ca dezcentreaza guma și-i alterează evoluția și prezentarea .
La salaii mari , din ce am prins eu, am văzut ca le-a plăcut mai mult o evoluție mai lenta a nălucii( ca viteza de deplasare prin apa).
De încercat poți încerca orice trăznaie ca , dacă nu merge ai mai învățat ceva și, dacă merge ai motiv de bucurie . ;)
 
Sus