• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Mulineta FAVORITE SIRIUS 4000S

adiwolf

Moderator
Membru personal
Am invartit aceasta mulineta in formatul 2500s si am ramas foarte surprins de cum mergea, - aveam in mana un Rarenium si aceasta mulineta, dar nu suportau termen de comparatie, era cu mult peste acel Rarenium FA
foarte inchegata si extrem de fluida miscarea si rotatia, sincer, cred ca este un best buy la categoria ei de pret si nu numai, chiar ma gandesc serios ca ar merita sa am una in portofoliu dar nu o gasesc in magazinele fizice
 
Indraznesc sa spun ca este o Daiwa in haine de Favorite, are multe in comun cu Daiwa Certate, rotorul, frana Atd usor modificata dar sprijinita pe 2 rulmenti, tamburii sunt deja upgradati cu discuri carbon, e foarte inchegata, un pic grea dar pt spinning greu marimea 4000 e ok, e cat Daiwa de 3000. Eu mai am si bete de la ei, am de exemplu pt salau Jig Gun medium foarte misto, senzitiva, inelata ok, si la pret sub media pietei. Sunt o alternativa ok in comparatie cu firmele cu renume
 
Ma uitam la ei, la Favorite, intra agresiv si masiv pe piata americana. Nu stiu acesti ukrainiei unde fac sculele, sau daca au un departament de R&D (cercetare si dezvoltare produs), dar prbl tot la China, țara tuturor posibilitaților, le fac. Iar ce am citit si vizionat in recenziile la lansete sunt ok.
Braavo lor.
 
Au in echipa lor pescari din Ucraina (pescuitul lor seamana mult cu al nostru) au o echipa nipona ( specializati pe Area trout ) si o echipa de americani cu pescari de bass si cu o gama dedicata pescarilor de peste ocean.
 
Da, alex.b , am citit despre echipa lor de pescari, istoricul companiei, sunt date publicate pe site-ul lor mai ales cand am vazut mai multe recenzii la americani, inclusiv pe tackletour.
Eram totusi curios de o chestie, dar m-am edificat intre timp.

Ma uitam la aparitia unor “noi veniti” pentru mine si faceam comparatii intre favorite si dragon, de exemplu. Dar asta acum vreo 2 ani.
 
Favorite Arena seamana cu Sirius, diferenta este la corpul mulinetei, Sirius este full aluminiu, si implicit mai grea. Arena e super ok pentru pescuitul light, pentru pescuitul heavy e mai potrivita Sirius
 

SiGi Lures

Handmade Lures
Asa este , Favorite Arena a luat putin din designul Shimano si foarte mult de la Daiwa , ca si tip de angrenaj, si concept la tambur, pe ax ma refer..Cel mai mult imi place knobul si la Arena si la Sirius asta..Totusi referitor la corp, in clip se vede ca pe cutie scrie ''carbon composite body..''..deci?? Dupa greutate-330gr- pare a fi metal..
 
Freams e in 2 variante, una europeana care are tambur de rezerva. una pentru piata japoneza care vine cu un singur tambur. Freams este si ea o mulineta ok din gama Daiwa, corp aluminiu, 2 bare de culisare ce sustin sistemul de oscilatie al axului insa nu are rulment la galet, nu are rulment sub tambur, jocul manivelei destul de mare pentru ca nu are prindere directa in roata dintata, are ax hexagonal. Eu oricum am upgradat o, i am pus rulment la galet, rulment sub tambur, rulmenti in knobul manivelei si dupa o ungere corecta mulineta functioneaza foarte bine. Jocul din manivela nu se poate scoate datorita constructiei.....Costa peste Sirrius, de unde Sirrius iese castigatoare de departe, am ales o pentru exemplificare in video pentru ca e aceeasi marime, are corp de aluminiu, sistem de franare similar, doar ca este sub Sirrius ca si performante.

Noul Freams e in versiunea LT ( nu stiu daca vine cu tambur de rezerva, cel pt Japonia nu are clar) este o varianta mult peste cel vechi. Manivela se insurubeaza direct in roata principala, din traduceri vad ca i au pus si rulment la galet, doar ca sigur va ajunge la peste 800 lei la noi.....
 
Ultima editare:
Florianis, eu nu am tinut cateva din acele bete in mana, doar la magazin, si ma uitam la lansetele de cast. Din doua bucati.

Prin asta a constat “comparatia” mea. Am vrut sa vad cat de cat calitatea asamblarilor.Stiu ca sunt Ucrainiene, iar dragon poloneze. Dar tara de origine, cred totusi ca este asia de sud-est, prbl China, asa cum am si precizat mai sus.

In plus nu ma prea stiu eu cu tipuri de lansete, vibratii, senzitivitati, fineturi din astea, sa imi dau cu parerea. De aceea cam tac, cand este vorba despre aceste lucruri.
Imi pare rau ca nu m-am facut inteles.

Cu stima,