Am si eu o intrebare , stie cineva daca e corect ce imi amintesc eu ca am citit pe undeva? Adica culorile pinilor de la frana centrifugala la Shimano ar fi asa , verde ,gri sau negru pentru o frana mai accentuata iar pentru una mai slow ,rosu ,albastru sau clear.
Rectific,[pinii sunt toti rosii, doar cei de rezerva sunt o parte albi.Eu am un Antares 2012 si are 2 pini albi, restul sunt rosii . In pliculetul cu rezerve am ambele culori. Btw am pescuit Antaresul de 3 ori, credeti ca se merita sa schimb rulmentii de tambur ?
E fara DC. E normal sa nu umbli la o mulineta cu DC, intrucat sistemul e presetat pe calculator astfel incat sa actinonez in niste parametri. Daca iti bagi nasu`, cred ca faci pisu pe el de DC....Se poate sa aduca ceva imbunatatiri daca folosesti boca sau hg studio, daca ai pini inseamna ca nu e DC. La toate mulinetele Shimano cu sistem de franare DC schimbatul rulmentilor fie nu aduc imbunatatiri fie fac mai mult rau.
In mod normal pinii ar trebui sa fie de aceiasi culoare totusi se poate folosi inca una dar e obligatoriu ca pinii de aceiasi culoare sa fie opozabili. Rulmentii de pe Shimano sunt oricum de calitate dar ii puteti schimba fara grija ,diferentele chiar daca nu sunt spectaculoase exista,eu am schimbat si la Calcutta 200 Dc care are reglaj min.-- max. si la Scorpion la care schimbi doar in functie de firul folosit.
Da-le incolo de peruci....Ca incepator la casting am intampinat probleme in a lansa corect. Aruncarea trebuie sa fie din lateral, asta imi da de gandit atunci cand esti 2 intr-o barca nu prea mare. La fel cand esti pe malurile Dunarii pline de vegetarie, arbusti, copaci. Peruca e usor de evitat, ideea e cum atingi distanta mulinetelor de spinning ? Sunt la a 2 a incursiune in casting, asta dupa o pauza de cativa ani. Imi place forta mulinetelor, de ex. am tractat o cicada cu lanseta de spin si cu cea de cast. Vibratia in comb ul de spin se simntea ingrozitor, mi-era ca imi sar pininoanele din StelutaE foarte misto si chiar 200-le se palmeaza ok ,sper sa nu te iei dupa ce spun unii ca nu faci peruci cu DC-urile ,e drept ca mai greu.
Salut nu sunt fan daiwa dar sunt sigur daca tractai acea cicada cu o daiwa certate hyper custom iti schimbi parerea despre daiwa.Da-le incolo de peruci....Ca incepator la casting am intampinat probleme in a lansa corect. Aruncarea trebuie sa fie din lateral, asta imi da de gandit atunci cand esti 2 intr-o barca nu prea mare. La fel cand esti pe malurile Dunarii pline de vegetarie, arbusti, copaci. Peruca e usor de evitat, ideea e cum atingi distanta mulinetelor de spinning ? Sunt la a 2 a incursiune in casting, asta dupa o pauza de cativa ani. Imi place forta mulinetelor, de ex. am tractat o cicada cu lanseta de spin si cu cea de cast. Vibratia in comb ul de spin se simntea ingrozitor, mi-era ca imi sar pininoanele din Steluta, pe cand la cast era totul lejer. Eu sunt pescar de jig in proportie de 90 %, pescuitul cu voblere sau alte naluci ma plictiseste in 10 lanseuri. Sunt depedent de contactul nalucii cu substratul, acum stau si ma gandesc ca nu cumva castingul sa fie un moft/nebunie/pitic pe creier ? Cu toate astea ma atrag enorm mulinetele de cast. Cat despre brand- intotdeauna Shimano !
Chiar azi am invartit ceva Daiwe, pe langa ca sunt badarane, scot si felurite zogmote si jocuri. Nu stiu cum stau pe casting, insa la spin nu vad cum s-ar putea compara vreodata cu Shimano.
Salut nu sunt fan daiwa dar sunt sigur daca tractai acea cicada cu o daiwa certate hyper custom iti schimbi parerea despre daiwa.