PUPU

Stiuca
Am si eu o intrebare , stie cineva daca e corect ce imi amintesc eu ca am citit pe undeva? Adica culorile pinilor de la frana centrifugala la Shimano ar fi asa , verde ,gri sau negru pentru o frana mai accentuata iar pentru una mai slow ,rosu ,albastru sau clear.

S

SiGi Lures

Guest
La modelele Cronarch, Curado cu care am pescuit eu toti pinii erau de aceeasi culoare.Puterea franei crestea cu cat activai mai multi pini.Reglajele fine se fac de la tension knob.Exista modele care au doua feluri de pini in aceeasi mulineta.Unii (jumatate)culiseaza liber, ceilalti sunt usor franati de un arc foarte mic.Permite ceva reglaje mai de finete frana asta,daca putem vorbi de finete la franele centrifugale.Insa tipul asta de frana nu stiu daca exista pe Shimano, eu l-am vazut pe ABU.

PUPU

Stiuca
Da,poate trebuia sa detaliez , am mai multe mulinete de cast Shimano bineanteles ca toate au pinii de aceiasi culoare e si normal ,de exemplu la Curado 51 e si specificat in prospect ca pinii sunt verzi pentru ca asa cum am scris in primul post culoarea actioneaza diferit asupra franei . Dar sa ajung la ce,si de ce, ma interesa de fapt acest lucru, am o Calcuta 201 ocea si are numai trei pini ,asa e gandita de constructor ,curios ca seria mai mica are 6 pini si e si mai nasol construita exceptie accesibilitatea la pini si numarul lor, bineanteles lucrez cu toti pinii activati totusi la greutati mai mici apar probleme ( pinii sunt clear),nu mai vorbesc la vant, asa ca as vrea sa ii schimb cu unii gri sau negri,daca asa cum imi aduc eu aminte ca am citit pe undeva sunt mai eficienti. Bineanteles ca lucrez si din tension knob dar pe mine ma intereseaza ca frana sa lucreze mai accentuat in prima faza a lanseului caci de ce dracu sa dau o droaie de bani pe rulmenti ca astia sa fie franati de la inceput pina la sfarsit de t.k. de asta vroiam sa stiu ordine culorilor in functie de eficienta.

S

SiGi Lures

Guest
Am un prieten care ,dupa cateva luni casting o zis ca el poate pescui fara frana la Cronarch..amaaaazedMut de uimire ,am incercat si io...crybabydupa numai cateva lanseuri peruca...am inceput sa imi fac complexe de genul''mana de lemn''etc..Apoi ne-am dus la pescuit de salau pe o balastiera..Aia mici dadeau pe gume,aia mai mari pe woblere de 9cm si 10-12 gr..Nu mai tin minte cu care mulineta eram dar stiu ca aveam doi pini activi si tensionarea 0..In schimb, amicul meu (pescuind cu jig)facea lanseuri de maxim 15-20m..roflmaoooAsta pentru ca lansa ca si o balerina...foarte concentrat pe fiecare lanseu,cantarindu-si fiecare miscare,gest..nu brusca deloc..deh,fara nici un pin activ...Nu dupa mult timp ,il vad cu o peruca cat capul luinanananananasa mor nu alta de ras..Io trebuit juma de ora sa o desfaca,bine-nteles ca nu l-am'' iertat ''..zicandu-i ca mai are de exersat pina a renunte de tot la sistemul de franare..

PUPU

Stiuca
Pai ori bem bere ,ori bem bere .Mergem la pescuit cu bucuria unui copil care primeste ce si-a dorit si nu sa ne chinuim numai de dragul folosirii unui anumit stil de pescuit.Dau cu echipamentul de cast in special cand ies cu barca sau de pe mal , foarte rar din float tube caci pozitia din care lansez e foarte joasa si astfel lanseurile sunt mai scurte,asa ca mulineta de spinning e de baza dar mai iau si echipamentul de cast cateodata si vreau ca mosorul sa mearga cat mai ok si sa lansez decent si fara probleme . Calcuta asta are cum am spus 3 pini asa ca tehnic vorbind ori dai cu toti activati ori ii inchizi pe toti, ,imi place ca are tamburul ingust si lanseaza destul de bine insa insa in anumite conditi trebuie sa strangi tension knobul destul de tare si nu prea e ok asa ca singura solutie e sa schimb pinii , intradevar am gasit pe anglerworld.com dar mai ales pe 2coolfishing.com confirmarea ca e o diferenta maricica intre acestia ,intre timp am facut rost si de pini verzi dar nu am avut timp sa ii schimb.

MihaiP

Salau
Am si eu o intrebare , stie cineva daca e corect ce imi amintesc eu ca am citit pe undeva? Adica culorile pinilor de la frana centrifugala la Shimano ar fi asa , verde ,gri sau negru pentru o frana mai accentuata iar pentru una mai slow ,rosu ,albastru sau clear.

Eu am un Antares 2012 si are 2 pini albi, restul sunt rosii . In pliculetul cu rezerve am ambele culori. Btw am pescuit Antaresul de 3 ori, credeti ca se merita sa schimb rulmentii de tambur ?

alex.b

Stiuca
Se poate sa aduca ceva imbunatatiri daca folosesti boca sau hg studio, daca ai pini inseamna ca nu e DC. La toate mulinetele Shimano cu sistem de franare DC schimbatul rulmentilor fie nu aduc imbunatatiri fie fac mai mult rau.

MihaiP

Salau
Eu am un Antares 2012 si are 2 pini albi, restul sunt rosii . In pliculetul cu rezerve am ambele culori. Btw am pescuit Antaresul de 3 ori, credeti ca se merita sa schimb rulmentii de tambur ?
Rectific,[pinii sunt toti rosii, doar cei de rezerva sunt o parte albi.
Se poate sa aduca ceva imbunatatiri daca folosesti boca sau hg studio, daca ai pini inseamna ca nu e DC. La toate mulinetele Shimano cu sistem de franare DC schimbatul rulmentilor fie nu aduc imbunatatiri fie fac mai mult rau.
E fara DC. E normal sa nu umbli la o mulineta cu DC, intrucat sistemul e presetat pe calculator astfel incat sa actinonez in niste parametri. Daca iti bagi nasu`, cred ca faci pisu pe el de DC....

PUPU

Stiuca
In mod normal pinii ar trebui sa fie de aceiasi culoare totusi se poate folosi inca una dar e obligatoriu ca pinii de aceiasi culoare sa fie opozabili. Rulmentii de pe Shimano sunt oricum de calitate dar ii puteti schimba fara grija ,diferentele chiar daca nu sunt spectaculoase exista,eu am schimbat si la Calcutta 200 Dc care are reglaj min.-- max. si la Scorpion la care schimbi doar in functie de firul folosit.

MihaiP

Salau
In mod normal pinii ar trebui sa fie de aceiasi culoare totusi se poate folosi inca una dar e obligatoriu ca pinii de aceiasi culoare sa fie opozabili. Rulmentii de pe Shimano sunt oricum de calitate dar ii puteti schimba fara grija ,diferentele chiar daca nu sunt spectaculoase exista,eu am schimbat si la Calcutta 200 Dc care are reglaj min.-- max. si la Scorpion la care schimbi doar in functie de firul folosit.

Sunt innebunit sa iau o Calcutta Conquest DC . Cum e mulineta ? Chiar nu gasesc prea multa informatie pe net ( doar in enegleza e ceva info ), video aproape deloc.

PUPU

Stiuca
E foarte misto si chiar 200-le se palmeaza ok ,sper sa nu te iei dupa ce spun unii ca nu faci peruci cu DC-urile ,e drept ca mai greu.

MihaiP

Salau
E foarte misto si chiar 200-le se palmeaza ok ,sper sa nu te iei dupa ce spun unii ca nu faci peruci cu DC-urile ,e drept ca mai greu.
Da-le incolo de peruci....Ca incepator la casting am intampinat probleme in a lansa corect. Aruncarea trebuie sa fie din lateral, asta imi da de gandit atunci cand esti 2 intr-o barca nu prea mare. La fel cand esti pe malurile Dunarii pline de vegetarie, arbusti, copaci. Peruca e usor de evitat, ideea e cum atingi distanta mulinetelor de spinning ? Sunt la a 2 a incursiune in casting, asta dupa o pauza de cativa ani. Imi place forta mulinetelor, de ex. am tractat o cicada cu lanseta de spin si cu cea de cast. Vibratia in comb ul de spin se simntea ingrozitor, mi-era ca imi sar pininoanele din Steluta :), pe cand la cast era totul lejer. Eu sunt pescar de jig in proportie de 90 %, pescuitul cu voblere sau alte naluci ma plictiseste in 10 lanseuri. Sunt depedent de contactul nalucii cu substratul, acum stau si ma gandesc ca nu cumva castingul sa fie un moft/nebunie/pitic pe creier ? Cu toate astea ma atrag enorm mulinetele de cast. Cat despre brand- intotdeauna Shimano ! :p Chiar azi am invartit ceva Daiwe, pe langa ca sunt badarane, scot si felurite zogmote si jocuri. Nu stiu cum stau pe casting, insa la spin nu vad cum s-ar putea compara vreodata cu Shimano.

PUPU

Stiuca
Acum am vazut ca esti din Craiova , pai Gabie a avut Calcutta iar acum foloseste Exsence Dc care e un pic mai grea insa spune ca e extrem de multumit de ea. Nu stiu ce Daiwe ai vazut tu dar te asigur ca unele modele sun excelente si ma refer in special la cele ss sv.

gabyspin

Stiuca
Da-le incolo de peruci....Ca incepator la casting am intampinat probleme in a lansa corect. Aruncarea trebuie sa fie din lateral, asta imi da de gandit atunci cand esti 2 intr-o barca nu prea mare. La fel cand esti pe malurile Dunarii pline de vegetarie, arbusti, copaci. Peruca e usor de evitat, ideea e cum atingi distanta mulinetelor de spinning ? Sunt la a 2 a incursiune in casting, asta dupa o pauza de cativa ani. Imi place forta mulinetelor, de ex. am tractat o cicada cu lanseta de spin si cu cea de cast. Vibratia in comb ul de spin se simntea ingrozitor, mi-era ca imi sar pininoanele din Steluta :), pe cand la cast era totul lejer. Eu sunt pescar de jig in proportie de 90 %, pescuitul cu voblere sau alte naluci ma plictiseste in 10 lanseuri. Sunt depedent de contactul nalucii cu substratul, acum stau si ma gandesc ca nu cumva castingul sa fie un moft/nebunie/pitic pe creier ? Cu toate astea ma atrag enorm mulinetele de cast. Cat despre brand- intotdeauna Shimano ! :p Chiar azi am invartit ceva Daiwe, pe langa ca sunt badarane, scot si felurite zogmote si jocuri. Nu stiu cum stau pe casting, insa la spin nu vad cum s-ar putea compara vreodata cu Shimano.
Salut nu sunt fan daiwa dar sunt sigur daca tractai acea cicada cu o daiwa certate hyper custom iti schimbi parerea despre daiwa.

alex.b

Stiuca
Sunt mulinete de spin bune cu siguranta, insa din aceeasi categorie de pret baitcastingul in timp va fi mai rezistent. pinioanele au alta dispunere, nu ai nimic la 90 de grade, fortele se aplica altfel, e ca si cum ai avea un mini troliu. Acum poate sa gresesc eu, insa din ce am folosit la parerea asta am ajuns....Nu am avut niciodata mulinete peste 1000 ron, nu ca nu mi ar placea insa nu mi permit astfel de investitii din pacate. Tot ce am avut eu e in pragul asta 600-1000 si aici cred ca baitcastingul ca forta de tractiune si rezistenta in timp e peste spin.

MihaiP

Salau
Salut nu sunt fan daiwa dar sunt sigur daca tractai acea cicada cu o daiwa certate hyper custom iti schimbi parerea despre daiwa.

Daiwa in primul rand minte la dimensiunea mulinetelor. 3 000 de la Daiwa e o mulineta mai mare decat 4 000 shimano. Am invartit finesse custom, moretan si altele. Toate scot sunete de tractor dupa cateva folosiri si n-au finetea Shimano. In plus am tot citit pe net despre angrenaje Daiwa distruse, la Shimano mai rar. In fine, parerile sunt impartite, polemicile infinite, fiecare sa pescuiasca ce-i place ! Am exagerat cu saritul pinioanelor, insa nu mi-a placut ca vibratia se simtea in mulineta de spinning, iar in cea de casting deloc.

PUPU

Stiuca
Daiwa nu minte ,ea are standardul ei, la fel ca Shimano , prefer ss sv de la Daiwa dar mi-ar place sa aiba carcasa unor Shimano care se palmeaza mai bine, si la mine sunt prietene si nu se cearta nici cu Lews.

Sus