Ultima mea achiziție in materie de mulinete e un metanium 151 2020. Am ieșit azi pe apa sa o testez. Cu lanseta de 2.08m xf mh am lansat cu 12g și guma mult mai departe decât am dat in trecut cu spin de 2.40 in același loc. Prima senzație e wow sa-mi …. ..ula. Menționez ca am pus doi pini și dial-ul pe 3. Cu o lanseta medium o idee mai moderată cred ca pot sa cobor la 1 pin și sa dau și mai departe. Am reușit performanța sa pun jig de 10 grame in copacii de pe malul opus. Cu aia de spin ma chinuiam sa ajung la pragul din apa opus.

Ultima mea achiziție in materie de mulinete e un metanium 151 2020. Am ieșit azi pe apa sa o testez. Cu lanseta de 2.08m xf mh am lansat cu 12g și guma mult mai departe decât am dat in trecut cu spin de 2.40 in același loc. Prima senzație e wow sa-mi …. ..ula. Menționez ca am pus doi pini și dial-ul pe 3. Cu o lanseta medium o idee mai moderată cred ca pot sa cobor la 1 pin și sa dau și mai departe. Am reușit performanța sa pun jig de 10 grame in copacii de pe malul opus. Cu aia de spin ma chinuiam sa ajung la pragul din apa opus.
Acum depinde si ce mulineta, sau mai exact ce combo de spin. Am observat si eu la cast ca parca arunc mai mult cu naluci care opun mai multa rezistenta in aer gen oscilante, salmo slider de 12 cm si 70g, mulineta in cauza este un Antares DC MD. La gramaje pana in 20g imi place mai mult spinnul, desi lansez foarte bine si cu Metanium DC in plaja asta. Desi unii s-au convertit total de la spin la cast mie nu mi a dat acest curent si imi place sa alternez cu ele, iar pe naluci ce opun rezistenta foarte mare folosesc baitcastul.

octavio79

Black Bass
Aceiași idee și teamă aveam si eu la începuturi cu castul , adică eram blocat pe ideea că nu pot lansa prea departe. Mai ales că unul din colegi a tot cochetat cu castul aproape un an , apoi a revenit la spin și imi tot stingea iluzia de al încerca. Acum și eu și colegul pescuim majoritar pe cast și am ajuns la aceleași concluzii precum mulți dinte voi , cu in echipament cum trebuie lansezi mai mult și mult mai elegant decât pe spin chiar și cu greutăți mici.

Espasia

Somn
Haideti, sa dam Cezarului, ce-i al Cezarului.

Cu toate ca uneori poate, fortele de franare de pe un combo ce cast pt fi mai mici decat de pe unul de spin, ia sa va vad eu înfigându-va in lanseu, asa cum o face unul cu spinning-ul, fara sa faceti o peruca sau un over-run.
Da, te poti înfige………cu frane reglate spre maxim dar si cu distante mici.

Deci…..fiecare stil cu avantaje si dezavantaje…..

Acum depinde si ce mulineta, sau mai exact ce combo de spin. Am observat si eu la cast ca parca arunc mai mult cu naluci care opun mai multa rezistenta in aer gen oscilante, salmo slider de 12 cm si 70g, mulineta in cauza este un Antares DC MD. La gramaje pana in 20g imi place mai mult spinnul, desi lansez foarte bine si cu Metanium DC in plaja asta. Desi unii s-au convertit total de la spin la cast mie nu mi a dat acest curent si imi place sa alternez cu ele, iar pe naluci ce opun rezistenta foarte mare folosesc baitcastul.
Bogdane lanseta de spin cu care am reușit cel mai ling lanseu era un custom pe un blank justace cu apucături progresive. Mi-a plăcut maxim lanseta cum se încarca in lanseu. Mulineta era un stradic c3000.
sa nu ma înțelegi gresit. Nu desconsider spinul. Doar ca am rămas surprins de ce poate metaniumul. In special de la 10g in sus.

Haideti, sa dam Cezarului, ce-i al Cezarului.

Cu toate ca uneori poate, fortele de franare de pe un combo ce cast pt fi mai mici decat de pe unul de spin, ia sa va vad eu înfigându-va in lanseu, asa cum o face unul cu spinning-ul, fara sa faceti o peruca sau un over-run.
Da, te poti înfige………cu frane reglate spre maxim dar si cu distante mici.

Deci…..fiecare stil cu avantaje si dezavantaje…..
Espasia eu nu văd dezavantaje și avantaje. Văd ce îți place si ce nu îți place. Iar despre înfipt in lanseu…..din ce am văzut lanseul de spin cu cel de cast nu au nici o treaba. Altfel se încarca naluca si altfel se eliberează firul.
Totuși am văzut un pescar cu multă experiența la staționar ce lansa extraordinar un jig cu batul de spin dar lasa cel puțin un metru jumate de fir. Asta mi-a dat de gândit.

Alex D.

Biban
Espasia eu nu văd dezavantaje și avantaje. Văd ce îți place si ce nu îți place. Iar despre înfipt in lanseu…..din ce am văzut lanseul de spin cu cel de cast nu au nici o treaba. Altfel se încarca naluca si altfel se eliberează firul.
Totuși am văzut un pescar cu multă experiența la staționar ce lansa extraordinar un jig cu batul de spin dar lasa cel puțin un metru jumate de fir. Asta mi-a dat de gândit.
Asa lansez si eu. Se incarca cel mai bine batul si distanta de lansare este net superioara atat pe gramaje mici cat si pe cele mari. Iar riscul sa iti plesneasca inaintasul din biciuire nu exista. Nici peruci nu faci!

alinm

Stiuca
Salutari,

Sunt la a 3-a tentativa cu castul. Prima a fost scurta, a 2-a a durat vreo 2 ani pana prin 2017 cand am pescuit exclusiv la cast o vreme dar apoi am renuntat si am revenit la spin.

Acuma revin pentru bigbaits si apelez la voi pentru sfaturi.

Va rog sa imi recomandati o mulineta de vreme rece. Adica probabil de plastic. Pentru stiuca, fir gros, gume dar si glidere ( strik pro baby buster, salmo slider 10cm ...). Pescuit in zone cu agatatura multa, craci, stuf ...

Deci hai sa zic naluci pana pe la 60-70gr. Lowprofile, cat mai compacta deoarece am mana mica. Imi ajung cca 70- 80m de fir gen sufix matrix pro de 60lb.

Deocamdata ma uit la Piscifun Phantom. O aveti? Pareri?

Mi-am comandat un alloy m dar n-am tinut cont de aspectul vreme rece ...

ambrooo

Salau
Am cumparat de pe ali magneti pentru diverse situatii cate 50 din fiecare marime (4x0.5, 4x1, 4x1.5). De fapt am luat pentru Tsurinoya dark wolf cei de 4x0.5 fiindca am vazut multe review-uri in care trebuia sa pui cate 3 magneti pe fiecare parte pentru a putea arunca sub 2 gr. Se pare ca cei de la Tsurinoya au rezolvat intre timp problema (probabil din tambur) fiindca, daca adaug cei trei magneti tamburul nu mai incape pe cilindrul de franare. In alta ordine de idei, Tsurinoya asta e extraordinara la banii pe care ii dai pe ea. Am aruncat 3gr constant mai lung decat aldebaran bfs cu avail pe ea. Acum stiti si de ce am scos aldebaranele la vanzare.
Am hotarat sa echipez tot ce am UL si L cu tsurinoya.
Daca aveti nevoie de magneti din gama pe care o am, dati pm si va trimit gratuit (platiti transportul).
IMG_9051.JPG

Am cumparat de pe ali magneti pentru diverse situatii cate 50 din fiecare marime (4x0.5, 4x1, 4x1.5). De fapt am luat pentru Tsurinoya dark wolf cei de 4x0.5 fiindca am vazut multe review-uri in care trebuia sa pui cate 3 magneti pe fiecare parte pentru a putea arunca sub 2 gr. Se pare ca cei de la Tsurinoya au rezolvat intre timp problema (probabil din tambur) fiindca, daca adaug cei trei magneti tamburul nu mai incape pe cilindrul de franare. In alta ordine de idei, Tsurinoya asta e extraordinara la banii pe care ii dai pe ea. Am aruncat 3gr constant mai lung decat aldebaran bfs cu avail pe ea. Acum stiti si de ce am scos aldebaranele la vanzare.
Daca aveti nevoie de magneti din gama pe care o am, dati pm si va trimit gratuit (platiti transportul).
Vezi atașament 52589
Interesant. Eu am avut KS-50 aia la care incapeau rulmenti. Dar chiar si din cutie eu cu alde 2016 + avail R29 ala adanc am aruncat cel mai mult cu 3g. Ambro poti sa verifici te rog daca se misca tijele cu magneti sau sunt statice? Stiu ca la ultimul model nu are arcuri ca si FTB-ul. Eu iti recomand sa incerci si lansetele de la tsurinoya. O sa fi si mai surprins.

ambrooo

Salau
Interesant. Eu am avut KS-50 aia la care incapeau rulmenti. Dar chiar si din cutie eu cu alde 2016 + avail R29 ala adanc am aruncat cel mai mult cu 3g. Ambro poti sa verifici te rog daca se misca tijele cu magneti sau sunt statice? Stiu ca la ultimul model nu are arcuri ca si FTB-ul. Eu iti recomand sa incerci si lansetele de la tsurinoya. O sa fi si mai surprins.
Tija e fixa, nu e mobila

Alex D.

Biban
Vezi atașament 52589
Ce model de tsurynova te rog?

ambrooo

Salau
Am mai comandat cateva de pe ali pe care le astept inca si dupa ce le testez revin cu informatii:
Tsurinoya Dark Wolf 150
Soloking Acura 50
Tsurinoya Genus 50H Elf 50L
Piscifun Alijoz 300
Piscifun Phantom
Piscifun Alloy M

Espasia

Somn
Am mai comandat cateva de pe ali pe care le astept inca si dupa ce le testez revin cu informatii:
Tsurinoya Dark Wolf 150
Soloking Acura 50
Tsurinoya Genus 50H Elf 50L
Piscifun Alijoz 300
Piscifun Phantom
Piscifun Alloy M
Eu din cate am mai vizionat si am mai citit, m-as fi orientat ca și chinezărie, pe Kast King.......Am un BFS (Zephyr) - de fapt fiul meu- upgradata cu rulmenti BOCA si magneți NEODIM. Merge fain, are și cârâitoare din fabrică, si in total a fost (cu rulmenti cu tot) cam 120 € (cam 70 € morișca si 50 € rulmentii BOCA).
Nu merge rău deloc. Dar eu.......rămân pe JP si Korea. (Shimano si ABU).zimbettt

Oricum review-urile nu sunt deloc rele la unele modele chinezești. La mai multe brand-uri. thumbup

Sa le stapânești sanatos si cu folos.thumbupthumbupthumbup

Eu magneții ii cumparam din Romania (pe undeva am pus link-ul furnizorului) vin in 2 zile. Si sunt ce trebe. Neodim.
Ia uite... https://e-shop.magsy.ro/magneti-ndfeb-cilindru-axial/

Se pare ca cei de la Tsurinoya au rezolvat intre timp problema (probabil din tambur) fiindca, daca adaug cei trei magneti tamburul nu mai incape pe cilindrul de franare.

Dar ce, i-ai pus unul peste altul? Adica inca un "puc" de 0,5 mm, magnetic peste cel original? Eu asa am inteles.
Cei originali ce grosime au ?
(De ex la Shimano BFS - Aldebaran si Conquest - ce am/avut eu - erau mai grosi. Puteai adauga 2 magneti fata de cum venea in pachet, cu magnetii in cutie) și cred ca aveau 1,5 mm grosime. Si incapeau si de 2 mm fara sa atinga peretele tambur chiar și la lanseuri agresive.

Cu stimă.

E lung articolul dar merita citit. Tipul ala lansează muște si nimfe cu ele. roflmaooo. Si folosește o lanseta moderata data 1-5g. Tsurinoya Ares. Da 6m cu musca de jumate de gram. Acuma ma gândesc cum ar fi sa fi folosit o lanseta XUL cu varf solid.

Sus