Nu mai rabdam. Noroc ca au intervenit altii inaintea mea.
Hai sa va spun o poveste care pare

dar se va dovedi ca nu este.
Prima mea pasiune este (sper ca nu a fost, inca) machetismul. Prin anii 90 imi luam kituri pe care le faceam intr-o zi le expuneam pe rafturi unde se aseza din gros praful pe ele si eram super fericit la reactia celor ce ma vizitau si vedeau ce m-am mai ouat.
Ulterior au inceput forumurile. Exact aceleasi mentalitati
Exact aceeasi incepatori care voiau sa nu greseasca niciodata, sa nu riste nici macar 2 lei fara sa stie tot inainte. Machetele mele au inceput sa castige cupe, eu sa fiu considerat foarte bun. Nu mai puteam sa termin nici macar 3 machete pe an. Plasticul ala din kit era cea mai mica prpblema. Acum machetele trebuiau sa contina produse aftermmarket care aduse din japonia si usa costau de zeci de ori pretul amaratului de kit. Ma c..am pe mine trei zile pana sa trag o dunga cu aerograful. Ca... ce o sa zica ailalti cand o sa vada ca tocmai eu l.am cacarisit pe asta din lipsa de rabdare. Si treptat placerea hobbyului si relaxarea pe care trebuia sa o ofere au ramas undeva departe. Acum era stres. Cum, nu vii la intalnirea lunara, nu ne arati poze cu ce ai facut, nu mai e de nivelul tau sa vi sa vezi ce a facut nu stiu care baiat simpatic. Ajunsesem mai rau decat cu o amanta geloasa.
Si pentru ce !? Mai am vreo 300 care asteapta sa fie facute. Banii dati nu ii mai scot sigur. Piata de hobby nu e ingaduitoare cu second handurile. Toti au pitici pe creieri. Cum, vrei sa o iau asa desfacuta ? - pai frate, nu mai e in punga dar e in cutia originala si are tot ce-i trebuie ca sa o folosesti cu succes. E un consumabil. Da cate piese are ? Pai pe tine te intereseaza ca la sfarsit sa arate ca c scrie pe cutie. Nu-ti da nimeni bani sau virgine ca ai lipit 400 de piese in loc de 30.
Asa e peste tot. Toti o luam razna si vrem sa ne fie confirmate cele mai idioate asteptari. Asta in timp ce absolut orice se produce se produce in cantitati imense care trebuiesc vandute. Urmeaza dupa un an inca o serie mai buna care intra pe rafturi langa alea de anul trecut. Cum sa fie supermegaextrarezistente si unice !? Ce, daca ar fi asa nu mi-as mai lua la anu alta mulineta ?! Ma ingroapa cu ea pe piept ?