Mulinete noi aparute

Ma refer la diametrul tamburilor si cam cat fir trag la tura de manivela. Nu ca ar fi identice. Modele vechi..nu LT.
Shimano are tambur mai inalt.
Am si eu bradia de 1503..'care este aceeasi marime cu 2000 ca diametrulul tamburului.
Oi face o comparatie cand ajung langa un shimano, poate ma inseala ochiul.
 

Tedi

Stiuca
Ma refer la diametrul tamburilor si cam cat fir trag la tura de manivela. Nu ca ar fi identice. Modele vechi..nu LT.
Shimano are tambur mai inalt.
Am si eu bradia de 1503..'care este aceeasi marime cu 2000 ca diametrulul tamburului.
Oi face o comparatie cand ajung langa un shimano, poate ma inseala ochiul.
George, tu dupa ochi faci comparatiile? la fel ca si cu lansetele dupa scuturat?
 

Espasia

Somn
Am facut si eu cateva lanseuri cu antares, il folosesc baietii pentru ul la biban aici. E placuta pentru o mAna care nu a dat la cast dar eu nu l-as folosi la UL ci mai degraba un L pentru salau in sus. Oricum arunci 3 grame plus guma si ca incepator cu frana reglata pentru mana lor
Copilu’ Silviu. Da britanișii sunt pe invers cu drumul, cu șprițul, cu multe......Da sa bagi Antares sau Antares DC la biban ............blasfemie curată. priestttpriestttpriesttt
Ptr biban este altceva.:):):)
Eu le folosesc pe betele de .......ștucă. ;) si merg........unseeeeee.
Desi merg foarte fain si cu 4+ grame. Cu o lanseta ok. peacefingers

Si da, adiwolf , metanium DCeste super ok, ptr ce vrei tu sa o folosesti. Dar, voiam sa te mai supăr un pic, așa ca sâmbăta. ;):):)
 

Sami

Biban
Chiar dacă nu înțeleg prea mult mecanica fină, pentru mine tdum este firsti-am citit toate postarile de vreo 3 ori
E si un om deosebit. Mie mi-a servisat cateva mulinete de cast( si el nu pescuieste la cast ),vreo 12 de stationar (nu mai pescuiesc la pasnic,dar sa fie ok daca imi vine chef cumva de o iesire vara) plus altele de la amici.
Faptul ca m-am intalnit de cateva ori cu el si ca ajung des in Resita e un plus pentru mine.
Merita tot respectul!!!
 

Espasia

Somn
Prea educat pentru vremurile noastre,gen Espasia.
Cosmin, multumesc. Esti ca de obicei foarte amabil si drăguț. Dar nu este asa. Sunt un normal, ca si voi toți membrii acestui forum. Si ma bucur ca suntem in aceeasi “gașcă”.
Si imi place (este adevarat), sa împărtăsesc din cunoștiintele mele, si puțina mea experiența.

Cat despre D-l Tdum, într-adevar un om deosebit , “il stiu”doar prin ce am citit si eu, respectiv postarile dumnealui. Mi-au placut calmul, politetea si respectul pentru toti membrii acelui forum.
Iar scrierile dumnealui, pline de exemple și imagini, denota un profesionalism si o lipsa de egoism fantastice. Da, si pentru mine, este un om in fața caruia jos palariajos palariajos palaria
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
kingofbeasts
Cateva pagini in urma n-ai fost de acord cu mine cand am, spus ca mulinetele noi aparute de la Shimano sunt de jucarie. Acum imi dai exemplu o mulineta Shimano "06 , care ai constatat ca e mai buna ca modelele ulterioare . La fel afirm si eu ca un Biomaster ingroapa 2 Stradicuri (de exemplu) din astea noi . De asta am si spus ca as alege modele mai vechi de la Shimano pentru ca tendinta actuala e de a face mulinete cat mai usoare in detrimentul fiabilitatii.
....
Cred ca e parte dintr-o postare a lui Claudiu sau kingofbeasts si dintr-un accident a ajuns in postarea mea.
In ordine inversa : nu era postarea mea , nu-i stilul meu superlativul .

Tp-ul MG ‘06n-am zis ca-i mai buna, ci doar ca a rezistat foarte bine in timp in ciuda plasticurilor pe care și aia le are dar care sunt mai putine ca la generațiile noi. Era o comparație la caz concret cu ceea ce am experimentat personal . Tot la concret, ca feeling la învârtire , in opinia mea , între acel TP și Exist-ul proaspăt achiziționat , e o diferența aproape insesizabila in favoarea celui din urma.
N-am de unde sa știu cum vor rezista in timp modelele noi însă , premise exista pentru asta și , in schimb, noua tehnologie le face sa ruleze mult mai fin. Ți-am recomandat modelele mai vechi plecând de la afirmația ta ca nu-ti place plasticul in mulinete nu fiindcă as fi de parere ca cele vechi sunt mai bune ca cele noi . Între vechi și noi o comparație pertinenta la fiabilitate poți face doar pe etape când ambele sunt de aceeași vechime respectiv când ambele au trecut cu brio de pragul de 5,10,15 ani etc. Pana când modelele noi prind ceva vechime putem face doar presupuneri și prognoze bazate pe design , tehnologie și primele review-uri din piața după primul an de lalansare.
Și , ca sa încerc sa -ti răspund la comparația ta între gama medie și gama de top de la Shimano de exemplu , făceai la un moment dat referire la doar câțiva rulmenți in plus ca principala diferența. De acord in totalitate , in mare parte din cazuri e vorba de câțiva rulmenți in plus. Treaba e ca de multe ori aia contează in ecuație la prelungirea duratei de viața a unei mulinete și la finetea in rulaj acesteia sau la senzația de închegat pe care o retine sau nu o mulineta in timp. Chestiunea e ca , uzurile încep sa fie sesizabile de la 2-3 ani de folosință in sus iar pentru cineva care tine o mulineta doar atât , probabil ca nu e o diferența sesizabilă între cele de clase medie și cele de top. Problema apare însă dacă vrei sa cumperi ceva la mâna a doua sau sa ti o mulineta pe termen lung . In ambele cazuri o sa începi sa pui fiabilitatea mai sus in topul preferințelor.
Personal , nu suport ca după câteva luni sau chiar un an-doi , o mulineta sa înceapă sa mârâie , scârțâie ,cloncane, fâsâie sau sa joace din încheieturi . Pur și simplu nu-mi place .
E întotdeauna un compromis e care tre sa-l faci între ceva mai nou cu tehnologie mai evoluată și rulaj mai plăcut dar care nu știi cum se va comporta in timp și , ceva mai vechi, care a dovedit in timp deja și -ti oferă unele garanții .
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Nu ai inteles tu bine , T-dum facea comparatie intre jocurile axelor la cateva modele de Shimano, nicidecum intre lungimea curselor axelor acestora
Corect, intr-adevăr așa este îmi cer scuze pentru neatenție .
Cât despre Vanquish , tot ce am avut de criticat am criticat cu privire la modelul 2012 ( primul model). La asta care încă nici n-a ajuns pe piața n-am ce sa-i bag de vina. Opinia ca e pentru păstrăv și aplicații ușoare ii aparține lui Claudiu de data asta , eu , îmi formulez opiniile după caracteristici și am spus din capul locului ca o mulineta la care i se da 9kg forța de frânare de către producător nu-i gândită numa pentru aplicații ușoare și ar trebui sa țină la tăvăleală. Problema e ca primele doua ediții de la modelul asta au dovedit fix contrariul și asta ma face sa cred ca e totuși o limita pana la care poți sa reduci greutatea și , dacă cuiva ii pică cu tronc modelul , ar trebui sa aștepte câteva review-uri și zvonuri pe forumuri in primul an înainte de a scoate banii din buzunar pentru ea.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Daca toti ar scrie review din viata reala pe testate sau macar ceva concret, am fi departe. Adica review sincer. E prost produsul, fa-l de ras nu il ascunde. Astfel veti perpetua o stare de teapa continua. Toti cautam ub produs si citim reviewuri, cati dintre voi si lasa review? Din cei ce lasati review cate sunt cinstite? Am introdus pe magazin un sistem de review bazat pe achizitie verificata, intocmai ca amazon si emag. Am trimis invitatii catre toti cumparatorii. Foarte putini au si raspuns, ca atare o fi ea frana mare dar viata reala bate zvonurile si parerile. Mai exact, Shimano Vanquish este o mulineta de cacat pentru 450 de euro.
 

Tedi

Stiuca
Si eu am simtit la fel pt Vanquish. Eu am dat 1350 lei pe ea, nouă la cutie. Cand am desfăcut-o fasaia de rupea si avea un joc al tamburului pe urcare si coborâre de zici ca s-a tras 3 ani pe ea. Am deținut si modelul anterior care, chiar dacă nu am loat-o de noua, imi parea mai bine închegată și mai calitativă.
Imi caut si eu o mulineta pe la 180 -200 g, dar nu stiu ce sa iau. Certatele sigur va avea preț mare... poate un Theory sau Balistic LT... Accept orice recomandări
Într-adevăr ar fi f mișto sa avem o rubrică de review-uri, sincere si serioase.
 

zamfi

Somn
Eu v-am zis...la 1000 lei mi se pare Vanquish o mulineta ok.450 euro?!!! Nu merita Stella banii aia! Ma rog, personala ...
 
Sus