Traian

Salau
Festival de lansări. Calcutta MD, SLX DC, Antares DC MD … si la spin nu m am uitat. Va fi un show interesant si de data asta la Osaka.
 
Cum au uzura daca nu se ating?
In primul rând dpdv fizic e cam utopic. Adică nu poate funcționa. Sa presupunem ca ar merge, forța aia de respingere ar împinge pinioanele in rulmenți care ar avea o frecare in plus. Dacă pui bucse in loc de rulmenți se freacă de suport. E principiul acțiunii si reacțiunii. Dacă ai o forța intr-un sistem vei avea si o reacțiune egala, altfel e mecanism perpetum mobile si da cu virgula. Ne-ar înghiți pământul, nu e nici o reacțiune care sa ne respingă in sus.
 

spin4fun

Stiuca
La 145g pentru variantele c2000 deja intra in alta zona si devine mult mai interesanta pentru UL si pentru mine, chiar daca am alternativa. Sa treaca vreo cateva luni ca sa vedem si feedback-uri de la utilizatori.

Screenshot_20230121-112507_Chrome.jpg
 

Aurel

Piranha
145 de grame avea și modelul precedent în varianta de 1000 și 2000
Din câte vad greutatea a rămas la fel, doar design-ul a fost puțin schimbat.
Am varianta de 2500 (165 g) foarte ok pentru light și ultra light
 

spin4fun

Stiuca
145 de grame avea și modelul precedent în varianta de 1000 și 2000
Din câte vad greutatea a rămas la fel, doar design-ul a fost puțin schimbat.
Am varianta de 2500 (165 g) foarte ok pentru light și ultra light
Recunosc ca nu m-am uitat la modelul anterior. Prin urmare schimbarile ar fi? Slow oscillation system (de la noua Stella), rotorul si design-ul?
 

Bogdan Rus

Oblete
A aparut de ceva vreme si cea mai ieftina mulineta Shimano cu rotor ultra-usor Magnumlite.
Shimano Miravel este de fapt o Sahara cu rotor Magnumlite si corp din CI4+. Varianta low-cost a Shimano Vanford, fara wormshaft. https://fish.shimano-eu.com/content...Product-detail.P-MIRAVEL.html#product_image_3
Salutare, am luat-o eu in decembrie; am pornit spre magazin sa iau o Sahara si acolo mi-a aratat modelul Miravel. Merge super bine, nu stiu daca la pretul la care este acum nu se merita sa mai pui ceva bani pentru Ultegra (eu am mai dat pe ea la momentul respectiv 470 lei).
 

davidg

Salau
Sa o folosesti sanatos! Si des gofishing
Ultegra este categoric o mulineta mai buna, construita pe "platforma" de Stradic. Daca nu cauti neaparat o mulineta foarte usoara cu inertie mica, Ultegra este alegerea mai buna, avand in vedere diferenta mica de pret.
Daca insa vrei o mulineta usoara, cu rotor Magnumlite (cel mai usor rotor de la Shimano), pentru a face un combo cat mai usor, Miravel este o optiune foarte buna, cand nu esti dispus sa platesti pretul unui Vanford.
 
Sus