Muresul

  • Autor subiect Deleted member 13
  • Dată creare
D

Deleted member 13

Guest
Un rau care continua sa ma surprinda an de an ! Raul meu de suflet ...
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Desi am crescut pe Olt, Muresul asta al tau e tare enigmatic, aproape ca o poveste. Daca pe Olt suprizele sunt rare, pe Muresul tau salbatic te astepti oricand la ceva special.
P.s. Uite ca esti primulfirst care deschide un topic
 
D

Deleted member 13

Guest
Sa stii ca si barajele de pe Olt au un farmec aparte pentru mine.E drept ca sunt putin cam departe ,dar na...
 

oldheinz

Biban
Nu stiu alti cum sunt, dar eu , cand ma gandesc la Muresul copilariei mele,la malul surpat unde lega Pisti-baci lansete cu clopotei la capat, de crapau mrenoacele tragand de dansele...Adica eu am apucat Muresul cu barci cu vele latine, cu vaporasul Gherghina care facea curse de la Lipova la Arad si retur, dar mai ales cu peste, mult, mult peste, cand toata lumea prindea, toata lumea manca si peste tot mai era. Apoi a venit combinatul chimic si coada lui de vulpe din hipoazotida...Acum ma chinui de vreo saptamana sa gasesc doua fotografii de exceptie: un somn prins in zona Aradul Nou pe la 1936, pus in doua carute din alea stas, si cu coada atarnand pe jos. Pe asta cred ca am pierdut-o, ca mi-au spart garajul, si ce nu au furat, au distrus. Cealalta poza, tot un somn , cantarit 84 kg, prins in noiembrie 1978 de domnul (acum raposat) Pavel Ionel din Savarsin, in zona cunoscuta drept "Piatra Dorobantului". Participarea mea a fost decisiva: eu am facut poza. La asta i-am dat de urma, si in cateva zile ajunge la mine singura copie care mai exista. Capturile au fost facute, prima (spune legenda) la boboc de rata, iar a doua (spun eu), la matele dintr-o gasca. Cum vine poza, o scanez si o urc eu cumva.
 

oldheinz

Biban
Nu am avut somn, si am facut o patrulare matinala pe vreo 20 km de Mures, de la mine inspre Lipova, intrand acolo unde m-a lasat noroiul. Multe locuri schimbate radical, surpari de mal, copaci blocati in curent, depuneri masive in locuri in care nu ma asteptam. Cand vine pensia si mai bag niste benzina , o sa urc macar pana la Belotint sa verific schimbarile. Repet, acolo unde pot sa intru cu masina. Anul trecut , la Ususau 1 (cum l-am numit eu) , in doua zile dobitocul ala cu balastiera ilegala a facut praf un loc de care m-am bucurat (si nu numai eu) aproape 10 ani. Anul asta...???
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
ieri am pescuit doua ore la baltile de la Lipova
impropiu spus pescuit, dar am plimbat niste naluci prin apa si am vazut locatia.
pentru un spinningar, nu am ramas incantat dar tare mi-as dori sa am asemenea balti si in jurul orasului meu sau macar in apropiere pe o raza de 30-50km
din fericire la voi sunt chiar multe, balastierele au distrus Muresul pe multe zone, dar au si rasarit multe balti private bune pt pescuit (fie ele chiar pentru stationaristi si crapari)
 
D

Deleted member 13

Guest
Adica de ce colegu' nu a fost pescuit?gandescccc Ca a fost frumos si pe Lipova si eu nici nu mi-am dat seama cum trece timpul ...M-ati "trezit" voi si m-ati extras de pe balta .Pe cand sa prind Monstrul!roflmaooo
 

oldheinz

Biban
Daca pe mine ma intrebi, iti raspund ca din motiv ca nu voie cu masina langa apa. Si eu altfel nu pot...
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Aline, eu nu ma simt bine pe balti, la mine daca nu curge apa, nu este un pic de curent, este mai greu + ca prin comparatie cu Vladi, Lipova este departe (in jos, binenteles)
 

oldheinz

Biban
Scuze Zamfi. Apropo de Mures, din 25 se da drumul pe zona aval de Igris (aia de frontiera). Daca da la ce PF se merge pt. viza de granita?
 

sorinTM

Stiuca
Nustiu cum e la voi cu viza de frontiera dar la noi (timisoara ) APS BaNatu se aplica o stampila pe chitanta cu inscrisu viza politia de frontiera valabila pe pe CARAS, Mehedinti.Timis dupa spusele presedintelui asociatiei sa ales aceasta varianta ptr a nu mai fi atata umblatura dupa ele si sa se faca lista cu toate seriile de permise si politia de frontiera sa le aiba in baza lor de date si in controale in baza carnetulu..si C.I sa se verifice
 

RNN57

Salau
..........partide memorabile am avut pe cursul Muresului si in zona Blandiana - Balomir - Aurel Vlaicu (sat) ......... Avat frumos si in unele zone, chiar somn cu pana groasa si trecut de metru...... thumbupthumbupthumbup
 
Sus