Muresul

  • Autor subiect Deleted member 13
  • Dată creare
upload_2018-3-14_8-2-36.png

Daca la unguri creste muresu- inseamna ca si la noi o sa creasca. Sanse mari sa mai vina si pesti de la Unguri. Sanse mari ca dupa retragerea apelor sa ramana pestii blocati prin gropile facute pentru exploatarile ilegale din albia Muresului, deci se vor bucura braconierii anul asta.. Debit mare / cote mari - sanse mai bune ca aia care pun plase si dau la CUR-ent sa nu poata s aisi desfasoare activitatea cel putin o perioada..
 

ciupi

Biban
E adevarata povestea aia din zona Aradului ca mai demult un somn a mancat un copilas care se scalda in Mures ? ( un coleg mi-a povestit-o si cand am fost la Arad , acu 2 ani au confirmat-o alti 3 pescari )
 
Era un documentar cu Jeremy Wade,unde se vorbea despre atacuri ale somnilor catre copiii care se scaldau in apă,lăsându-se cu dispariții(cel mai probabil innecuri).acum ca i-o si manca,cine știe???habarnam
 

gabyspin

Stiuca
Mai este povestea cu scafandri..prima data am auzit ca fiind pe Olt, apoi pe Mures si ultima data am auzit ca s-a intamplat pe Ghioroc.
In poveste era vorba de un om care s-a inecat, au venit scafandrii sa-l caute si au iesit speriati afara spunand ca ei nu se mai baga in apa ca sunt niste somni foarte mari :)
Pe toate 3 locatii am auzit aceeasi poveste :)
 

The Oddity

Stiuca
Pocestea cu scafandrii circula pe la Olt de multi ani. Locatia fiind barajul Strejesti, sau cum i se mai zice la noi, Mosteni.
 

Wurger

Somn
Aceeasi poveste circula si in jurul Siutghiol, numai ca acolo are alta motivatie. Sunt 3 hidroavioane nemtesti sabordate inainte sa ajunga rusii. Niste scafandrii pasionati au localizat unul si voiau sa ceara ajutor specializat sa.l scoata intreg. A venit armata cu cabluri si macarale, l.au facut de comanda si au dus bucatile sa rugineasca la Mangalia.
Somnii din legenda erau meniti sa tina la distanta alti priceputi.
Si mai era una la Branesti unde somnii au mancat un pescar beat adormit pe mal.
 
D

Deleted member 13

Guest
Din cate stiu eu , nu exista balta mare sa nu detina somnul corespunzator , evaluat la peate 100 kg de privitori.Cu povestile corespunzatoare normal...
Ca a mai adormit unul pe malul Muresului si l-a luat somnul si l-a dus pana in Yugoslavia ....Ce vremuri dom'le, ce vremuri ...roflmaoooroflmaooo
 

orka

Stiuca
Aceeasi poveste circula si in jurul Siutghiol, numai ca acolo are alta motivatie
Nu-i poveste delocsocsigroaza,in anul care m-am nascut,au bagat ceva puiet de somn modificat geneticbucurostare,nu cunosc speciilehabarnam dar pe vremea comunistilor,nu prea aveai voie sa pescuiesti industrial pe acolothumbup, trebuiau lasati sa creascapeacefingers.( nascut in zona)
 
Povesti cu somni si victime am mai auzit și eu, dar vă spun ce îmi povestea bunica (Dumnezeu să o ierte), născută la Mereteu (pe malul Mureșului, undeva in jud. AB), despre capturi imense de somn, prins la vârșe, pe care îl puneau în ciubăr la saramură, cum se pune slănina de porc.
Încă îi promit tatălui meu că mergem la pescuit acolo, cum o făceam anual până prin 1998, și nu reușesc... Poate anul ăsta...
 
Sus