• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Năluci recomandate avat

Bine ca ai adus vorba de kastmaster: eu am citeva de diferite marimi si greutati, sa fiu al naibii daca am avut vreodata o ciupitura la ele. Am incercat la avat, stiuca si pastrav cu ele, nimic. La pastrav am dat cu ele chiar intr-o zi cind tragea la aproape orice, numai la astea ioc. Cum trebuie jucate? Sau mai bine zis, ce le faceti ca sa prinda? Ma intereseaza mult subiectul, fiindca le pot lansa mult mai departe decit alte naluci...
 
Luigi la pastrav recomand cu caldura linguri pe rau si lac, kastmasterul la marimi mici nu are aceeasi evolutie ca si cele mari...la stiuca nu am incercat.

Ca o lingura sau nu in functie de viteza apei sau blana ca sa evolueze cat mai aproape de suprafata asta daca vorbim de fiare intre 10-20gr,deja la 32gr nu mai reusesti lucrul acesta...
 
Foarte util kastmaster-ul, mai ales cand avatul vaneaza la distanta de mal. Nu stiu daca mai exista ceva (in afara de pilkere)de gramaj similar cu care sa atingi in lansare asa distante mari.
Eu il recuperez in viteza, cateodata chiar lipaind pe suprafata apei. Nu-l las sa coboare necontrolat, dupa lansare, odata ce a atins apa, recuperez instantaneu. Am folosit 7-28 gr. dar, preponderent de 10-15gr.
Sunt situatii cand alternez viteza de recuperare. Accidental intra si stiuca,
O folosesc naluca de incercare cand nu cunosc zona ori vreau sa vad ce noi obstacole a adus apa.
Pentru ca, la ce pret are, este dispensabil, imi permit sa jigui kastmaster-ul pe substrat si pentru a-mi face o idee despre pozitia structurilor, pot tatona si zone pretentioase.
La mine, tabla a functionat in principal vara-toamna cand avatul vana in pelicula.
Nu-mi place s-o pescui insa, de multe ori, a fost singura solutie, alaturi de pliker.
 
ceva avati (in principal avatei) am prins si cu Kastmaster-urile astea dar foarte foarte putini comparativ cu alte naluci. e adevarat ca pescuiesc usor atipic dupa avat si poate de aceea nu au acelasi randament. dar ideea e ca am incercat s ale folosesc in toate felurile posibile si cred ca maxim 2% din avatii prinsi de mine au fost cu nalucile respective.

e adevarat ca tot eu foloseam chestii de pe la 25 de grame in sus pana spre 50 si ceva daca imi amintesc bine. cel mai OK tin minte ca mi se pareau unele de vreo 30 si ceva de la nu stiu ce firma plus unele de la Panther Martin (parca) de vreo 20 si ceva ce erau plate.

da , sunt misto ca se arunca bine de tot si au fost cateva cazuri cand am ciupit niste avati pe capat de lanseu ... pe cadere.
 
Avatii,pentru mine,anul asta au venit mai spre toamna si au fost prinsi la toate tipurile de naluci,mai putin rotative.Dar anul trecut am avut o dimineata frumoasa de pescuit cand am prins numai la rotative.E adevarat ca si locul era greu de pescuit ,plin de agataturi,se putea lansa doar in aval ,recuperat rotativa max.50cm sub pelicula,dar a fost o dimineta de vara minunata.

Anul acesta am prins avat la oscilanta berti taifun,voblere rattling si gume de la Daiwa.