Năluci XXL și echipamentul aferent

Dori

Biban
M-ar tenta sa incep sa ma orientez spre un combo de medium to heavy fishing pentru stiuca, la naluci de suprafata. Inca nu-s decis daca voi alege echipament de casting sau de spinning, dar as dori sa stiu, cam intre ce sume se gaseste un echipament decent de baitcasting pe la noi? Planul este pentru sezonul urmator, dar doresc sa am timp sa aleg.

Anul asta 'pregatesc' terenul, la anul dedic mai mult timp stiucii.

Multumesc si fir intins!
 
Uita-te la topicurile dedicate echipamentului pentru stiuca si la cele cu echipamente de cast. Găsești mai multe informatii decât ai nevoie pentru a putea sa iti faci un asemenea combo. Banii pot fi de pe la 2-300 de euro la mii de euro. Uita-te întâi acolo și apoi mai întreabă.
 

Dori

Biban
Uita-te la topicurile dedicate echipamentului pentru stiuca si la cele cu echipamente de cast. Găsești mai multe informatii decât ai nevoie pentru a putea sa iti faci un asemenea combo. Banii pot fi de pe la 2-300 de euro la mii de euro. Uita-te întâi acolo și apoi mai întreabă.
Multumesc pentru raspuns, este un punct de pornire si voi face asa. Voi reveni cu intrebari la momentul potrivit.

Fir intins!
 

Dori

Biban
Chiar vreau sa vad daca gasiti in Romania la ce sa dati cu genul asta de echipament.
Eu vreau sa dau la 'crocodili'. Cred ca sunt cativa in unele locuri. Imi amintesc ca am vazut videoclipuri cu naluci si mai mari decat cele aratate anterior.

Oricum ar fi, eu vreau sa incerc sa ma apuc de asa ceva din alte motive, nu neaparat pentru stiuca, ci pentru a experimenta mai bine anumite aspecte referitoare la pescuit si la pescuitul acestei specii de peste.

La clean am inceput cu voblere mici, care nu au fost corelate cu echipamentul.. asta m-a 'costat' timp. Cred ca, norocul meu a fost ca am prins clean pe o balta... altfel, la cum trage pe un rau.. m-as fi lasat de acest sport.

Stiuca am prins ocazional, dar ma bucura asta deoarece nu aveam si nici nu am prea am echipament dedicat ei.. si nu-mi place cand pleaca pestele cu nalucile. Cred ca doar o singura data mi-a taiat o stiuca cand dadeam dupa clean, in rest.. am pierdut voblere cu pesti din pricina nodului. Acum lucrurile s-au rezolvat, intrucatva.

Cunosc pe cineva care da la stiuca numai cu naluci mari, si prinde! Singura problema e ca nu gaseste ce cauta la preturi accesibile.

Fir intins!
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Sigur ca prinzi si apropo de asta aveti.o.zona cu stiuca mare pe acolo insa localnicii nu sunt chiar pregatiti pentru ea.
 

Dori

Biban
Sigur ca prinzi si apropo de asta aveti.o.zona cu stiuca mare pe acolo insa localnicii nu sunt chiar pregatiti pentru ea.
...as putea zice ca sunt mai multe. Chiar si pe Jiu, in baraje s-a scapat stiuca frumoasa, dar... una la n pescari. Sunt cam sceptic in ceea ce priveste nr. Lor, ma indoiesc ca ar fi asa multe stiuci mari.

Din cate stiu, stiuca daca are suficienta hrana poate ajunge la dimensiuni mari (5+ kg) chiar daca nu are 'suficienta' zona de 'plimbare'. Stiu o 'baltoaca- / iaz nu mai mare de 20 pe 20 m in care se prinde stiuca la naturale in mod constant, cu toate ca se braconeaza si se pastreaza tot.

De altfel, pe un canal aferent unei statii de epurare a apei s-ar fi prins stiuca de 4+ kg.

Orice ar fi, dupa prohibitie cred ca voi merge in zona mea de clean dupa stiuca. Am vazut cateva marlite frumoase - trecand 'pragul', dar si speriindu-mi obletii pe vad, sunt sigur ca este si mai mare, trebuie doar sa-i dau de 'program'. Zic asta deoarece am prins, in mod constant, marlite in diverse locuri si asta cu echipament de stiuca, atat pe 'final' de curent (pe cursul raului), cat si in praguri - lingura de 8 gr sau mai mare, atac pe cadere, cea mai mica stiuca fiind pe la 15 cm, cea mai mare pe la 40 cm. Tot ce am prins pe acolo am eliberat. Este si biban, dar foarte putin. Din pacate, nu mai am niste dandinete - luasem vreo 2-3 de la un pescar de pe Dambovita, pescuia pe langa Universitate acum cativa ani. Erau bune, am prins si pe timp de toamna/vara cu ele, chiar daca nu le-am 'recuperat' 'regulamentar', pe verticala. Zic asta, ca sa ofer idee despre unul dintre locurile unde am putut prinde 3 specii.

Locuri si locuri, zone si zone. Ma retrag de pe acest topic pana ce voi avea ceva relevant de adaugat.
 
Chiar vreau sa vad daca gasiti in Romania la ce sa dati cu genul asta de echipament.
Cred că anul trecut eram pe un baraj unde merg la știucă, lumea zice că prinde știucă mare acolo, eu obișnuit cu bălțile de pe la noi am dat vreo 2 ani acolo cu gume de maxim 6-7 cm că na, vreau să prind mic/mare, nu contează...mentalitate de începător. Anul trecut am început să dau cu SG cannibal de 15 cm, nu am avut multe ocazii să mai merg acolo că nu am mai avut timp dar odată am scăpat una de palmares la un SG firetiger, am înțepat-o dar n-am putut să o mișc din loc, lanseta s-a făcut paranteză ( daiwa jigger 2.4m 8-35g fast), a stat în cârlig câteva secunde după care a plecat cu tot cu gumă, a tăiat fluo de 0.35 (știu, cam subțire). Imediat după ce s-a eliberat a scuturat din cap la suprafața apei probabil ca să scuipe năluca și așa am văzut ditamai căpălăul....
Am de la un prieten niște poze în telefon cu un pescar din Craiova, îmi scapă numele, Florea parcă, are prinse niște dihănii de nu-ți vine să crezi...deci cred că mai este ștică mare dar este greu dat de ea.
 
Si ceva pe masura țării unde traieste și a apelor unde pescuieste Cosmin Elias.
20190519_223321.jpg
.

Mă sunat in seara asta Spin4fun și mi-a spus că are ceva de la Cosmin pentru mine. Am rămas surprins si chiar nu ma asteptam. Un super gest de la un Domn. Cineva care stie ca pescuitul nu Ii pentru copii. Mii de mulțumiri Cosmin! Super jucarii! Amu ma gandesc sa caut o firmă care sa faca un palincoduct de la Cluj pana in Finlanda. Promit că ma voi răzbuna!
 
Sus