Neajlovul

Steelheat

Oblete
Acum nu prea mai e la fel de apectaculos pentru ca nu prea mai ataca la suprafata( in speta ganganiile nu prea mai sunt o alegere buna)
In al doilea rand mustele se fac, nu se cumpara. In general mustele cumparate sunt petarde daca nu sunt facute de un pescar la musca, sunt mici detalii care pot face o musca buna sau slaba si care e greu sa fie intelese de cineva care nu are si experienta pescuitului acelei muste.
In al treilea rand, depinde ce pesti vizezi.
Cleanul mic sta in card pe zonele cu apa mica, pe extremitatile cursurilor de apa sau diverselor structuri din apa. E mai putin pretentios, mai neexperimentat si traind in mediu concurential se arunca aiurea pe orice si nu se sperie usor.
Uneori e fun sa ii pescuiesti( ma refer la pesti sub 30) dar ....
Cleanul adevarat, sarit de 30, incepe deja sa fie extrem de precaut si extrem de selectiv, in toate privintele, nu sta oriunde, nu iese oriunde, nu pune botul la orice tampenie si oricum prezentata, nu mananca oricand. In plus e greu sa nu il sperii.
Este deci un pescuit de la facil, joaca de copii, la extrem de dificil in multe privinte.
Ca o concluzie, poti prinde relativ usor clenuti( si imi permit sa recomand multa atentie la manipulare si obligatoriu eliberare, carlige debarbetate) , ideal sa nu te multumesti cu acest gen de tinta si abordare... nu conteaza mustele sau echipamentul.
E foarte dificil sa ajungi sa selectezi pestii, sa zicem peste 25-30 , sau mai bine, peste 30-35...
La acest calitol deja e o alta discutie si iarasi nu conteaza musca in sensul ca trebuie mult mai mult decat sa stii ce musca...trebuie sa fie si pestele.prin zona, sa fie si momentul potrivit, si putin noroc samd.

Ca sa nu crezi ca nu iti raspund, rezultate bune poti avea pe terrestrials simple( banalul gandac, lacusta, viespe) si pe ude tip bibio.
Cel mai bun gandac nu prinde singur peste asa ca totusi eu "pledez" ca la orice stil de pescuit pe cunoasterea pestelui, apoi a apei, apoi stat cat mai mult pe apa si rezultatele vor veni...altfel puiet de 15-20 rupt in gura poate si fie-mea de 5 ani..
 

AlexH

Moderator
Membru personal
La tine a fost caldura mare de ai trecut la pantaloni scurti. De abia astept si eu sa se mai incalzeasca.
 

Florin P

Stiuca
am incercat si eu ieri, vreo 2 ore, pe la Calugareni. Nimic, nici macar un tzack.
Ai fost intr-o criza de inspiratie, alegand zona podului Calugareni... puteai, de exemplu. sa nu prinzi nimic in zona podului Arges.
Ultimul rapitor din zona Calugareni am inteles ca a fost expus(impaiat) odata cu inaugurarea drumului european E 85.
 
Ai fost intr-o criza de inspiratie, alegand zona podului Calugareni... puteai, de exemplu. sa nu prinzi nimic in zona podului Arges.
Ultimul rapitor din zona Calugareni am inteles ca a fost expus(impaiat) odata cu inaugurarea drumului european E 85.
Desi este strecurata constant, zona încă mai oferă surprize. In ziua respectiva mă întorceam de la Dunare, îmi făcusem damblaua cu 2-3 avați. Dar am zis sa vad ce mai e și pe Neajlov. Cleanul mare este încă in gropi și nu s a activat, acu vreo săptămână, fix după deschiderea la știucă, am luat una punctabila. Pentru mine ieșirea pe Neajlov este 90% plimbare în pădure, 10% pescuit. Acum o săptămână am dat nas in nas cu un iepure. L am văzut de la distanță și am stat nemișcat, s a apropiat cam la 30 de metri, apoi m a văzut și a schimbat direcția
 

motoucle

Oblete
Eu unul nu ma las pana nu ma laud aici cu primul meu clean. Si asa nu muncesc dimineata smokeE gol si frumos in timpul saptamanii din ce am vazut...
 
Eu unul nu ma las pana nu ma laud aici cu primul meu clean. Si asa nu muncesc dimineata smokeE gol si frumos in timpul saptamanii din ce am vazut...
O să fie mai ok când va apărea vegetația. Ai mai multe șanse să nu te vadă, mai ales daca te camuflezi puțin. Trebuie doar sa i arunci voblerul in bot ;))
 

motoucle

Oblete
La precizia mea...nu ai vazut ce miscari de japca am in mine sa scot voblerul din copac. Camuflaj si vegetatie zice el hahahaha
 

vagabond

Oblete
Am fost pe Neajlov pe 30 martie la Mihai Bravu cu 3 prieteni nu a tras deloc apa rece si limpede, nu stiu ce sa zic daca mai e peste.Noroc ca am putut ajunge cu masina.
 

Wurger

Somn
Eu am fost sambata mai sus. Nu era chiar asa tulbure, dar era intr.adevar crescut.
Presupun ca dupa ce trece de Comana e mai ok. Din pacate sambata viitoare plec la tara asa ca .... poate peste 2 saptamani.
 
Sus