Neajlovul

Steelheat

Oblete
Acum nu prea mai e la fel de apectaculos pentru ca nu prea mai ataca la suprafata( in speta ganganiile nu prea mai sunt o alegere buna)
In al doilea rand mustele se fac, nu se cumpara. In general mustele cumparate sunt petarde daca nu sunt facute de un pescar la musca, sunt mici detalii care pot face o musca buna sau slaba si care e greu sa fie intelese de cineva care nu are si experienta pescuitului acelei muste.
In al treilea rand, depinde ce pesti vizezi.
Cleanul mic sta in card pe zonele cu apa mica, pe extremitatile cursurilor de apa sau diverselor structuri din apa. E mai putin pretentios, mai neexperimentat si traind in mediu concurential se arunca aiurea pe orice si nu se sperie usor.
Uneori e fun sa ii pescuiesti( ma refer la pesti sub 30) dar ....
Cleanul adevarat, sarit de 30, incepe deja sa fie extrem de precaut si extrem de selectiv, in toate privintele, nu sta oriunde, nu iese oriunde, nu pune botul la orice tampenie si oricum prezentata, nu mananca oricand. In plus e greu sa nu il sperii.
Este deci un pescuit de la facil, joaca de copii, la extrem de dificil in multe privinte.
Ca o concluzie, poti prinde relativ usor clenuti( si imi permit sa recomand multa atentie la manipulare si obligatoriu eliberare, carlige debarbetate) , ideal sa nu te multumesti cu acest gen de tinta si abordare... nu conteaza mustele sau echipamentul.
E foarte dificil sa ajungi sa selectezi pestii, sa zicem peste 25-30 , sau mai bine, peste 30-35...
La acest calitol deja e o alta discutie si iarasi nu conteaza musca in sensul ca trebuie mult mai mult decat sa stii ce musca...trebuie sa fie si pestele.prin zona, sa fie si momentul potrivit, si putin noroc samd.

Ca sa nu crezi ca nu iti raspund, rezultate bune poti avea pe terrestrials simple( banalul gandac, lacusta, viespe) si pe ude tip bibio.
Cel mai bun gandac nu prinde singur peste asa ca totusi eu "pledez" ca la orice stil de pescuit pe cunoasterea pestelui, apoi a apei, apoi stat cat mai mult pe apa si rezultatele vor veni...altfel puiet de 15-20 rupt in gura poate si fie-mea de 5 ani..
 
Sus