Noul Shimano Vanquish 2016

Acum după ce a trecut deja nițel timp de la apariția noului vanquish ar fi frumos daca ar apare ceva comparative intre modelul actual cu cel anterior. Eu cel nou încă nu l-am pescuit dar imi place mult cum arată .Am auzit una alta cum ca ar fâșâi dar personal cred ca o ungere cum trebuie ar rezolva problema. Cei de la shimano fac economie la vaselină.
Cel vechi imi merge bine pentri finețuri.
 
Colegul meu a desfăcut un vanquish model anterior pentru o coafare . Învârtea bine însă ca sa fie sigură treaba sa luat decizia guvernamentală de a se face o curățire si o ungere cum trebuie. Mecanismele arată perfect însă lipsește vaselină care e de mare preț la shimano. Acuma se va mai adăuga nițică slănină D-asta special de mulinete și sa vedem cum mere.
IMG_5399.JPG
 
Mie de noua nu mi-a mers "ca noua" :))
Nu stiu din ce motive shimano le baga putina vaselină. Asta care am desfacuto nu a mai fost desfăcută anterior. A fost folosită si chiar daca avea foarte puțină vaselină sau mai bine zis mai deloc , angrenajele erau perfecte. Trebuia so bagi si tu la aranjat ca i se schimba mersul. Am luat nu demult un Stradic nou si aceiași problema , Acu dupa ungere e altă treabă , e mulineta de tăvăleală si nu trebuie so menajez atâta ca pe astea mai cu ștaif si mere foarte Ok.
 

JohnDoe

Oblete
Lasand la o parte ingineriile de marketing, CI4+ cum sta la rezistenta in raport cu Hagane? Caut o mulineta pentru un pescuit L-ML, cu reactive, care la o greutate de ~200g ar echilibra lansetele. Ca alegere, ar fi Twin Power C2000S, dar m-as uita si la Vanquish, dar ar fi un plus practic. 10x
-------------------
Mda, dintre TP si Vanquish am ales Biomasterul de 1000. :) Ezitam sa aleg marimea asta, doar pt ca mai am un Technium de 1000, dar rezistenta dovedita in timp a Biomasterului cred ca isi va spune cuvantul.
 
Ultima editare de un moderator:
Vanquish 16 2500S are rotorul identic cu Stradic CI4+ 2500. Se potrivesc si tamburii de la una la alta.
Angrenajele sunt mult diferite, cu ++ pentru Vanquish.
Nou intr-adevar are un fasait care dispare dupa gresarea angrenajului.
 

SorinD

Oblete
Salut,
M-ati bagat in ceata. Sa inteleg ca nu-mi recomandati noul Vanquish C3000? As dori sa-l achizitionez pentru pastrav de lac cu linguri/voblere.
 
Cel de 3000 da. Cel de 2500 are doar o saiba la frana. Corpul este identic doar tamburul difera. Am facut mai sus comparatia cu Stradic CI4+ care este numita sora saraca a Vanquisului . Am cumparat ambele dar l-am pastrat doar pe cel de 3000. Pescuiesc cu el si la avat si la salau si la clean.
 
Vanquishu asta noua tare mult m- am abținut să nu-l iau. Am modelul 2012 si pentru finețuri si jig la șalău e perfect. Asta nouă nu am pus măna pe ea încă. Am luat însă stradicu asta nouă care după ungere merge perfect , e ce trebuie la jig.
 
Sus