Răbdare! Mie mi-a luat 4 ani pana sa prind primul șalău. Dar imediat au urmat ceilalți. Cel mai important e sa fi atent și sa îți imaginezi cum și unde sta jigul in apa.
Si uite asa, am 2 ani jumate de spinning si nici un salau prins :) Da macar am o gramada de stiuci si marlite. Asa ca prindeti voi salaii aia, io dau la stiuca :). Ma dau batut, nu ma pricep nici la clen, nici la avat nici la salau. doar la stiuca. Deja cand merg la pescuit nici nu mai iau batul de salau cu mine, doar pe cel de stiuca si atat.
 
Pai pe mures lumea mai prinde cate un salau / un somotel etc. Io nu am fost in stare , pe mures singurul peste notabil prins la spinning a fost un somn de vre-o 5 kg luat anul trecut in toamna. De obicei trec granite in ungaria si acolo este Crisul, sunt canale muuulte si foarte faine . Da nici acolo nu am fost in stare sa prind un singur salau :) Nici macar unu miiiic miic.. doar stiuca .
 

Mariandan

Oblete
Si uite asa, am 2 ani jumate de spinning si nici un salau prins :) Da macar am o gramada de stiuci si marlite. Asa ca prindeti voi salaii aia, io dau la stiuca :). Ma dau batut, nu ma pricep nici la clen, nici la avat nici la salau. doar la stiuca. Deja cand merg la pescuit nici nu mai iau batul de salau cu mine, doar pe cel de stiuca si atat.
Si eu credeam ca in doua luni doi salai e putin
 

Luigi

Stiuca
Azi am avut un job monoton si am putut filozofa, sa va povestesc si vouã ce mi-a fãtat mintea...
Pescuitul in general, in special cel de spinning e un ansamblu de elemente foarte subiective, personale pe care incercam sa il folosim intr-un cadru absolut obiectiv. Adica geografia, mediul, clima, vremea, anotimpurile, apele, pestii sunt toate elemente pe care nu le putem influentza si in functie de care fiecare dintre noi isi creeaza sistemul lui de pescuit.
Si fiecare dintre noi are sistemul lui propriu. Elementele sunt aceleasi la noi totzi: strategie, tacticã, logistica, echipament, toti avem aceeasi structura dar fiecare element e atit de diferit la fiecare pescar! Si un astfel de sistem, de fapt PESCUITUL fiecaruia dintre noi, se formeaza cu anii.
La anii astia de inceput voiam sa ajung: in afara de situatia ideala in care incepem linga un "profesor" care sa ne indrume primii pasi, toti avem initial doar intrebari si nici un raspuns. Orice aspect al spinningului e un mister care trebuie dezlegat, iar raspunsurile vin doar cu experientza! Informatii sunt usor de gasit azi si pe acest forum sunt muuuulte informatii foarte bune, dar solutia castigatoare pentru fiecare e doar si doar experienta traita, in bine sau in rau. Invatzam din succese si mult mai mult din greseli!
Cu toata modestia va dau exemplul meu: pescuiesc la spinning de vreo 5 ani si anul acesta am avut in sfarsit senzatia ca stiu ce fac! In anii astia sistemul - pescuitul meu s-a format si de abia acum pescuiesc sigur pe mine. Am capatat incredere in ce fac, nu imi mai pun miile de intrebari de la inceput ci pescuiesc, in mediul meu si cu stilul meu! Restul e.... kharma! Bineinteles ca mai am nelamuriri si intrebari si cu sigurantza fac si voi mai face multe greseli, dar am adunat o experientza care imi da sigurantza. Ceva de genul "stiu ce fac si stiu ca ce fac imi va aduce succese fiindca functioneaza".
Asa ca tuturor incepatorilor, intre care ma numar cu brio, le pot spune doar sa mearga pur si simplu la pescuit, cit mai des! Acolo ne lovim de probleme si doar acolo le si rezolvam. Si solutiile sunt atit de diferite la fiecare dintre noi incat orice sfat merita incercat dar doar timpul si experienta proprie ne vor duce mai departe.
 

Wurger

Somn
Mda, frumos.... Deci e chestie de karma. Cred ca in loc sa ma duc in delta ar trebui sa ma duc in India sau in China sa rezolva intai asta, ca incredere am si eu.
Anul trecut a fost cel mai bun ca si capturi la vreo 4 specii. Anul asta .... daca pun 5 pesti pe raboj sunt optimist (un optimism care frizeaza prostia). Probabil trebuie sa devin mai pragmatic.
 
Sus