O zi de pescuit intr-o tara fara braconaj

Wurger

Somn
Nicio speranta. Iti explic.
Câți englezi au mancat in vaiata lor vreodata mreana, clean, stiuca, crap? Bine mă, nu astea... Cati au mancat vreodata salau sau somn?
Ei d.abia fac efortul sa guste macrou.
Ei mananca cod, punct. Or mai fi specii exotice, biban de mare, dorada etc, dar daca s.ar baza doar pe pescuitul lor, opteaza pt cod.
Deci daca nu e vreo lege sa opreasca pestii pe mal si daca nu vin niste estici descurcareti, pestii stau la locul lor si ecosistemul se regleaza singur. Si pt ca e densitatea aia, probabil ca rar se intampla ca o mreana d.aia sa fie prinsa de 2 ori in timpul vietii. La noi o stiuca de 20cm e deja in schimburi de 4 ture la un an.
 

Mariandan

Salau
Salut.Pe Lacul Neptun incercam sa prind un biban.Lansam si ma mutam si iar...Ajung la unu cu undita.Intr-un bidon de bere 2 l taiat avea capturile,maxim 7 cm.Trec de el si ajung la un tanar cu 2 lansete feeder.Din una in alta imi zice ca in lac este biban mare.Dupa cateva min prinde unu si direct in traista.Il intreb: e mare?Pai nu se vede? Eu vad dar te intreb e mare: oho,mare .Avea 9-10 cm.Pe o balta langa Focsani unde caut stiuca unu retinea pesti de cam 3-4 cm,pentru pisica.Suntem o natie greu de "vindecat" Durereeee
 

Pi3.14

Stiuca
Exact asa e si pe bega. Plin de varsta a 3.a cu un snop de lansete. Se retine absolut tot. E incredibil.....
 
Eu când ma întâlnesc cu pescari localnici pe aici și ma întreabă de unde sunt, prima oară ezit. Pe urma le spun și se face liniște câteva secunde pana le zic in gluma sa stea liniștiti ca nu le mănânc peștii.
Gluma gluma dar și la ei se retine peste și se braconează. Și nu ma refer la romani sau polonezi.
Motivele pentru care este peste mult in apa sunt:
- sunt o insula și au mult peste marin. Cod, polak, coalfish, stravide, macrou, pisici de mare, biban de mare, tipari, somon, păstrăv de mare. Se pescuiești si se retine la greu dar...e multă apa și mult peste.
- canalele sunt pline de bărci și nu se prea risca ei sa mănânce peste din canal deși am văzut englezi 100% cum palmau bibani și roșioare.
- râurile dacă trec pe un teren sunt considerate proprietate privată. Dacă intri e tresspassing și dacă pescuiești e furt calificat. + amenda de te rezolva pe viața. Dacă nu o plătești îți ia casa, mașina, salar, tot ce ai.
 
Anul trecut la mine pe Vedea, un rau pana la genunchi, trece un nene cu alaul si o tolba din aia de piele si imi arata mandru ca avea doi strapi se vreo 20cm. Nici nu stiam ca e salau prin zona.
Apropo anul acesta nu s-a prins niciun clean. Pur si simplu a disparut.
 

Luigi

Somn
Deci daca nu e vreo lege sa opreasca pestii pe mal si daca nu vin niste estici descurcareti, pestii stau la locul lor si ecosistemul se regleaza singur
Absolut corect.
Când vorbim de ape neatinse de braconaj, pericolul cel mai mare pentru pesti sunt pescarii sportivi. Dovada e Germania unde Catch&Release e interzis, toti pestii de dimensiuni regulamentare trebuie retzinutzi. In plus, pe unele ape trebuie retinute anumite specii considerate invazive, somn sau stiuca de exemplu. Asta face ca densitatea de pesti sa fie mult mai micã decit ar putea fi daca s-ar permite C&R, fiindca nici nemtzii nu prea consumã pesti autohtoni. Retinerea capturii ar fi la alegerea pescarului, cu rezultatul ca majoritatea s-ar intoarce in apã...alte moravuri... E o diferentzã mare intre Rinul german si cel olandez, iar diferentza nu o fac braconierii, care practic nu existã, ci pescarii sportivi. Aceiasi pescari sportivi care preferã sa treacã granitza in Olanda pentru partide mult mai reusite.
 
Sus