Oltul

Wurger

Somn
Like.ul e pentru imaginea optimista.
Sa stii ca si pe aia pe la Comarnic daca o fac se decongestioneaza. Dar tot o sa fie multi turisti.
Doar camioanele daca ar fi dirrijate pe alt drum si cu putina disciplina /rabdare la restul soferilor si ar fi vis.
N.am inteles niciodata de ce vor unii sa fuga cu 120 la ora pe valea aia. In loc sa tragi de timp sa apuci sa vezi tot...
 

Espasia

Somn
Sa stii ca si pe aia pe la Comarnic daca o fac se decongestioneaza. Dar tot o sa fie multi turisti.
Doar camioanele daca ar fi dirrijate pe alt drum si cu putina disciplina /rabdare la restul soferilor si ar fi vis.
Blocajul nu vine de la masini mari. Se formeaza incepand de vineri. Si asta pentru ca incepand din Comarnic, si Busteni, multi vor sa o ia la stanga, indiferent de sensul ales, si atunci (fiind doar o banda pe sens), toti opresc in spatele “stângaciului” pana cand unul din sens opus are milă, opreste si cedeaza trecerea. Si apoi, pana se pune in mișcare “cârnatul”......s.a.m.d.
Mai sunt si cateva treceri de pietoni (degeaba s-au facut pasarelele aeriene ptr poetoni), care cam au acelasi efect. (Iar incepand de vineri dupa masa, trotuarele sunt pline ochi cu turiști)

Eu asta am observat.

Acelasi lucru se intampla si in tari cu o infrastrucura buna sau f.buna. Asta am vazut, trait, simtit. Sunt statiunile (de ski in special) unde am fost, in Austria, Italia, Franta sau Germania, iesi de pe autostrada, si cand intri prin statiuni, la fel, ca la noi. Dar......mergi incet, opresti, iara mergi......si asta tot timpul. Nu doar in w/e.

Asta ca sa nu spunem de ziua de sambata, cand se face “schimbul” de sejur. Ptr statiunile turistice Cand blocajul apare si pe autostrazi. Dar....GPS ul spune......cârmește la dreapta, iesi pe un DN, sau DJ.....si ai scapat. Gasesti căi mai puțin circulate.....

:):):) La noi iti spune.......umfla, barca pneumatica, lanseaz-o pe raul Prahova, si de la Comarnic in sus, (iesire/intrare Breaza) dă la vâsle......:):):)

Dar si la ei este o problema. De aceea eu cel putin, m-am consolat.
Da Doamne sa se faca autostrazile. Macar eu sau voi, sau altii ca mine cand viu din Bucuresti, mai ales vinerea, sau in perioada vacantelor, scap de teroarea de 2......5 ore de stat.
 

motoucle

Biban
Ma bate gandul sa ma aniversez cu cortul pe valea Oltului la final de luna. E permisa camparea pe oriunde?
 

motoucle

Biban
Ma gandeam pe la Calimanesti venind din Bucuresti mai ales din considerente de distanta dar sunt multi multi ani de cand nu am mai fost prin zona... Planu e un gratar 2 corturi si o undita in apa.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
venid pe varianta de ocolire a statiunilor, inainte de a trece barajul faci in dreapta catre manastirea Turnu si mergi drept inainte, nu te abati catre manastire
vei merge pe malul Oltului efectiv, paralel cu soseaua - atentie, drumul nu este foarte bun dar se intra destul de des la picnic.
iti recomand sa mergi pana la tunel - vezi tu care tunel - si acolo gasesti o poienita unde poti campa.
vedeti ca vine in zona un ranger care va taxeaza, ceva de genul 10lei/zi si sa fiti atenti cu gunoaiele
zona apartine de Parcul National Cozia
inca nu este permis pescuitul pe Olt, nu s-a terminat prohibitia desi ma indoiesc ca ar verifica cineva acest lucru
la cum a plouat zilele astea in zona, cu siguranta Oltul este la cote de viitura si tulbure asa ca de pescuit............nici o sansa cel putin 2 saptamani de aici incolo daca nu mai ploua deloc la munte
 

motoucle

Biban
Multumesc mult Adiwolf. Planul pentru iesire e in ultimul weekend al lunii, poate se mai opresc ploile pana atunci
 

Luigi

Stiuca
Youtube mi le serveste direct, de cind am dat o cautare cu pescuit pe Olt zimbettt
Uite ca pe forum gasesc locuri mai tari decit cu youtube jos palaria
 
Weekendul asta ajung și eu la Călimănești....un miniconcediu neplanificat.si dacă ajung acolo zic sa dau și la peste maine dimineața.vreun loc unde sa ma pot distra cu ceva strapazani ??? Barca....mal.... nu contează .
 
B

bogdan.neamt

Guest
Azi am facut un tur de forță Piatra Neamț- Rm Vâlcea și retur, nu știu cât pește este pe Olt în zona defileului dar peisajul este extraordinar. M-a încercat cu mai multă energie decât cafeaua de dimineață.
 
B

bogdan.neamt

Guest
Peste vreo două zile am drum pe lângă barajul din poză, merită să mă opresc vreo 2 ore?daca da va rog spuneți un loc unde pot da de pe mal și la ce merită încercat.
Mulțumesc
26265
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Da, exact sub baraj, pe ambele parti poti incerca la salau sau si mai bine cobori la urmatorul baraj care nu e departe
 
B

bogdan.neamt

Guest
Tot la șalău si acolo, pe lac sau în aval pe curgător?
 
Cred ca inainte de socialism si baraje Oltul a fost un rau extraordinar pt salmonide. ..stiu ca se mai prind si pastravi sporadic pe rau...asta arata ce a fost
 
Sus