Ok, 600 de euro o sa dau pe el.depinde cati bani e ... am avut de 4 cai acelasi model si mergea oss. pt linistea sufleteasca trebuie inlocuita sfoara, curatat rezervor si carburator + schimbata bujia, si o sa ai un motor super care merge minunat.
app daca nu il vrei ,e la bani putini, si poti sa il aduci in tara m-a intereseaza![]()
Multumesc, renunt la il mai iau.Salut! Și eu caut un motoraș. 2T sau 4T. Aș opta pentru 2T , e mai ușor. Din ce am văzut până acum: sunt pe piață multe motoare aduse, cosmetizate, schimbat unele piese. Ce m-ar nemulțumi pe mine: schimbare carburator de origine cu carburator chinezesc! Sunt multe cu schimbarea asta. Din păcate nu sunt nici măcar standard of japan. Deci carburatoare ieftine, care nu prea le poți regla pe apă. Dacă era ceva de genul drujbă, atomizor, etc, da, mergea. Astea le arunci, mergi în casă, bei o bere și adormi. Dar fiind motor de barcă....nu. Pleci la 1h distanță de locul de cazare, cu noaptea în cap! Vii acasă, la fel, cu noaptea în cap! Asta îți mai trebuie: să nu pornească ! Părere personală: 600 euro e prea mult. 400e ar fi mai corect dar cu piesele originale!
Asta ar fi nasol tare... Atunci mai strang bani si imi iau unul nou.Salut!
Si eu am fost in aceeasi situatie acum cateva luni, cochetam cu ideea unui motor second hand, insa am analizat plusul(unul singur, pretul mai mic) versus minusuri(vechime, service, lipsa piese, nepriceput in ale motoarelor si schimburile pieselor). Asa cum spunea si colegul, mai sus, poti considera ca faci o investitie pe termen lung. Chiar daca iesi o singura data pe an cu barca si motorul, de ce ai risca sa ramai in mijlocul apei, ori sa ajungi pe malul apei si sa nu porneasca?
Am omis sa spun ca am ales sa iau un motor nou.Asta ar fi nasol tare... Atunci mai strang bani si imi iau unul nou.
iti va prinde bine in Delta, unde C e necesar (Dunarea maritima).
Carnet de barca clasa D
Carnetul de barca clasa D e un certificat international de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft) emis de ANR (Autoritatea Navala Romana), care da dreptul titularului să conduca ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 metri, pe cai navigabile interioare, pana la varsarea in mare (lacuri, rauri, fluvii si delte, ex. Dunarea si Delta Dunarii).
Hatzzz...e posibil sa fi zis o tampenie. Dunarea maritima, fiind considerata intre Sulina si Braila, asa am crezut, ca iti trebuie C-ul, aici fiind indus in eroare si de un prieten, legat de categoria de permis. Deci da, cred ca am zis-o, mea culpa!pe bune?!! esti sigur?!!
care ar fi zonele respective?!
intreb pentru ca:
Exact. Aici m-am uitat si eu si asta cu Dunarea maritima m-a indus si pe mine in "oroare". Daca nu e specificat in legislatie altfel decat spune Adi, atunci D-ul e suficient, intradevarIntre Braila si Sulina Dunarea sunt reguli speciale de navigatie, unii i spun la aceasa zona Dunarea maritima.... insa aceste reguli sunt pentru navele mari, si care i obliga sa aiba un pilot la bord. Insa nu am gasit nicaieri, si am citit RND-ul , sa spuna ca nu ai voie cu Permis de categoria D. Si mie, cand am facut cursul, instructorul mi-a spus ca de la Braila e Dunare Maritima si ca acolo am nevoie de C, insa nu am gasit nicaieri in legislatie acest lucru. Cred ca mai mult e o intrpretare pur romaneasca.... ca daca i zice Dunare maritima.. automat ai avea nevoie de C.
Regulile de navigatie pe zona sunt:
nici aici nu am gasit nimic specificat. Asa ca pana nu vad ordinul sau articolul din lege unde sa specifice lucrul ca nu ai voie cu D de la Braila in jos cred ca e doar o interpretare exagerata.
Sectorul dunarean dinspre varsare poarta numele de Dunare Maritima sau sectorul Maritim al Dunarii. Nu e folclor, e denumire oficiala si incetatenita, pe acest sector al Dunarii de Jos. In Ordinul nr. 264/1995 privind stabilirea sectoarelor de navigatie in care pilotajul este obligatoriu se spune: "1. Pilotajul navelor maritime este obligatoriu pe sectorul de la mare la Dunare (bara Sulina), pe Dunarea Maritima de la Sulina (Mm.0) la Braila (km 170) si in porturile de pe Dunarea Maritima (Sulina, Tulcea, Galati si Braila)". E la fel cum spui Carpatii Transdanubieni. Nu are legatura cu semantica! Dar dincolo de semantica, terminologie adecvata sau nu, asa mi-a fost si mie prezentat, cu recomandare de cat. C. Aceleasi indicatii le-am primit si eu, Adi, ca si colegul Costi. Stiu si eu cum e cu cele 6 mile, apoi 24 mile samd. Discutia se lega de, se pare, doar o interpretare a regulilor de navigatie, propagata, iata, si prin intermediul instructorilor (nu suntem singurele cazuri, sunt sigur) cand lucrurile sunt simple, fara interpretare. Aceasta folosire a termenului "maritim" a generat confuzia, sunt sigur, plus regulile specifice de navigatie pentru vasele mari, cum spune si Costi. In fine, cartografierea canalului a fost facuta in mile marine, asta sporind confuzia (utilizarea acestei masuri in loc de km).Dunarea nu poate fi "maritima"!
cuvantul maritim deriva si are legatura cu marea, navigatia pe mare sau ceva ce se intampla pe mare.
Dunarea este fluviala, este o cale navigabila fluviala ! nici pe departe maritima!
fiind o cale navigabila fluviala, are reguli specifice, insa fiind o cale navigabila pe ape INTERIOARE, se poate naviga cu permis categoria D pentru ambarcatiunile specificate in aceasta categorie.
in Romania ai nevoie de categoria C la permis de navigatie, doar daca doresti sa iesi pe mare, nu mai departe de 6mile marine, altfel toate apele sunt interioare si de categoria D.