Partida la pastrav pe lacul Vidra

Claudiu

Administrator
Membru personal
In vara ce tocmai a trecut am facut o iesire in una dintre cele mai frumoase si relaxante locatii in care am fost si anume lacul Vidra. Acest lac este situat in nordul Judetului Valcea, la 30 de kilometri de statiunea Voineasa si este un loc excelent de pescuit la pastrav si campare. Specii mai des intalnite sunt lipanul, pastravul indigen si curcubeu in mod sigur si lostrita dar nu am auzit inca pe nimeni.

Intinderea mare de apa face ca localizarea pastravilor sa fie una dificila pentru a pescui la spinning, o alternativa ar fi pescuitul la trena, o metoda mai eficienta dar care mie nu imi este pe plac sau pescuitul cu momeala (nu este cazul meu). Pastravul pe acest lac are destul de multe toane, in sensul ca daca astazi ati prins pastrav la vobler sau la lingura, rotativa etc de o anumita culoare dimineata, pe seara sau a doua zi sunt sanse mari sa ii placa alte culori, alta bataie a nalucii.

Pentru iubitorii de peisaje, cam de asa ceva aveti parte:
8tCUJq1.jpg

vIAJxnp.jpg


Am pescuit timp de 2 zile la pastrav pe acest lac si pot sa zic ca a fost cea mai relaxanta partida de anul acesta, cu exceptia episoadelor de ploaie si vant scurte. Am pescuit atat cu lingurite mici cat si cu voblere cu care am prins in trecut. In prima zi am gasit un golfulet in care am prins in jumatate de ora peste 15 pistruiati mici si foarte mici dar care aveau un tonus excelent. Au fost eliberati toti:
K0aQfvK.jpg

1rWeXhW.jpg


Am avut in lanseta si 2 mai frumosi dar foarte pudici asa ca au decis sa plece fara sa fie pozati, si au scapat langa barca. In perioadele de caldura pastravii mari stau ascunsi la adancime, doar cei mai mici mai ataca din cand in cand, cu precadere dimineata si seara.

In timpul zilei, nu au mai vrut la spinning asa ca am pescuit la trena in asteptarea serii si au iesit cei 2:
MaFPLrd.jpg

LRSj56t.jpg

Ca echipament am folosit o lanseta Evergreen Temujin TMJS-61SUL Spider 1-7 grame, o mulineta Shimano Stella 1000 SS FD si un fir Trabucco T Force XPS Trout de 0,14, deci un combo ultralight pe care il folosesc de 5 ani, pentru senzatii cu micii pistruiati si cleni, adica acest combo:
ZxVLlOv.jpg


La anul am sa ma intorc in acest cadru natural exceptional, cu naluci si tehnici noi.... pana atunci ne asteapta o iarna lunga....
 

Radu Ioan

Oblete
Abia astept si eu, cu sufletul la gura, sa se deschida sezonul la pastrav. Am fost dintotdeauna indragostit de acest peste superb, insa de vreo 2-3 ani...il caut mult mai asiduu :) Si il mai si gasesc :)
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Radu Ioan, in primul rand bine ai venit, forumul are nevoie de pescari ca tine. Cred ca in primul rand, eu sunt indragostit de habitatul unde traieste.
 
Sus