Peisaje

20211114_214226.jpg
 
Ziua de ieri a fost despre vise . Am fost “cu capul in nori” de dimineața și pana dincolo de apus și dacă visul de seara l-am împărtășit deja cu voi la recorduri , am zis sa nu fiu egoist și sa-l împărtășesc și pe cel de dimineața sa visați și voi in rind cu mine .
Se vede treaba ca e posibil ca pentru unii dintre noi , cu vederi mai liberale, viața normala la oraș sa se încheie brusc și abrupt intr-un viitor mai degrabă foarte apropiat decât îndepărtat așa ca , ușor -ușor am început sa auzim din ce in ce mai tare glasul pământului și sa cugetam la o mutare la țara . Prin urmare am început și noi sa ne uitam la proprietăți care ne-ar putea asigura existența independent de existența unui job sau a unui business . Cum ii sta bine omului prevăzător , una din condiții era proximitatea unei ape , de preferința curgătoare . Așa am ajuns ieri Acolo !
Acolo? ei bine acolo e un loc in care imaginația oricărui om se scaldă in voia gândurilor dar , unde imaginația pescarului literalmente o ia razna . Nu , nu e despre monștrii co despre peisaj. Imaginativă deci o casa bătrânească , a la muzeul satului , cocoțată pe o stanca pe un mal de riu limpede și rece . Una cu bârne înnegrită de vreme , cu semineu de piatra cât turnu bisericii , ferita de ochii drumețului intr-o poienița in inima pădurii. Imaginati-va cum e sa stai tolanit pe divan in dormitor și sa vezi asta :
Vezi atașament 47183
Da poza am luat-o din pat din dormitor prin geam. De afara se vede așa Vezi atașament 47184
Vezi atașament 47185Vezi atașament 47191
Și riul , care trece pe la tine prin curte ( da , ai teren și pe malul celălalt ) sa-ti ofere asemenea peisaje chiar in spatele casei :
Vezi atașament 47186Vezi atașament 47187Vezi atașament 47188Vezi atașament 47189Vezi atașament 47190Vezi atașament 47192
Nu știu dacă mi-a ieși sau nu pasiența , însă numa faptul ca am avut posibilitatea sa o văd, sa ma aflu acolo și sa inspir aerul secular dat de cei 150 de ani de când dăinuie căsuța aia pe acel mal de riu , sa înțeleg ce au simtit coloniști când au venit , s-au uitat împrejur , au bătut cu toiagu in pământ și-au excalamat “ aici îmi va fi casa!”, și faptul ca am avut posibilitatea sa visez apoi tot restul zilei la acel “ cum ar fi dacă ?” pentru mine au făcut ca acea dimineața de toamna târzie , mohorâtă și cețoasă, sa strălucească mai tare decât cea mai însorita zi a lui cuptor. In zi de azi nu mai poți construi așa ceva și dacă ai terenul, sunt prea multe coduri, legi și regulamente care sa îți interzică sa o faci . Dintre cele care au fost , e printre putinele rămase in starea lor aproape originala .
N-am putut sa nu va iau și pe voi sa visați alături de mine, așa ca sa-mi fie iertat dacă am fost prea emoțional sau dacă v-am perturbat cu acest colț de rai pe care n-ai șanse sa-l vezi toată ziua .
Am visat cu ochii deschiși împreuna cu muza tot restul zilei de ieri și a fost nevoie de 3 ciocane puternice pe inserat sa ma aducă cu picioarele pe pământ .
Îți dai seama când urca somonu acolo.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Îți dai seama când urca somonu acolo.
Ar fi fost frumos dar nu urca . Riul e aici aproape ( circa 50 km ) și nu e zona de somon . Probabil bass, ceva clenuti , poate vreo musky și chiar păstrăv dar altceva nu cred sa fie . Zonele cu somon deocamdată ne sunt fie inaccesibile ca preț fie inospitaliere . Chiar si așa însă, zona e frumoasa mai ales ca, e la o aruncătură de bat de marea mea dragoste Chutes de Plaisance . Din păcate n-a fost sa fie , s-a oferit cu 70000 mai mult decât prețul cerut la vânzare așa ca de acolo am rămas numai cu un vis frumos.
 
Sus