• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Peisaje

:))) Raul e captat de un baraj imens câțiva km in amonte și băgat debitul intr-un tunel prin versantul din poza. In vremurile bune când nu era barajul și aduna 3 râuri se făcea rafting pe el și ținea și lostriță. Acum albia asta rămasă e doar zona turistică. Poza e făcută de pe terasa unei cabane.
Oricum cam odată la 40 de ani raul se răzbuna.
http://m.adevarul.ro/locale/hunedoa...ai-mare-1_578bd1595ab6550cb8f2573b/index.html
Viitura aia m-a prins pe la Poiana Pelegii. Am crezut ca nu mai ajung acasă.
Problema cu barajul asta nu e ca au captat râurile astea de munte care se vărsa direct in lac., ci ca au tras tuneluri pe sub tot parcul național Retezat și au captat râuri de munte de pe mai toate văile. Investiție 250 mil $ (la cursul 1975).
 
Doream sa prind verdele crud de mai si ultima zapada pe creste,vremea se anunta foarte buna pentru aceasta luna,asa ca, de dimineata am plecat la plimbare impreuna cu familia.

Lacul Bradisor.
Am oprit sa facem cateva poze care la sfarsitul plimbari sau transformat intr-un album,dupa o valea Oltului aglomerata, adica o mizerie de circulatie cu 60km/ora(din ce in ce mai rau,abia astept autostrada aia) am ajuns pe malul Bradisorului si ce sa vezi, un barosan la peste 50cm iesise la soare exact unde ne-am decis sa facem poza, va dati seama pana am coborat a intins-o dar am reusit sa prind cat de cat o poza in care se vede,lucrul asta imi aducea aminte de o intamplare mai veche cand nu pescuiam la pastrav si vazusem o saritura de infarct, in genul sariturilor de crap pe inserat......
La lacul Malaia nu am mai oprit vroiam sa ajung pe valea Latoritei pe 701D pana la Galbenu,drumu nu a fost pentr masina joasa dar s-a descurcat pana la Paltinul, de acolo nu am mai vrut sa continui (datorita deteriorarii drmului de catre racoante) catre Galbenu cu toate ca mai era putin(asta ramane ptr o viitoare expeditie de cateva zile pana la Cascada Moara Dacilor si de ce nu Rezervatia Iezerul Latoritei) la inceputul drumului unul dintre versanti a adus piatra de a ridicat o movila destul de mare(era ptr fundatia a 10case) asa ca mare grija...

Raul Latoritei o frumusete de apa care imi aduce aminte de apele din Alpi acolo unde apa se combina cu calcarul si prinde o culoare de smarald....Mi-a placut ca zona este C&R fiind averizat de acest lucru cu panouri astfel incat sa nu spui ca nu ai avut habar,am oprit masina langa o scena a crimei ramasa din iarna.
Lacul Petrimanu
Cu viteza inainte spre Lacul Vidra
Am prins Raul Lotru asa cum trebuie sa fie un rau de munte si cum au altii....

 
Ultima editare:
Portiune de drum intre lac Vidra si Obarsia Lotrului(7A) este acceptabila dar inspre lacul Oasa de vis(67C),am oprit sa atingem ultimele bucati de zapada si sa ne bucuram de branduse sus la 1747m in Pasul Tartarau(atat indica aplicatia de pe tel)

Valea Frumoasei,o „apă viforoasă” cum o numea Mihail Sadoveanu poartă un nume vechi şi fascinant.... legenda Vârfului Frumoasa, "stânca născută dintr-o femeie superbă şi dragostea ei neîmplinită" am impresia ca l-a facut pe Sadoveanu sa ajunga acolo....pentru mine doar o apa de munte care curge linistita si cu acees usor,avem alte vai "viforoase" care storc si ultima picatura de sudoare din tine in cautarea "salbaticului pistruiat" care ataca doar o singura data naluca...Lacul Oasa

De obicei nu opresc la chioscurii,am o fobie cu mancatul de unde apuci dar un miros de placinta proaspata m-a facut sa opresc langa unul,era langa baraj si nu era praf de la masini,daca cele bihorence se terminasera am ajuns la cele basarabence,un cuplu sot-sotie le facea,lucrau curat,bineinteles ca nu aveau cu burduf,am luat cu telemea de vaca care nu se compara cu cea de burduf dar gustul aluatului era ce trebuie....

Lacul Tau BistraLacul Obreja de Capalna mai putin spectaculos poate si din cauza amplasari lui dar care imi aduce aminte da barajele de pe Olt.Nu am mai vrut sa o iau pe ruta 106E Dobra-Jina-Poiana Sibiului-Saliste ptr ca am facut-o cu ani in urma,am ales autostrada care ma ducea pana la 4km de casa si ma scutea de aglomeratia de seara de pe drumurile judetene.
Cam asta a fost, acum ma pregatesc pentru maine " Mă apucase vremea rea la baltă, o ploaie viforoasă care răscolea în șuvițe lungi, în stropi fumurii, apa. SADOVEANU" sper sa nu se intample asa, acum se aduna norii pe munte si bate vantul..... prognoza pentru maine este buna https://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/săptămâna/sibiu_românia_667268?day=2
 
Ultima editare:
Baietii a fost la antrenamente. Povestea urmeaza fara indoiala dar as prefera de la o tastatura adevarata ca m.am chiorât la agrafele alea de vad dublu.
Claudiu, vine toata floarea cea aleasa... Okama mi.a dat cu agheazma de apa de munte si mi.a practicat descantic cu solz de pastrav ca sa nu mai fiu piaza rea a apelor.
Povestesc pe larg tarasenia maine.