Pescuit biban la copcă

Săptămâna trecută m-a invitat un prieten la un concurs de pescuit la copcă.Concursul urma să se desfășoare duminică iar peștele vizat era bibanul.I-am spus că aș participa cu plăcere însă nu am mai pescuit niciodată la stilul ăsta si nici nu am scule,el mi-a răspuns că important este să fiu prezent,mi-a făcut cadou o undita de plastic din 1900 toamna,2 role de fir tot copt si o dandineta ruginită.I-am mulțumit si am rămas cu el pe duminică la ora 8:39 dimineața.Am mers repede acasă si direct pe Youtube să văd cu ce se mănâncă stilul ăsta.După vreo două ore de investigat m-am urcat în mașină și direct la cel mai apropiat magazin de pescuit.
Cu cardul magic de culoare albastră în buzunar am dat iama în scule si echipamente de zici că era sfârșitul lumii.Mi-am cumpărat undite,fire,dandinete,mormyste,peștișori de tablă si tot felul de chestii de văzui pe internet,cizme,mănuși,salopetă de iarnă,șosete de lână,raniță cu scăunel,burghiu,echipamente de salvare în caz că se rupe gheața,cutii cutiuțe etc,etc,etc...!Rezultatul:gaură în buget de câteva sute bune de euroi;mă gândeam las 'că nu-i nimic,măcar nu mă fac de rușine!Clar că am mers cu noile achiziții direct la debara să nu le vadă nevasta,duminica as fi pescuit in congelator nu la copcă.
Bunn și vine si mult așteptata ziuă de duminică,ne întâlnim la ora convenită pe malul apei,prietenul meu mă prezintă restului trupei,râdem glumim (de fapt eu râdeam când râdea toată lumea că nu prea îi înțelegeam)își scot astia echipamentele din portbagaje si se dă startul concursului.(patru ore)
Buluc toti pe gheață ne alegem locurile si da-i cu găurile.La primele deja făcusem scurtă la mână că nu eram obisnuit cu sfredelul.În sfârșit,bag firul în apă si da-i cu hâțâitul nălucii cum am văzut pe internet,si da-i si luptă si nimic si schimbă gaura si fa altele,zona mea părea un teren de golf la scală redusă.
După vreo trei ore de pescuit si nimic deja mă apucase damblaua,înjurături,dumnezei,sfinți,toate deodată s-au pogorât pe gheață.Schimb pe o dandinetă jumătate aurie juma' argintie si Bingo primul atac si prima captura.Până la sfârșit am avut vreo 12-14 atacuri soldate cu cinci victime si doi dezertori din propria mână.
Trecem la cântărire,mă clasez pe un onorabil loc cinci cu 545 g de bibani si un kilogram de ciocolată drept premiu.Menționez că amicul meu s-a clasat pe ultimul loc cu 190 g.
M-a prins microbul rău de tot,următorul concurs este la începutul lui 2017.
 

Zippo47

Stiuca
Eram sa spun"Jur" dar nu vreau sa spun o minciuna si , totusi, voi face tot ce este posibil ca pana sa treca Craciunul , sa fac si eu o iesire la copca. Gheata sa fie groasa ca "Patronul" (prietenul si partenerul meu de pescuit, daca ati uitatArguedrunk) este de acord. Si sigur o sa fie pe Bagare.
 
Vezi atașament 4788 Vezi atașament 4787 Un frig si un viscol afara sa nu scoți cățelul din casa!
Sâmbătă sau duminică se arată vremuri mai bune deci o sa facem prima ieșire la pescuit de pe anul asta,mai precis la copcă!Cu ocazia asta va prezint si viitorul partener de pescuit,Maxi:)Vezi atașament 4786
E ok........si eu am o fata de golden retriever...are 13 ani peste 2 saptamani...e inebunita dupa zapada.......si ma latra non stop daca nu ii dau 2-3 bulgari sa haleasca :)
 

Atașamente

E ok........si eu am o fata de golden retriever...are 13 ani peste 2 saptamani...e inebunita dupa zapada.......si ma latra non stop daca nu ii dau 2-3 bulgari sa haleasca :)
Frumoasă cățelușă,si al meu mănâncă zăpadă însă la -25 îi cam îngheață lăbuțele:)
Al meu are trei luni!E puiuț
 
Ultima editare de un moderator:
Astăzi am făcut o ieșire la copcă,vremea relativ frumoasă,pe gheață lume multă,care la pescuit ,care la vreun sport,care la plimbare.
S-a prins foarte multă băbușcă,biban mai puțin.Vreau să vă relatez o chestie haioasă pe care am văzut-o azi.
Apare un bărbat cu nevasta-sa si se apucă de făcut găuri la distanță de vreo 20 m unul de altul.Încep pescuitul si după vreo jumătate de oră gagica scotea biban după biban si tot din ăia altoiți,o vedeam cum alerga la barbatu-sau să-i scoată din cârlig.Ăsta schimbă monturi,undite,năluci si nimic.Nu vă spun că până la urmă a fugarit-o si s-o pus în locul ei.Femeia prindea in continuare si el tot nimic:).Până la urmă nu știu cum s-a terminat tărășenia că a trebuit să plec.
Atașez pozele de azi la rezultatele partidelor.
 
Când unii deja se laudă cu lansări la spining eu trebuie să mă mulțumesc încă cu pescuitul la copcă,mâine o să particip la un alt concurs.
Țin să vă anunț că am mai progresat,la ultimul concurs am prins 2,620 kg de biban si m-am clasat pe locul 7 din 22,primele locuri prinzând între 5 si 8 kg,eu nu știu cum naiba fac,cred că îi aduce de acasă in straiță,totuși am câștigat ceva mai multă experiență si am pierdut 30€ cât a costat înscrierea.
Mâine o să mergem pe un lac nou la vreo sută de km de casă,sper să nu dau gherlă!
 
Sus