Pescuit dupa stiuca mare

Wurger

Somn
Am fost cu LukeS în două locuri. E greu să faci o statistică în sensul celor ce voi spune în continuare, dar observația rămâne. Eu în loc să observ pești, observ pescari
Omu are încredere în ce spune.
Locurile unde prinde exemplarele respective sunt la îndemâna oricui, dar "orcui", nu prinde la fel.
Abordează metodic și are încredere că va da rezultate.
Nu se freacă de la o nălucă la alta și de la un loc la altul pe principiul că trage concluzia după 10 lanseuri că "nu vrea la aia".
Are răbdare...genul de răbdare la care eu am clacat după juma de oră și aș fi dat la vrăbii, numai să nu mai văd șlapii ăia.
Pe incinte C&R e foarte greu să prinzi știucă. Știucă mare! Adică să te duci croit pe ea, e practic la limita cu imposibilul.
Aici nu țin cu cineva sau cu altcineva. Spun doar ce am văzut și ce am înțeles.
Am înțeles că ăsta nu e genul meu de pescuit. Mie dacă-mi intră 2 mârlițe pe incintă sunt mulțumit.
Altfel, pe sălbatic sunt locuri în care nu poți da la avat, că te trolează isterice d-alea de 20cm. Deci loc de avat... Deci mârlițe.... Deci nu le mai căutați pe Isac. Dacă erau știuci pe Isac acum era interzis.
 

Mal

Biban
Opinia diferita nu inseamna cearta, deradere sau lipsa de respect. Eu personal am invatat cu voi si cu observatiile facute ca exista si pasiunea asta, pescuit la stiuca pe incinte, iar pentru pasionati nu pot sa zic decat respect.
 

davidg

Salau
LukeS , poti prezenta te rog cum faci armarea gumelor mari, de peste 15 cm? Stiu ca pe unele dintre incinte sunt interzise triplele, si sunt curios ce alternative ai gasit.
Eu am folosit jig pe guma de max 12cm ( nici nu pescuiesc cu gume mai mari) si deja mi se par enorme jigurile respective ...
Multumesc
 

LukeS

Biban
LukeS , poti prezenta te rog cum faci armarea gumelor mari, de peste 15 cm? Stiu ca pe unele dintre incinte sunt interzise triplele, si sunt curios ce alternative ai gasit.
Eu am folosit jig pe guma de max 12cm ( nici nu pescuiesc cu gume mai mari) si deja mi se par enorme jigurile respective ...
Multumesc
Salut,

Eu folosesc jiguri la gume de pana la 15 cm - au cei de la Westin 10/0 sau 8/0. Pentru gume mai mari de atat, daca nu pot folosi stingere, doar offset pun (Savage Gear, Owner, Trokar, BKK - in functie de ce greutati iti trebuie).

Am incercat si varianta propusa de alinm, dar greutatea mare a carligului facea gumele sa mearga stramb, daca il puneam pe spate. Poate am gresit eu pe undeva. O alta varianta ar fi jig plus un carlig de trailer de spinnerbait.

Teoretic (dar neincercat) ai putea sa folosesti si un carlig aberdeen, daca gasesti o metoda sa il fixezi in loc, in spatele nalucii - apoi poti lesta separat naluca pe burta (eu folosesc niste plumbi mici cu tirbuson de 5 gr de la Colmic, pusi la 2-3 cm de varful nalucii). Am experimentat putin si cu carligele Straight Shank de la Trokar - practic pui o greutate cu tirbuson in botul nalucii, apoi legi de ochet o struna scurta pana la ochetul carligului - nu eram multumit de rezultat si am lasat-o asa.

Referitor la dimensiunile carligelor, stai fara grija, am prins marle de 40 pe offset 13/0...
 

parpa

Biban
Pot sa confirm si eu perioada cu cel mai bun success Aprilie-Mai dar as adauga si Iunie (cel putin pentru mine).
Cele mai mari exemplare pe care le-am prins adica peste 85cm, au fost pe naluci mari:

Miuras Mouse Mini - 20cm
Wolfcreek Shad - 20cm

Pentru mine cele mai de success voblere au fost:
Westin Swim SP Real Rudd - 12cm
Westin Swim SP 3D Headlight - 12cm
Rapala Twitchin Rap CRB - 12cm
Rapala Twitchin Rap HMR - 12cm

Rezultate bune la marlite am avut la:
McRubber Jr Real Series Arctic Char - 17cm
McRubber Jr Real Series Trout - 17cm

Absolut toate gumele le-am pescuit cu stingere si cu cate un rattle insert.

Am vazut ca pentru tine LukeS in top este Westin Bultteez de 24cm.
Eu nu am avut success deloc cu Bullteez 18cm si am cateva culori. E adevarat, nici nu am insistat prea mult.

Toata experienta mea este in decurs de 1 an si 3 luni pe un singur lac privat, Creata1, cu adancimi de maxim 2m.
In schimb, de anul trecut am decis sa nu mai merg la Creata1.

LukeS, care sunt cele 10 lacuri pescuite ca, chiar m-ai facut curios?
 
Sus