Proiect de Ordin ANPA 2019. Permis de pescuit 2019

IlieNeamt

Biban
CAPITOLUL I - Zone si perioade de prohibitie
Art. 1 -
(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute în prezentul ordin.
(2) Se interzice pescuitul în scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii în râul Prut si în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si în lacul de acumulare Stânca - Costesti, pe o durata de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.
(4) Se interzice pescuitul în scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii în fluviul Dunarea în zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, pe o durata de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv

Art.2 - Pentru lacurile de acumulare destinate productiei de energie electrica, în perioadele de prohibiĩie este interzisa scaderea dirijata a nivelului apei, în scopul asigurarii protecĩiei zonelor de depunere a icrelor, cu exceptia considerentelor de prevenire a calamitatilor naturale.

Art. 3 - (1) Se declara zone de protecĩie pentru resursele acvatice vii: - 500 m amonte si aval masurati pe axul albiei minore, din axul longitudinal al podurilor care au cel putin un picior în albia minora a cursurilor de apa, în perioada 01 ianuarie – 15 martie;

CAPITOLUL II - Specii si perioade de prohibitie
Art. 6-
1) Se interzice pescuitul comercial, recreativsi familial al speciilor de pesti si al altor vietuitoare acvatice vii, dupa cum urmeaza:
a) stiuca, de la data intrarii în vigoare a prezentului ordin pâna la 15 martie inclusiv, cu respectarea prevederilor art.1;
b) în mod special, pe teritoriul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", în afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ la stiuca este permis numai cu retinerea a maxim doua exemplare, care sa însumeze nu mai mult de 5 kilograme;
c) în mod special, pe teritoriul Rezervtiei Biosferei Delta Dunarii, în afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ la crap este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).
d) în mod special, pe Crisul Repede, în municipiul Oradea, de la Pod Dacia pâna la Pod CFR Iosia, pe valea Iadului de la Baraj Lesu-Stâna de ValesɁi pe teritoriul zonelor de pescuit recreativ Dâmbovita Superioara (Schit Dragoslavele-Baraj Pecineagu), Lac Pecineagu, Valsanul Mijlociu (Bradetu-Baraj Dobrogeanu)si Geoagiu Superior (Izvoare pâna la Cheile Ramet), în afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al tuturor speciilor de pesti, este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).
h) pastravul indigen, pastravul curcubeu si pastravul fântânel, începând cu data intrarii în vigoare a prezentului ordin pâna la data de 30 aprilie inclusiv si din 15 septembrie 2019 pâna pe 30 aprilie 2020;


Sursa site-ul ANPA : http://bit.ly/2E6S2ke
 
io nu inteleg o chestie ...
Cap 1 Articolul 3 zice asa:

Art. 3 - (1) Se declar zone de protecie pentru resursele acvatice vii:

- 500 m amonte i aval msurai pe axul albiei minore, din axul longitudinal al podurilor care au

cel puin un picior în albia minor a cursurilor de ap, în perioada 01 ianuarie – 15 martie;

- râul Mure în zona municipiului Arad, între cartierele Miclaca i Subcetate (zona dintre podul

rutier i podul CFR);

apoi continua si in loc de art 4 > apare urmatoarea chestie:

(2) În zonele menionate la art. 4, alin. (1) se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ i

familial al oricror specii de peti, crustacee, molute i alte vieuitoare acvatice vii începând cu

data intrrii în vigoare a prezentului ordin pân la data de 15 martie i în perioada 01 noiembrie

adica articolul 4 e mai jos.. nu trebuia sa scrie Art3 in loc de art4???

adica la art3 spune ca intre 01 ian pana la 15 martie nu e voie, iar la mentiune se psune ca de la data intrarii in vigoare a prezentului.. Au astia niste stiluri de a da legi, de te doare mintea.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Si ei au facut o greseala, dar si tu te-ai incurcat.
Aici ar fi trebuit sa scrie art 3, nu 4
(2) În zonele menionate la art. 4, alin. (1) se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ i
Iar cat despre perioade:
01 ian 2019 - 15 mar 2019 este doar pt mentiunea cu podurile, la care se completeaza cu perioadele:
data intrarii in vigoare - 15 mar 2019 + 01 noi 2019 - 31 dec 2019 valabila pentru toate punctele alineatului 1
 

danone

Salau
Detine cineva ceva informatii despre regimul si eliberarea permiselor pe anul 2019? Am pus intrebarea aici ca sa nu deschid un nou subiect.
 

Aurel

Piranha
Eu astăzi l-am vizat pe cel de AGVPS, ca pana pe 01.01.2019 este reducere. Am plătit 100 de lei și după 1 ianuarie e 120
20181220_201226.jpg
 

Aurel

Piranha
Aurel
ai vizat carnetul de membru, adica ai platit cotizatia de membru in ajvps valcea - atat si nimic mai mult.
permisul de pescuit este alta poveste.
cand vor elibera si permise, POATE le mai dau si eu bani, pana atuncea..........
Da da, carnetul de membru......

.

Dacă si anul care vine cei de la ANPA vor tipări tot ca anul acesta, adică insuficiente, sau asa spun reprezentanții de la Vâlcea, iar vor lua doar câțiva si restul.....Dumnezeu cu mila!
 
Ultima editare de un moderator:

miker2ka

Stiuca
Nu spun ei. Chiar au fost insuficiente, ca si mie mi.au spus ca s.au terminat cei de la anpa bucuresti. Pt 2019 ma duc in ianuarie peste ei sa nu mai raman p-afara. Ma refer la permisul de dunare ca cel alb cel putin in buc se gasea pe la asociatii.
 

davidg

Biban
ANPA a publicat pe site o decizie prin care prelungeste valabilitatea permiselor din 2018 si in 2019. Deloc imbucurator pt cei ce nu au apucat permis albastru anul trecut, printre care ma aflu si eu.
Ingrijorator e faptul ca nu se prelungesc o luna doua, ci tot anul 2019. Eu asa inteleg din respectiva decizie. Abuzul continua...
 

miker2ka

Stiuca
Pai asta inteleg si eu si sunt in aceeasi situatie. Dar mai inteleg ca se vor emite permise pt 2019 si in acel moment trebuie schimbate cele pt 2018.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
adiwolf in acea decizie la punctul 2 scrie ca alea vechi albe sunt valabile doar insotite de carnetul de membru vizat de catre cei care le-au eliberat, deci Aurel a facut bine ca l-a vizat:
Capture1.JPG

Ingrijorator e faptul ca nu se prelungesc o luna doua, ci tot anul 2019. Eu asa inteleg din respectiva decizie.
Ai inteles gresit. Cele din 2018 sunt valabile doar pana cand ANPA emite pe cele noi, pt 2019:
Capture2.JPG
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
AlexH
stii ceva?!
m-am saturat de vesnicele discutii despre permise, asociatii, organizatii, etc.puke
sa faca fiecare ce vrea si cum vrea, dar daca astia nu sunt in stare sa tipareasca un amarat de carton ce pretentii sa mai ai pentru paza, control, etc?!
si atuncea pentru ce plm sa le dau niste bani?!
stii bine ca nu este vorba de valoarea respectiva, dar pur si simplu ma simt asa ca un prost care insista si persista in prostia lui donand bani fara nici un beneficiu (nici macar un carton tiparit !!!)
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Te inteleg.
Cei mai multi insa nu stiu ca permisul alb ANPA nu este gratis. De fapt fiecare asociatie plateste, catre ANPA, 25% din fiecare cotizatie de membru.
Dar in discutia asta problema ar fi si in alta parte. De un an de zile nu au fost in stare sa tipareasca noile permise, ca si cand nu stiau ca o sa vina si 2019. E ca la drumari, cand ii prinde iarna fara material antiderapant...
 
Gheza Pal > eu vreau anul asta sa merg pe Canalul colector de la Tamasda. problema e ca oradenii cam au ei o boala vechie vizavi de aradeni. Drept pentru care controlorii de premise ii cam faulteaza pe cei cu premise de arad de cate ori au ocazia. Si pe buna dreptate, adica in bihor se fac controale, se cauta plasari si braconieri, asociatia bihoreana incaseaza niste taxe de permise, da macar se vede si in activitatea lor. Mai o populare, mai o actiune de control etc. La arad am impresia ca cei din asociatie sunt pusi acolo doar sa colecteze niste cotizatii iar de baniii aia organizeaza si ei niste chermeze, chefuri impreuna cu vanatorii si cam asta e. Papa banii degeaba. Anul trecut nu am fost controloat nici macar o singura data pe mures. Si e normal ca daca tot pescuiesc in Bihor, sa cotizez tot la cei din Bihor, nu sa cotizez la niste trantori care doar iau banii si se distreaza de pe urma platitorilor, fara controale, fara actiuni antibraconaj, fara repopulari etc.
Unde pot sa imi vizez permisul pentru Bihor pe anul asta? Trebe sa vin personal?
 

sosoktm

Stiuca
nu e link direct. Care e nr OM?
multumesc

gasit, e Ordin 15 , insa nu il gasesc sa il si citesc. Probabil mai dureaza putin sa il incarce pe site
 
Sus