intodeuna am cautat mulinete cu cel mai mic raport de recuperare si binenteles cu cat mai putini cm recuperati per tur de manivela.
de ce?!
pentru ca prind peste ca sa vin cu un raspuns simplist si filozofic !

acuma, pe probate pentru cine doreste, doi pescari in aceeasi barca, pescuind acelasi loc aceleasi naluci, dar unul cu o mulineta ce recupereaza mai putini cm per tur de manivela fata de cealalta, va prinde mai mult peste cel cu mulineta cu raport mai mic si mai putini cm per recuperare. - subiectul s-a mai discutat in diverse topicuri, dar nah.
nu este acelasi lucru sa pescuiesti cu o mulineta rapida pe recuperare fata de una mai lenta sa zicem ca sa le diferentiem
personal dupa cateva ore de pescuit, nu ma mai pot concentra pe recuperarea nalucii la o anumita viteza, deci implicit la stilul de mulinat, mai ales daca nu trage pestele (la mine inseamna 90% din cazuri ! ) asa ca daca as pescui cu o mulineta rapida, cu siguranta naluca mea ar zbura prin apa pentru ca m-as baza doar pe mulineta si recuperarea ei.
ahhhh, am nevoie sa mulinez mai rapid, da asta o pot face cu o mulineta mai lenta, dar invers, categoric nu imi iese toata ziua - deci prefer intodeuna mulinetele cu raport de recuperare mic si putini cm per tur de manivela.
ahhh si inca ceva, am mai observat un lucru in decursul anilor de pescuit - pescuind langa un pescar cu combo de baitcast, in general are mai multe atacuri decat mine sau un spinningar clasic
eu am pus lucrul acesta tot pe diferentele dintre mulinete si raportul lor de recuperare, mai precis acei cm recuperati pe un tur de manivela, am senzatia ca mulinetele clasice de spinning sunt in general mai rapide fata de cele de baitcasting - (stiu ca sunt si acolo diverse raporturi de recuperare, dar la modul general, am senzatia ca baitcasting-ul are castig de cauza la recuperare si implicit la declansarea unor atacuri din partea pestilor)
o opinie personala, bazata pe experienta propie.