Raul Tisa

De mult timp visez sa merg la pescuit pe Tisa...cred ca este unul din raurile care si au pastrat caracterul de "river continuous"si are acea zona lunga de transitie intre apa de munte si apa de ses,zona unde poti pescui clean,mreana, avat,stiuca dar si lipan,pastrav sau...lostrita.Din cate am studiat nu am vazut baraje montane pe raul principal sau afluenti majori desi nu sunt sigur in Ucraina...Poate este cineva din zona aici pe forum si imi poate da ceva informatii despre regimul de pescuit...
 
Salutare. Este o apa foarte buna pentru toate speciile ce le-ai enumerat mai sus. In afara de avat care nu am auzit sa se fi prins(mentionez ca locuiesc in Sighetu-Marmatiei), in rest clean, mreana si scobar se prind destul de bine. Pastrav si lipan ar putea fi in zona confluentei cu rau Viseu, dar mai jos nu se prinde... lostrita este, dar e rara. S-a prins pe toata portiunea,de la intrarea Tisei in tara pana la iesire, dar foarte rar. Pe langa asta, din cate se zvoneste, nu i se prea da drumul ptr ca inca mai sunt pescari "fomisti" sau laudarosi... Sunt pescar de spinning de doar 2 ani si sezonul viitor vreau sa ajuns sa pescuiesc pe Viseu in zona confluentei cu Tisa unde sunt niste locuri foarte salbatice si cu capturi frumoase de clean(mai rar stiuca). Baraje nu sunt, cel putin pe partea Romaneasca. Ai nevoie de permisul de pescuit eliberat de ajvps MM si de avizul de pescuit de la Politia de frontiera.
 
Salut ! Pe Tisa am pescuit doar in Ungaria, in zona Szeged. Si doar pe vremea cand inca nu incepusem spinningul. Dar am colegi pescari care pescuiesc la stiuca pe Tisza, am vazut destul de des exemplare de 5- 6 kg prinse chiar pe mijlocul apei.
 
Sus