Recomandare lanseta avat

vasi25

Salau
Matei Eu as merge pe beastmaster dar de 2.70, am pus mana pe modelul 7-28 si mi s-a parut foarte ok pentru avat, si nu numai, e un bat allround pentru rau.
Dar mai potrivit si mai specific dupa parerea mea pentru avat ar fi cel 5-21 gr tot de 270, cu asta as da doar dupa avat. Daca stau sa ma gandesc la cele mai comune naluci pe rauri gen Muresul ( eu dau pe Somes, nu e foarte mare diferenta intre ele ca marime) incep de la 5 gr si se cam termina pe la 18gr, cele mai uzuale ar fi 7-12gr ( ssr 5/7, thrill 5/7, rattlinguri de 5 6 cm, etc..) deci teoretic nu ai nevoie de o lanseta mai puternica, mai ales ca avatul nu e un foarte mare luptator, drillul se petrece aproape de suprafata deci nu ai nici nevoie de forta sa il scoti din agatatura. La lungimea de 2.70 si puterea de 5-21 ai avantajul ca poti executa lanseuri foarte lungi, ceea ce e foarte important, dracosu de avat are obiceiul sa bata mereu pe celalt mal.
Eu dau cu o lanseta de 2.50m ( desi miar fi placut sa fie mai lunga)pana in 18gr, foarte light, si am tras de cativa avati trecuti de 3kg fara nicio problema, si mrene frumoase si chiar si cativa somnici pana in 4 /5kg.
Sper ca ti-am fost de folos cat de cat, oricum ori cel de 5-21 ori cel de 7-28 vor fi mai mult decat bune pentru ce ai tu nevoie, dar iti recomand 2.70
Numai bine!

Matei

Oblete
vasi25, mersi de raspuns. M-am gandit si la varianta de 5-21. Am spus si eu, ai spus si tu, nalucile pentru avat incep de la 5g si se termina la 18g, o singura naluca am de 18g, cea de la rhlure in rest nalucile imi incep de la 7g gen ssr si pana la 14g gen rpr06. Am cautat sa nu pescuiesc cu voblere care opun prea mare rezistenta, de exemplu x-rap countdown 07 si countdown07 (nu opune prea multa dar se simte), pe batul meu de 2.28, 7-28, fast. Ca si lungime de 2.70 cred si eu ca sunt mult mai lungi lanseurile, dar eu fiind nu prea inalt si mai scurt la maini nu cred ca ma impac cu asemenea lungime, cred ca lungimea de 2.40 m-ar ajuta sa ajung la distanta unde bate avatul, fix opus de unde sunt in malul opus, ultimele partide doar in malul opus a batut avatul si nu numai, nici nu prea imi place sa bata la 5 metrii de mine, mi se pare mai greu de prins asa. Nu imi fac griji de puterea in drill a lansetelor, am vazut la rusi si polonezi avati prinsi din curent cu lansete light, moderate, drill scurt fara griji, oricum lanseta mea e mult prea puternica pentru avatii de pe mures, am scos mreana de 68cm agatata de spate cu un ssr07 si nu prea am avut satisfactia aia faina pe care o simti pana in umar, e prea puternica si rigida, plus ca primul avat pe care l-am prins a fost pe o cicada de 4.5cm mulinat pe repede inainte si avatul a dat si am simit exact ca o agatatura si aia a fost, prea usor a fost de adus, batul lucreaza bine si e sensibil, dar nu lucreza bine pe avatii pana in 3kg, are nevoie de pesti mai mari.

Logica si teoria imi bate mai mult pe o lanseta de 5-21, mai ales pe cea de la shimano fiind si moderat rapida, ar fi mai lung lanseul cu ssr07 sau flatrap07 dar ma gandesc si daca s-ar incarca corect cu naluca de 18g, sa nu fie supra incarcata, cu thrill07 si rpr06 cu siguranta ii ok.

Stefan128

Biban
Salutare! As dori sa-mi cumpar o lanseta pe care sa o folosesc la avat dar uneori si la salau sau chiar stiuca (5-20g).

O nelamurire as avea. Care ar fi diferenta sau diferentele intre o lanseta de avat vs salau vs stiuca?

M am uitat la recomandarile voastre facute prin topicuri (lanseta doar pentru gume, lanseta pentru voblere).

Sunt putin in ceata si incerc sa imi dau seama la ce sa ma uit atunci cand cumpar o lanseta. Diferentele pe care le am sesizat au fost: de brand,de actiune (fast sau x-fast), de puterea de aruncare, de lungime sau de blank 30T sau torray(sper sa nu gresesc), unele tinand doar de preferinte(barca/mal, vobler/jig) sau de brand.

Ideea este ca am o lanseta la 150 lei cu care pescuiesc la clean ,avat si uneori la biban. (baracuda chun fest 3-12g). Ideea este ca am prin peste cu ea si as dori sa fac upgrade cu 2 lansete: clean si avat/salau

Ps: Sper sa nu ma injurati :D

Ultima editare:

AlexH

Moderator
Membru personal
Savage Gear Finezze Softlure 2.50m/5-21gr e o lanseta pe care am pescuit-o de cateva ori, si desi e dedicata pescuitului cu naluci moi, datorita lungimii si varfului mai moale poate fi folosita fara nici un fel de problema la pescuitul avatului cu voblere. Totodata e destul de senzitiva incat sa de descurci foarte ok cu ea la salau si e si mai putin decat bugetul maxim.

Stefan128

Biban
Savage Gear Finezze Softlure 2.50m/5-21gr e o lanseta pe care am pescuit-o de cateva ori, si desi e dedicata pescuitului cu naluci moi, datorita lungimii si varfului mai moale poate fi folosita fara nici un fel de problema la pescuitul avatului cu voblere. Totodata e destul de senzitiva incat sa de descurci foarte ok cu ea la salau si e si mai putin decat bugetul maxim.
Merci mult! Chiar ma uitam zilele trecute la lansetele celor de la SG. Pare ca e ce trebuie recomandarea ta :)

Pi3.14

Stiuca
Merci mult! Chiar ma uitam zilele trecute la lansetele celor de la SG. Pare ca e ce trebuie recomandarea ta :)
Eu am 2 SG. Finesse softlure o pescuiesc doar la salau. Mi se pare prea rapida pt voblere. Xlnt3 5..18 e mai moale si merge la voblere. Arunca thrilul de 9....cat te tine bratul, ca lanseta il duce. Din pacate pt tine isi cam respecta plaja. Incepe cam de la 5..7 grame. Voblerele de clean nu prea se incadreaza in greutatea asta. Eu sunt incantat de ele. Mai ales la banii astia.

alinm

Stiuca
O lanseta faina pentru mine de avat, stiuca si salau este st croix premier PS76MF2. Mai greu cu 5gr dar de la 7 la 21gr merge bine.

Wurger

Somn
vasi25, mersi de raspuns. M-am gandit si la varianta de 5-21. Am spus si eu, ai spus si tu, nalucile pentru avat incep de la 5g si se termina la 18g, o singura naluca am de 18g, cea de la rhlure in rest nalucile imi incep de la 7g gen ssr si pana la 14g gen rpr06. Am cautat sa nu pescuiesc cu voblere care opun prea mare rezistenta, de exemplu x-rap countdown 07 si countdown07 (nu opune prea multa dar se simte), pe batul meu de 2.28, 7-28, fast. Ca si lungime de 2.70 cred si eu ca sunt mult mai lungi lanseurile, dar eu fiind nu prea inalt si mai scurt la maini nu cred ca ma impac cu asemenea lungime, cred ca lungimea de 2.40 m-ar ajuta sa ajung la distanta unde bate avatul, fix opus de unde sunt in malul opus, ultimele partide doar in malul opus a batut avatul si nu numai, nici nu prea imi place sa bata la 5 metrii de mine, mi se pare mai greu de prins asa. Nu imi fac griji de puterea in drill a lansetelor, am vazut la rusi si polonezi avati prinsi din curent cu lansete light, moderate, drill scurt fara griji, oricum lanseta mea e mult prea puternica pentru avatii de pe mures, am scos mreana de 68cm agatata de spate cu un ssr07 si nu prea am avut satisfactia aia faina pe care o simti pana in umar, e prea puternica si rigida, plus ca primul avat pe care l-am prins a fost pe o cicada de 4.5cm mulinat pe repede inainte si avatul a dat si am simit exact ca o agatatura si aia a fost, prea usor a fost de adus, batul lucreaza bine si e sensibil, dar nu lucreza bine pe avatii pana in 3kg, are nevoie de pesti mai mari.

Logica si teoria imi bate mai mult pe o lanseta de 5-21, mai ales pe cea de la shimano fiind si moderat rapida, ar fi mai lung lanseul cu ssr07 sau flatrap07 dar ma gandesc si daca s-ar incarca corect cu naluca de 18g, sa nu fie supra incarcata, cu thrill07 si rpr06 cu siguranta ii ok.
Unde naiba ai găsit RH Lure? Ai prins ceva la ea?

Matei

Oblete
12 plz = 12.80 ron bucata

Nu a parut sa aiba ezitare sa imi dea, mi-a scris direct cate bucati si aia a fost. I-am trimis banii si a doua zi a fost la posta si a trimis coletul.

salut...dupa un an 2021 cu capturi 0 la avat ( abia ma apucasem de spinning)..anul trecut m a activat unul in martie, fapt care m a facut sa ma straduiesc mai mult..cred ca am iesit de vreo 40-50 de ori anul trecut ( partide scurte de max 1h) in care am prins aprox 30 de buc....am dat cu un Dragon Stream 2.45 , 5-25 grame, fff ok lanseta ( in conditiile in care pescuiesc cu fir de 0.18 si fluoro de 0.4 ( pescuiesc pe canale cu un curent destul de mare))..Anul acesta am achizitionat o lanseta Delphin Extaza, 2.7, 5.25 gr. Mi se pare usor molicica, dar arunca fantastic voblere 14gr +, si s a comportat f bine in drill ( cu cele 5 capturi de anul acesta in jur de 2.5 kg fiecare)...Ma gandeam la un moment dat de ce nu mi am luat varianta de 3m

shogunu65

Stiuca
Pai la ce te ar ajuta varianta de 3m? Banuiesc ca este mai grea, fiind mai lunga este mai greu si cand aduci pestele la mal e mai greu de manipulat. Cat de late sunt canalele alea pe care pescuiesti? Adica ai nevoie de distante de lansare mai mari?

Pai la ce te ar ajuta varianta de 3m? Banuiesc ca este mai grea, fiind mai lunga este mai greu si cand aduci pestele la mal e mai greu de manipulat. Cat de late sunt canalele alea pe care pescuiesti? Adica ai nevoie de distante de lansare mai mari?
sunt de acord cu tine..canalele nu sunt f late, arunc in lungul canalului contra curentului.....este perfecta cea de 2.7, nu este grea si o folosesc cu un stradic 2500...in conditiile in care nu arunc mai mult de 1h pe partida sunt f multumit..

Sus