Recomandare mulineta ~ 500 lei

AndreiL

Oblete
Salut.
Doresc sa imi achizitionez o mulineta pentru spinning la salau, preponderent la pescuitul cu shaduri (90%) si voblere (10%). De asemenea, mai pescuiesc si la stiuca cateodata, tot in aceleasi proportii.
Am schimbat lanseta pe care o aveam (shimano catana 270, fast, 20-50g) cu o daiwa exceler 2.43, fast, 7-28g (pentru a putea pescui si din barca), intrucat unde pescuiesc (raurile Arges si Olt), folosesc ansamblul shad+jig cu greutatea de maxim 20g, preponderent 12-15g si aveam nevoie de ceva mai sensibil.
Bugetul este de aproximativ 500 lei +/-, daca este ceva mai ok care merita, mai pot adauga 100-200 lei, desi as dori sa echilibreze cat mai bine batul (momentan am incercat sa folosesc vechea mulineta, shimano catana 3000fsc -265g, care se pare ca echilibreaza binisor lanseta)
De asemenea, folosesc fir textil Daiwa Tournament 8x Evo Chartreuse 0.12.
Multumesc.
 

AndreiL

Oblete
Initial la ultegra ma uitasem si eu, marimea 3000. Ulterior mi-a recomandat cineva o daiwa fuego lt, desi nu am citit reviewuri tocmai ok despre aceasta.
Acel prorex xr 2500 este 1000lei+, prea mult pentru ce doresc momentan. Urmeaza la toamna sa imi iau ceva mai scump, atat lanseta cat si mulineta, ca tot vin banii dupa nunta :)) Dar pana atunci, sa am ceva decent, cu care sa imi distrez piticii de pe creier.
 

Remus

Oblete
La Ryobi te-ai uitat ?
Eu detin un Ryobi Verum de 3000 care in compoztie si NCRT.
La 450 ron te poti orienta si catre Ryobi Slam care are 240 gr la marimea 3000, am pescuit si cu aceea ceva mai puternica decat Verum.
Eu pescuiesc pe Dunarea cu jiguri de minim 21 gr, am dat si cu 50 gr fara probleme. Spor
 

tux

Oblete
Ryobi Zauber 3000 este o mulineta foarte buna pentru ce vrei, daca nu, chiar cea mai buna in gama ei de pret. Varianta veche este usor mai grea ~305 gr, dar modelele noi NCRT sunt mai usoare si echilibreaza si mai bine o lanseta de jig.
 
Mie zauber mi se pare o mulineta de pus pe feeder si pescuit la fund sau cu voblere cu portanta foarte mare, nicidecum o mulineta pentru jigging. Poate mai bine astepti pana dupa nunta, foloseste catana pana atunci si ai bani de un twin power
 

Ionutxy

Oblete
Eu prefer Ryobi Zauber la bugetul menționat. Consider ca are un raport calitate/pret/adaptabilitate excelent (poate fi folosita aceeași mulineta la mai multe aplicații, evident cu fire și tamburi diferiți și care se pot cumpara la un pret decent). Cand mergeam pe o apa necunoscută, nu mi lipsea din bagaj, macar ca rezerva, o Ryobi Z (si 3 tamburi cu fire diferite).
 

CataM

Oblete
Pentru șalău, mie mi-a fost recomandat să păstrez ansamblul lansetă + mulinetă cât mai ușor. Și abia apoi să mă gândesc la echilibrarea ansamblului. Echilibrare din schimbarea prizei (cât mai spre 4:0), cât și cu greutăți adăugate in "butt".
Mie mi-au recomandat băieţii Stradic 2500 FB, la vreo 190 de grame si cam 130 de iepuroi. A mea e pe drum.
Inițial īmi luasem și eu o mulinetă de 285 de grame (Daiwa Prorex RA - la nordfishing77.at e la 73 de Euro) ca sa-mi echilibreze lanseta, apoi m-au luminat și pe mine băieții de-aici.

Scuze, e vorba de Shimano Stradic Ci4+ 2500 FB. Deci varianta Ci4+.
 
  • Like
Reactions: adi

AlexH

Moderator
Membru personal
Sunt de acord cu Silviu aici, daca tot ai spus ca in toamna vei schimba oricum mulineta. De ce sa cheltuiesti acum 500 de ron pe una care nu sti sigur daca o vei tine; nu mai bine pui aia 500 acum deoparte si in toamna adaugi cat mai vrei tu si iti iei mult mai usor o mulineta mai performanta?....
Pana atunci fa-ti un favor si probeaza lanseta ta cu cat mai multe mulinete sa vezi cum iti vine pe mana ta, cum se echilibreaza la priza care o folosesti.
E de preferat ca ansamblul de jig sa fie cat mai usor, dar nu e un musai.
 
Sus